reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja kwas foliowy kolastyna, l-carnityna mama dha in vitro w Invikcie Gdansk pierwszy raz dlatego jestem zestresowana ale ciesze sie ze trafilam na to forum super grupa wsparcia

Ja kwas foliowy kolastyna, l-carnityna mama dha in vitro w Invikcie Gdansk pierwszy raz dlatego jestem zestresowana ale ciesze sie ze trafilam na to forum super grupa wsparcia
Tez tam byłam na konsultacji i wstępnych badaniach ale wylądowałam w koncu w Szczecinie

Babeczki mam pytanie o transfer
Jesli mam w poniedzialek 14 dc w cyklu do transferu 5 dniowego zarodka to kiedy potencjalnie moze sie taki transfer odbyc??
Biore od 1 dc estrofem 2x1
Nie widze zadnych objawow owulacji na ten moment za to fale goraca a i owszem.
Czy w takim cyklu z estrofemem czekamy na owulacje i po niej 5 dni jest dopiero transfer??

Jesli mam w poniedzialek 14 dc w cyklu do transferu 5 dniowego zarodka to kiedy potencjalnie moze sie taki transfer odbyc??
Czy w takim cyklu z estrofemem czekamy na owulacje i po niej 5 dni jest dopiero transfer??

Jestes na cyklu sztucznym , estrofem zablokowal ci owulacje. Czekasz na odpowiednio grube endometrium, tylko to sie dla lekarza liczy. Podejrzewam ze 5 dni przed transferem wlaczy ci progesteron, zeby otworzylo sie okno implantacyjne. Transfer mozesz miec i 20 dc i jeszcze pozniej. Zalezy wszystko jak endo rosnie.Owulacji nie masz.

reklama
Jestes na cyklu sztucznym czyli nie ma owulacji. Jak endometrium bedzie odpowiedniej grubości to wyznacza date transferu. Zaczniesz brac progesteron i przy blastkach po pieciu dniach transfer.
A kiedy masz najbliższą wizyte zeby zobaczyc jak endometrium?

Do góry