reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja ogolnie tez noe czytałam pozostałych ale reakcja może być
Ponieważ jest to lek podawany podskórnie i musi on jakby się rozłożyć w organizmie przez co robi się odczyn
Ja miałam jakby przebarwiona skore w miejscu wkłucia i taki okrąg 5 cm choć to znikło dobę później
Bardziej bym się martwiła gdyby pojawiła się gorączka nudności wymioty czy luźne stolce
Jestem po pobraniu, zapytał pielęgniarek o ta reakcje...przede wszystkim powiedziały, że powinnam podać ten lek po drugiej stronie brzucha, żeby się leki nie mieszały lub przynajmniej 2cm dalej...ale wcześniej nikt mi tego nie powiedział. Wbiłam około 1 cm od menopur;( już nawet nie zapytałam co się mogło stać po zmieszaniu tych dwóch leków...bo się bałam:( a wy jak to podawalyscie?

reklama
@ilmenau ja dam znac w poniedzialek kiedy punkcja
Jestem po pobraniu, zapytał pielęgniarek o ta reakcje...przede wszystkim powiedziały, że powinnam podać ten lek po drugiej stronie brzucha, żeby się leki nie mieszały lub przynajmniej 2cm dalej...ale wcześniej nikt mi tego nie powiedział. Wbiłam około 1 cm od menopur;( już nawet nie zapytałam co się mogło stać po zmieszaniu tych dwóch leków...bo się bałam:( a wy jak to podawalyscie?
Gonal z jeden strony pepka, orangutan z drugiej strony pepka. Tak lekarz mi kazal

Ja jak mialam kilka dni ze bralam gonal i menopur i gonapeptyl wszystkie wieczorem 'na raz' bo profesor mowil, ze nie trzeba robic odstepow czasowych. Robilam w 3 rozne miejsca na brzuchu, czyli np po lewej od pepka, po prawej i gdzies troche nizej/wyzej, ale nie dlatego ze tak mi kazali, tylko balam sie wbijac igle w miejsce, w ktore dopiero robilam inny zastrzyk, bardziej panika przed iglami niz przed zmieszaniem leku

Ja jak mialam kilka dni ze bralam gonal i menopur i gonapeptyl wszystkie wieczorem 'na raz' bo profesor mowil, ze nie trzeba robic odstepow czasowych. Robilam w 3 rozne miejsca na brzuchu, czyli np po lewej od pepka, po prawej i gdzies troche nizej/wyzej, ale nie dlatego ze tak mi kazali, tylko balam sie wbijac igle w miejsce, w ktore dopiero robilam inny zastrzyk, bardziej panika przed iglami niz przed zmieszaniem leku
Ehh...a czy wiecie może co się może stać przez zmieszanie 2 leków? Któryś gorzej działa? Czy coś innego?

Tylko że ja mam gonal, menopur i ten citro coś tam, i gonal mam z jednej strony robić, menopur z drugiej, to gdzie trzeci?
Zrob jakis wiekszy odstep od jednego. Mniej wiecej w tych okolicach sie robi co na zdjeciu

Załączniki

• IMG_20190302_120820.png
    IMG_20190302_120820.png
    47,2 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Do góry