reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestes na cyklu sztucznym czyli nie ma owulacji. Jak endometrium bedzie odpowiedniej grubości to wyznacza date transferu. Zaczniesz brac progesteron i przy blastkach po pieciu dniach transfer.
A kiedy masz najbliższą wizyte zeby zobaczyc jak endometrium?

W poniedzialek 4 marca o 9
Umieram ze stresu.... choc przeciez nic juz nie zrobie

reklama
Jestes na cyklu sztucznym , estrofem zablokowal ci owulacje. Czekasz na odpowiednio grube endometrium, tylko to sie dla lekarza liczy. Podejrzewam ze 5 dni przed transferem wlaczy ci progesteron, zeby otworzylo sie okno implantacyjne. Transfer mozesz miec i 20 dc i jeszcze pozniej. Zalezy wszystko jak endo rosnie.Owulacji nie masz.

O dziekuje, o to mi wlasnie chodzilo [emoji9]
Tak tez czulam ze tu cos inaczej...
Ciekawe w takim razie jak sie endometrium zachowa...
Cos tam podjadam i popijam na jego jakosc. Ale boje sie ze ten stres (plus stres w pracy niestety) nie wplynie pozytywnie

O dziekuje, o to mi wlasnie chodzilo [emoji9]
Tak tez czulam ze tu cos inaczej...
Ciekawe w takim razie jak sie endometrium zachowa...
Cos tam podjadam i popijam na jego jakosc. Ale boje sie ze ten stres (plus stres w pracy niestety) nie wplynie pozytywnie

To nie ma znaczenia dla twojego endoale tobie stress nie potrzebny

Jestes na cyklu sztucznym , estrofem zablokowal ci owulacje. Czekasz na odpowiednio grube endometrium, tylko to sie dla lekarza liczy. Podejrzewam ze 5 dni przed transferem wlaczy ci progesteron, zeby otworzylo sie okno implantacyjne. Transfer mozesz miec i 20 dc i jeszcze pozniej. Zalezy wszystko jak endo rosnie.Owulacji nie masz.
.

Ostatnia edycja:
Wiesz co ale bolem jajnika sie nie przejmuj, one moga bolec zarowno przed, po jak i w trakcie owulacji. Badz dobrej mysli[emoji4] chyba ze cos jeszcze obserwujesz co Ci mowi ze mogl nie peknac?

Lekarz powiedział ze na stymulację nie zareagowałam jak trzeba bo jeden pęcherzyk jak u pochłonął cały lek
Przerwał stymulację a pęcherzyk z 14 mm urósł do 24 mm
Dostałam luteinę i duphaston i kazał się starać naturalnie wiec chyba widzi szanse na normalne zajście w ciąże a kolejna wizyta dopiero 18 marca
Mam powtórzyć progesteron w piatek i dać znać jaki wynik bo endo powiedział ze jest ładne

Kochane dziewczyny @dżoasia, @annemarie, @sssurykatka, @Biedroneczka83, @Sol, @Vinszka i pozostale maz przez 3 miesiące bral clostilbegyt, bromergon, proviron ponieważ lekarz chciał podciągnąć jedne hormony a obnizyc prolaktynę. To sa wyniki sprzed 3 miesięcy te pierwsze a te drugie z dzisiejszego dnia. Co o nich mamyvteraz myslec? Maz juz ich nie bierze od kilku dni. Wizyte u lekarza mamy mieć po połowie marca.
Już Ci dziewczyny odpowiedzialy, a ja to samo: prolaktyna i testosteron - efekt zamierzony, a z pozostalymi hormonami u facetow sie kompletnie nie orientuje, wiec tez nie pomoge....
Babeczki mam pytanie o transfer
Jesli mam w poniedzialek 14 dc w cyklu do transferu 5 dniowego zarodka to kiedy potencjalnie moze sie taki transfer odbyc??
Biore od 1 dc estrofem 2x1
Nie widze zadnych objawow owulacji na ten moment za to fale goraca a i owszem.
Czy w takim cyklu z estrofemem czekamy na owulacje i po niej 5 dni jest dopiero transfer??
Tak jak laski pisza, sztuczny cykl, wiec nie ma byc owylacji. Na naturalnym nie bierzesz zadnych hormonow tylko czekasz na owu (ja monitorowalam usg) i od dnia owulacji zaczynasz progesteron. Tak bylo u mnie.

reklama
Już Ci dziewczyny odpowiedzialy, a ja to samo: prolaktyna i testosteron - efekt zamierzony, a z pozostalymi hormonami u facetow sie kompletnie nie orientuje, wiec tez nie pomoge....

Tak jak laski pisza, sztuczny cykl, wiec nie ma byc owylacji. Na naturalnym nie bierzesz zadnych hormonow tylko czekasz na owu (ja monitorowalam usg) i od dnia owulacji zaczynasz progesteron. Tak bylo u mnie.

Dzięki za wszystkie info!
Tez do konca nie wiedzialam o co z tym sztucznym chodzi...
I ze estrofem blokuje owulacje

Do góry