reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lekarz powiedział ze na stymulację nie zareagowałam jak trzeba bo jeden pęcherzyk jak u pochłonął cały lek
Przerwał stymulację a pęcherzyk z 14 mm urósł do 24 mm
Dostałam luteinę i duphaston i kazał się starać naturalnie wiec chyba widzi szanse na normalne zajście w ciąże a kolejna wizyta dopiero 18 marca
Mam powtórzyć progesteron w piatek i dać znać jaki wynik bo endo powiedział ze jest ładne

No to owocnych staran, oby sie udalo[emoji2]
Pecherzyk duzy, plus zastrzyk i wszystko ma szanse zagrac - czego zycze z calego serca!

reklama
W poniedzialek 4 marca o 9
Umieram ze stresu.... choc przeciez nic juz nie zrobie
Nie stresuj sie kochana. Z tego co pamietam to przy stymulacji mialas piękne endo[emoji6] Być może juz w poniedzialek bedzie ładne i koniec tyg zabierzesz swojego kropka a jeśli będzie jeszcze za cienkie to lekarz może też zwiększyć dawkę estrofemu...
Już niebawem się dowiesz...[emoji6]
Powodzenia

Kochane dziewczyny @dżoasia, @annemarie, @sssurykatka, @Biedroneczka83, @Sol, @Vinszka i pozostale maz przez 3 miesiące bral clostilbegyt, bromergon, proviron ponieważ lekarz chciał podciągnąć jedne hormony a obnizyc prolaktynę. To sa wyniki sprzed 3 miesięcy te pierwsze a te drugie z dzisiejszego dnia. Co o nich mamyvteraz myslec? Maz juz ich nie bierze od kilku dni. Wizyte u lekarza mamy mieć po połowie marca.
Już wiele nie pamiętam z tych wyników. Przyczepiła bym się do FSH, bo to za wysoki wynik, ale my zbiliśmy do >2 i liczebność żołnierzy spadła drastycznie zamiast się polepszyć. Nie wiem czemu u was tak wzrosło to FSH..., ale tak jak kiedys pisałam, ja to będę zawsze polecała salfazin na wzrost liczebności.

Musiałabyś ogólnie zrobić z tymi wynikami dodatkowo badanie nasienia, to podstawowe i spojrzeć jak te leki zadziałały.

Już Ci dziewczyny odpowiedzialy, a ja to samo: prolaktyna i testosteron - efekt zamierzony, a z pozostalymi hormonami u facetow sie kompletnie nie orientuje, wiec tez nie pomoge....

Tak jak laski pisza, sztuczny cykl, wiec nie ma byc owylacji. Na naturalnym nie bierzesz zadnych hormonow tylko czekasz na owu (ja monitorowalam usg) i od dnia owulacji zaczynasz progesteron. Tak bylo u mnie.
Dzieki kochana. Każda informacja jest przydatna. :)

Już wiele nie pamiętam z tych wyników. Przyczepiła bym się do FSH, bo to za wysoki wynik, ale my zbiliśmy do >2 i liczebność żołnierzy spadła drastycznie zamiast się polepszyć. Nie wiem czemu u was tak wzrosło to FSH..., ale tak jak kiedys pisałam, ja to będę zawsze polecała salfazin na wzrost liczebności.

Musiałabyś ogólnie zrobić z tymi wynikami dodatkowo badanie nasienia, to podstawowe i spojrzeć jak te leki zadziałały.
No wlasnie 12 lutego maz robil badanoe nasienia i nic sie nie zmienilo od pierwszego badania z maja i listopada. Koncentracja ponizej 1 mln i wiecej nic nie wiemy. 12 lutego maz robił tez chromatyne wiec czekamy na wynik. Leki jak widac zadzialaly na hormony ale nie zmienily wyniku nasienia j ic nie drgnelo i tu juz nie wiem dlaczego. Ale pewnie pozostaje nam czekac na wizyte i mam nadzieje ze wtedy dostaniemy zielone swiatlo i zacznoemy robic badania do stymulacji i transferu

Nie stresuj sie kochana. Z tego co pamietam to przy stymulacji mialas piękne endo[emoji6] Być może juz w poniedzialek bedzie ładne i koniec tyg zabierzesz swojego kropka a jeśli będzie jeszcze za cienkie to lekarz może też zwiększyć dawkę estrofemu...
Już niebawem się dowiesz...[emoji6]
Powodzenia

Ehh no taak taak
Tylko to niebawem = wiecznosc
Ale trzeba zeby zacisnac i do przodu

reklama
Dziewczyny poczytalam wlasnie o tym poziomie FSH u mężczyzn i jestem zalamana:hmm: poniewazaz mial poczatkowo FSH dobre a po tych lekach okazuje sie ze wzroslo ponad norme a to swiadczy o wygasaniu czynnosci jader! Normalnie szok!! Jedne hormony spadly i jestbok a inne wzrosły i jest zle! Normalnie ryczec mi sie chce! Nie tak to miało być! Mam nadzieje ze to tylko skutek leków i zaraz to wroci do normy.

Do góry