reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] No wlasnie tez mi sie wydaje, ze odstawic nie wolno:p tak zrobie jak mowisz:) zadzwonie po recepte :)

Mozliwe ze pan doktor ma jakis plan na ciebie, albo chcial wyliczyc Prolutex do Bety ( zeby ci starczylo) i sie walnal o jeden dzien[emoji23]masz tego prg duzooo, wiec swiat by aie nie zawalil pomimo to warto sie upewnic[emoji106]

Witam Was,

Mam nadzieje , ze wybrałam dobry wątek .
Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.
Czy dobrze rozumiem ze inseminacja w naszym przypadku jest bez sensu ?
Czy jest szansa na poprawienie tej morfologi ?
W załączniku zdjęcie badania .
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi .
Witaj kochana. Cake szczęście, że do nas trafiłaś szkoda że tak późno.

Jak na moje oko to na inseminacji bym się w ogóle nie skupiala od razu startujcie z ivf. Mam nadzieję, że lekarz szybciutko Wam zacznie działać bo po co czekać...
Z drugiej strony aż dziwne, że te plemniki spadły z 10% prawidłowych aż do 0...

Na pewno dziewczyny będą Wam tutaj podpowiadac co i jak. U nas inny problem więc zostawię Ci miejsce do czytania od tych co działaja z czynnikiem męskim.

A Twoje pozostałe badania ok?

Kochana tak sie ciesze i gratuluje.

Dziewczyny a jak Wasi lekarze odnosza sie do opryszczki w czasie okolotransferowym? Biore leki hevir.an i hascov.ir. wargowa juz kiedys mialam widc to nie jest pierwotne zakazenie.
Ale mam jakies babelki tez na dole, mimo ze lekarka mowi ze wogole nie wygladaja jak opryszczka to jednak sie troche obawiam. Nie mialam jak sie zarazic typem2 opryszczki, ale moze typ1 sie fam jednak jakos przeniósł? Sama nie wiem i mam metlik.
@Kurcia - miałam z 3 m-ce temu - takie wodne bąbelki , pryskalam Octaniseptem (quwa jak przez chwilę piekło) i smarowalam mascia cynkowa (wysusza) na noc , a rano Octanisept i maść z witaminą A - podmywalam sie tylko świeżo zaparzonym rumiankiem i wszędzie nosiłam ze sobą swój papier toaletowy. Przeszło po około 5 dniach

@Kurcia smaruj sobie mascia co najmniej co dwie godziny. A jesli cos jesz to po jedzieniu tez. Mi juz prawie malo co widać (ja mialam tylko na ustach) A i nie zdrapuj zaschnietych skorek.

W zyciu nigdy nic nie odstawiasz!!![emoji4]nic na wlasna reke, nawet jak Beta do nieba bedzie[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Szkoda ze nie dostałaś recepty na prolutex. I w razie spadku Agolutin i zlecenie na zastrzyki podskórne. Popros to wyślą pocztą receptę i zlecenie.

Dzień dobry, na weekend kalendarz jest pusty ale z postów wynika, że coś tam dzieje i niektórzy działają, więc mocne ✊✊✊
Ja staram się wylapywac z postów różne informacje i dopisywac do kalendarza ale to mogę robić tylko jak sprawdzam forum na komputerze, na aplikacji już nie, więc oznaczajcie mnie przy postach lub piszcie na priv.
Miłego dnia wszystkim! :) :) :)

reklama
Dzień dobry, na weekend kalendarz jest pusty ale z postów wynika, że coś tam dzieje i niektórzy działają, więc mocne [emoji110][emoji110][emoji110]
Ja staram się wylapywac z postów różne informacje i dopisywac do kalendarza ale to mogę robić tylko jak sprawdzam forum na komputerze, na aplikacji już nie, więc oznaczajcie mnie przy postach lub piszcie na priv.
Miłego dnia wszystkim! :) :) :)

Pani ksiegowej[emoji6]rowniez milego dnia[emoji2][emoji4][emoji4]
Laski meldowac sie kto co, wiecie ze krzaki nie zawsze maja moc [emoji110]️a kciuki i dobre mysli zawsze[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Do góry