reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak zbadasz bete w przyszlym tygodniu i okaze sie ze nie ma ciazy to odstawiasz leki i czekasz na @, wczesniej jednak lepiej podejdz do dr i niech ci powie co dalej robicie, jaki ma plan na ciebie bo moze juz od 1dc jak tylko dostaniesz @ bedziesz musiala zaczac brac leki wiec zebys byla gotowa na ewentualna stymulacje ale ja dalej wierze ze beta bedzie w kosmos

No wlasnie o to chodzi ze nic nie pisał o tym by robić betę a do wizyty jeszcze troche czasu.
Napisał proszę zajść w ciąże i leki zostają bez zmian
I jak tu być mądrym ? [emoji33]

reklama
Gratuluje :) Jak widzi się takie wpisy że się udało in vitro to aż serce się raduje :)
Mam pytanie jakie leki brałyście przed transferem oraz po ? Czy byłyście na jakiejś diecie czy jadłyście normalnie tak jak przed transferem ?

Cześć Dziewczęta, jak długo w ciąży bralyscie Encorton? U mnie jest 11tc a lekarz każe cały czas go brać 2x1. Mam nadzieję że wie co robi, ale trochę się stresuję bo to jednak steryd i czy może zaszkodzić dzieciom? Słyszeliście coś na ten temat?

Gratuluje :) Jak widzi się takie wpisy że się udało in vitro to aż serce się raduje :)
Mam pytanie jakie leki brałyście przed transferem oraz po ? Czy byłyście na jakiejś diecie czy jadłyście normalnie tak jak przed transferem ?
Ja moge wkleic moje notatki, kiedy dokladnie co i ile bralam (mam tez taka liste wydatkow calego podejscia [emoji85] ale strach to podliczac [emoji16][emoji41])

Jak komus potrzeba to moge wkleic:)

Obyście mieli racje [emoji173]️
Choć ja niczego nie czuje , nie boli mnie brzuch,piersi kompletnie nic [emoji20]
Ja piersi czuje bardzo delikatnie, ale to juz od transferu, przez wysoki progesteron i te lutinusy itp.
A tak to mnie ciagnie troche w podbrzuszu co jakis czas, mam nadzieje ze sie kropek probuje wygodnie ulozyc na 9 miesiecy [emoji16]

Obyście mieli racje [emoji173]️
Choć ja niczego nie czuje , nie boli mnie brzuch,piersi kompletnie nic [emoji20]
Ja tez niczego nie czuje dlatego tak swiruje codziennie robie test by sprawdzic czy dalej jestem w ciazy i jeszcze sie teraz stresuje bo dzis dalej pokazywal 1-2 tydzien a powinien juz pokazywac 2-3 bo od bety 153 pokazuje 2-3 tydzien a dzis juz powinnam taka bete miec wiec ona u mnie cos slabo musi rosnac. No coz jutro znowu bede sikac, maz powiedzial ze mam wogole o tym nie myslec bo i tak to nic nie zmieni co ma byc to bedzie. Podziwiam jego spokoj ale moze ma racje mamy jeszcze 4 sniezynki i 9 komorek zamrozonych wiec w sumie za ktoryms razem sie uda jesli z ta cos jest nie tak. Troche tylko zaluje ze tak wczesnie powiedzialam rodzinie i bliskim, bardziej by mi bylo ich szkoda bo moja tesciowa to placze ze szczescia za kazdym razem jak mnie widzi a w dniu kiedy sie dowiedziala to Przez ponad godzine plakala i nie mogla sie uspokoic tylko chodzila po domu i Bogu dziekowala. Rodzina mojego meza to ze szczescia oszalala, juz dostaje prezenty, wysylaja paczki z drugiego konca swiata. Wczoraj dzwonil jego wujek i jak sie dowiedzial to sie rozlaczyl, po chwili zadzwonila ciocia ze siedzi i placze jak dziecko a ma ponad 60 lat. My pochodzimy z wielodzietnych rodzin i w naszych rodzinach najwieksze nieszczescie to brak rodzenstwa, kazdy ma po minimum 3 dzieci, ja sama mam 6 rodzenstwa. Kuzynka meza urodzila teraz 6 dziecko to rekordzistka w tym nowym pokoleniu, brat i siostry maja po 4. Moj brat ma 3 a reszta jeszcze mloda wiec zobaczymy ale siostra 23 lata bardzo by juz tez chciala ale postanowila poczekac do slubu, wiec dopiero w przyszlym roku. Jestesmy pierwsi w rodzinie co maja problem dlatego wszyscy tak sie zamartwiaja, ale trzymamy sie razem wiec ja sie tak nie martwie bo corka ma kuzynki od strony meza praktycznie jak siostry caly czas razem i Moje mlodsze siostry to dla niej tez bardziej jak siostry. Ale sie rozpisalam zaznacze ze nie jestesmy jakas patologiczna rodzina zyjaca na 500+ heheheh, wszyscy pracuja i dobrze sobie radza poprostu pochodzimy z takich starotradycyjnych rodzin gdzie dzieci sa najwiekszym majatkiem. U nas swieta to jak wesela.

Ostatnia edycja:
Ja jestem w szoku, ze nie pojdziesz na bete [emoji16] normalnie bym zwariowala jakbym nie byla pewna czy dobrze rosnie [emoji85] a zarazki i tak sa wszedzie jesli chodzi o przychodnie [emoji12] wolalabym podjechac do innego miasta do jakiegos luxmedu/kliniki zeby sprawdzic, bo bym po ścianach chodziła chyba, podziwiam [emoji16][emoji16]

A poniewaz zostalo mi z 50 testow owulacyjnych, a podobno wykrywaja ciaze, to zrobiłam go w 7 dniu po transferze i bez kitu są 2 kreski [emoji23][emoji23][emoji106]

Musze pojechac do apteki i kupic taki prawdziwy ciążowy na pamiatke do szuflady [emoji4] bo ani jednego nie zrobiłam jeszcze [emoji12]
Ja tez niczego nie czuje dlatego tak swiruje codziennie robie test by sprawdzic czy dalej jestem w ciazy i jeszcze sie teraz stresuje bo dzis dalej pokazywal 1-2 tydzien a powinien juz pokazywac 2-3 bo od bety 153 pokazuje 2-3 tydzien a dzis juz powinnam taka bete miec wiec ona u mnie cos slaba musi rosnac. No coz jutro znowu bede sikac, maz powiedzial ze mam wogole o tym nie myslec bo i tak to nic nie zmieni co ma byc to bedzie. Podziwiam jego spokoj ale moze ma racje mamy jeszcze 4 sniezynki i 9 komorek zamrozonych wiec w sumie za ktoryms razem sie uda jesli z ta cos jest nie tak.

reklama
Ja tez niczego nie czuje dlatego tak swiruje codziennie robie test by sprawdzic czy dalej jestem w ciazy i jeszcze sie teraz stresuje bo dzis dalej pokazywal 1-2 tydzien a powinien juz pokazywac 2-3 bo od bety 153 pokazuje 2-3 tydzien a dzis juz powinnam taka bete miec wiec ona u mnie cos slaba musi rosnac. No coz jutro znowu bede sikac, maz powiedzial ze mam wogole o tym nie myslec bo i tak to nic nie zmieni co ma byc to bedzie. Podziwiam jego spokoj ale moze ma racje mamy jeszcze 4 sniezynki i 9 komorek zamrozonych wiec w sumie za ktoryms razem sie uda jesli z ta cos jest nie tak.
Zrób bete.

Do góry