reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny poczytalam wlasnie o tym poziomie FSH u mężczyzn i jestem zalamana:hmm: poniewazaz mial poczatkowo FSH dobre a po tych lekach okazuje sie ze wzroslo ponad norme a to swiadczy o wygasaniu czynnosci jader! Normalnie szok!! Jedne hormony spadly i jestbok a inne wzrosły i jest zle! Normalnie ryczec mi sie chce! Nie tak to miało być! Mam nadzieje ze to tylko skutek leków i zaraz to wroci do normy.
Dlatego dobrze jest zamrozić nasienie na wszelki wypadek jakby sie pogorszyło a jak sie polepszy to wtedy korzystać ze swierzego

reklama
haha Asia po takiej ilości leków to pewnie każda z nas wątrobę odczuję. Ale mimo to cieszę się że pomimo tych dolegliwości czujesz się dobrze. Kurcze a z tymi zaparciami to słyszałam ze nie jest łatwo nawet własnie przy diecie itd. Czyli balonik już widoczny, to dobry znak ze dzieciaki rosną :) Asiu a z ta szyjką to moja przyjaciólka też miała problem, no niestety leżała plackiem przez 2 miesiące, wstawała tylko do wc zaciskając nogi bo się bała. ale za to póżniej przed porodem jak na złość termin sie przeciągał i miała poród wywoływany a i tak skończyło się cesarką. Kochana trzymam za Was mocno kciuki i wierzę że szyjka się uspokoi :):yes:
Balonik to tylko widac jak wlasnie jestem wzdeta. Tak to normalne sadelko, nic jeszcze nie widac, nie wiem gdzie one sie ukrywaja ;)

Dziewczyny zrobiłam wstępny przegląd tego co mi zostało po stymulacji itp. Oddam/odsprzedam co następuje:
-plastry systen 10szt (ważne tylko do 05.2019)
-estrofem 1op + 9szt
-metformax 500 3op po 30 tabl
-lametta 11 tabl
-menopur 3x75j
Te za koszt przesyłki albo za free jakby któraś chciała odebrać osobiście (kawa u mnie gratis :D )

-lutinus 1op 21tabl + 11tabl - 120zł
-dostinex 1op 8 tabl 110zł
crinone 1op 15aplikatorów +4szt 180zł

Kto chętny to priv :)
@dżoasia Asiu, ja chętnie przygarnę: systen, estrofem, metformax . Dam znać na priv

Dziewczyny poczytalam wlasnie o tym poziomie FSH u mężczyzn i jestem zalamana:hmm: poniewazaz mial poczatkowo FSH dobre a po tych lekach okazuje sie ze wzroslo ponad norme a to swiadczy o wygasaniu czynnosci jader! Normalnie szok!! Jedne hormony spadly i jestbok a inne wzrosły i jest zle! Normalnie ryczec mi sie chce! Nie tak to miało być! Mam nadzieje ze to tylko skutek leków i zaraz to wroci do normy.
Justyś, ale wygasanie czynności jąder skutkuje slabym nasieniem, a Wy je już macie. W takiej sytuacji pomaga in vitro, do którego się przygotowujecie. Więc temat macie ogarnięty, a że z wiekiem i tak słabiutkie nasienie będzie coraz gorsze - no to też wiadomo. U nas koncentracja 0.5 mln i kiepska morfologia - na tyle, że na 8 zarodków przyjął nam się 1. Została jeszcze 1 blastka zamrożona, ale kiepskiej jakości - i sama się boję, co będzie, jak będziemy potrzebować następnej stymulacji. Natomiast przy takich złych wynikach jak u Was i u nas, żadne lekowe czary mary i tak nie poprawią sytuacji na tyle, by możliwy był naturals albo IUI. Więc nie martw sie, tylko zaopatrz w cierpliwość i ruszaj z ivf. Bedzie dobrze!

ja jestem przed in vitro dostaje zastrzyki w brzuch czuje sie super mimo to ze moje kolezanki wymiotowaly i czuly sie poprostu fatalnie jak u was dziewczyny?
Ja po wszystkich zastrzykach tez czulam sie normalnie, za to glucophage w tabletkach ukradł mi tydzień życia [emoji16] spalam po praxy od 16 do 7 i nie moglam sie podnieść rano[emoji23]
Nie dalalabym zrobic mezowi [emoji14] balabym sie ze mi zostanie ta igla w brzuchu :D
Jejku a mi wszystkie robi maz [emoji16][emoji16]
Babeczki mam pytanie o transfer
Jesli mam w poniedzialek 14 dc w cyklu do transferu 5 dniowego zarodka to kiedy potencjalnie moze sie taki transfer odbyc??
Biore od 1 dc estrofem 2x1
Nie widze zadnych objawow owulacji na ten moment za to fale goraca a i owszem.
Czy w takim cyklu z estrofemem czekamy na owulacje i po niej 5 dni jest dopiero transfer??
Annemarie juz ładnie wytlumaczyla [emoji8][emoji8]
Jestes na cyklu sztucznym , estrofem zablokowal ci owulacje. Czekasz na odpowiednio grube endometrium, tylko to sie dla lekarza liczy. Podejrzewam ze 5 dni przed transferem wlaczy ci progesteron, zeby otworzylo sie okno implantacyjne. Transfer mozesz miec i 20 dc i jeszcze pozniej. Zalezy wszystko jak endo rosnie.Owulacji nie masz.
Dokladnie [emoji106] [emoji16]

reklama
Nie przejmuj się aż tak tym FSH, bo u nas zawsze był w górnej granicy, a czasami ponad.
Hormony to markery, które mówią czy dzieje się coś dobrze czy źle w organizmie, ale zbijanie czy podnoszenie nie daje dobrego rezultatu względem nasienia.

My też daliśmy przed ivf nasienie do banku, tak w razie wu.

Do góry