reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Możesz pogadać, ale nie wiem czy zechcą już po pierwszpierwszym zrobionym zamieniać, bo to jednak nie jest dokładnie to samo. Spytać można :). Mi nikt nie powiedział, że tak będzie i dostałam zastrzyk, wsiadłam w samochód i pojechałam do domu, a byłam sama w klinice i miałam 170 km drogi przed sobą. Jak mnie zaczęło piec to stojąc na swiatłach spojrzałam.na miejsce wkłucia i myślałam, że to jakaś reakcja alergiczna, też się tak zdenerwowałam że mi się słabo zrobiło, zjechałam.na jakiś przystanek i panikowałam czy wracać do kliniki, żeby za kierownicą wstrząsu anafilaktycznego nie dostać :) :) :)
Matko, miałam te same myśli ;) ale wiem, że mój mąż bardzo nie lubi jak mi się dzieje coś złego bo się boi i jeszcze byłby w stanie zdecydować że mam przerwać stymulację :) :) więc wzięłam się w garść i opanowałam. Serio, nie wyglądały te objawy dobrze...

reklama
Dobrze zrobilas[emoji6] Ja tez jesli bede do nastepnej stymulacji podchodzila to będą chciala do niego.
Naprawdę, bardzo mądry lekarz, niektórzy piszą że mało kontaktowy, ale na moich wizytach razem sie śmiejemy. Może mało mówi , a jak się człowiek nie pyta to już w ogóle....ale na koniec wizyty krótkie treściwe po drukowanie zawsze jest:) cieszę się że was posłuchałam i mojej intuicji ;)

Kochane a ja mam pytanie, po wczorajszym transferze mam dalej brac 3x1 dowcipnie lutinus i od dzis 2x1 po calej fiolce prolutexu i mam 14 sztuk, czyli na 7 dni, a test zrobic po 8 dniach, to w dniu bety juz mam nie robic? Kurcze jak wyjdzie pozytywna to chyba strach tak od razu odstawic tego progesteronu w zastrzykach... Bo wynik bedzie po poludniu 8 dnia a ja juz rano nie przyjme tej dawki... Jakoś nie dopytalam lekarza w tym calym stresie transferowym...

//ANNA//dr Brelik jest naprawde super i nie kasuje jak inni wizyta 150zl a za monitorowanie cyklu do IUI bral ode mnie 50zl gdzie Budzinska brala 150zl, a jak przyszlam raz po IUI na drugi dzien sprawdzic czy pecherze pekly bo w czasie IUI byly jeszcze cale i chcialam miec pewnosc ze pekly 5min wizyta 200zl rece mi opadly i wiecej do niej nie poszlam.

To mnie zszokowałaś z tą Budzińska
Dobrze ze ja jestem u Ciepieli tez ma normalne ceny i jak coś można pisać smsy i zawsze odpisze [emoji106]

Mega się wystraszyłam bo jestem straszna panikarą, ale zanim zobaczył czerwony placek średnicy 5 cm zrobiło mi się słabo, a jak już zobaczyłam to palpitacji serca dostałam ;) minęły 2 godziny, czerwony placek nadal jest trochę mniejszy ale jest. Atak paniki opanowany;) szykuje się do wyjazdu niedługo okaże się co wyhodowaliśmy;) myślicie że mogę poprosić o zmianę na orgalutran?
Ja wzielam wczoraj na wieczor orgalutran i tez spanikowalam. Igla ciezko wchodzila w porownaniu do gonala. I tez mialam lekkoe zaczerwienienie okolo 3 cm. I tak sie nakrecilam ze az mna dygotalalo i potem sobie wnowilam ze to hiperka i juz wogole spac nie moglam. Melise pilam o 1 w nocy. Nie wiem jak ja dzisiaj zrobie ten kolejny zastrzyk.

Ja wzielam wczoraj na wieczor orgalutran i tez spanikowalam. Igla ciezko wchodzila w porownaniu do gonala. I tez mialam lekkoe zaczerwienienie okolo 3 cm. I tak sie nakrecilam ze az mna dygotalalo i potem sobie wnowilam ze to hiperka i juz wogole spac nie moglam. Melise pilam o 1 w nocy. Nie wiem jak ja dzisiaj zrobie ten kolejny zastrzyk.
:) :) Jak ja się cieszę że nie tylko ja tak panikuje:) :) ale też nie wiem jak ja jutro zrobię ten zastrzyk...na samaysl o tej słabości jest mi już słabo:)

reklama
Kochane a ja mam pytanie, po wczorajszym transferze mam dalej brac 3x1 dowcipnie lutinus i od dzis 2x1 po calej fiolce prolutexu i mam 14 sztuk, czyli na 7 dni, a test zrobic po 8 dniach, to w dniu bety juz mam nie robic? Kurcze jak wyjdzie pozytywna to chyba strach tak od razu odstawic tego progesteronu w zastrzykach... Bo wynik bedzie po poludniu 8 dnia a ja juz rano nie przyjme tej dawki... Jakoś nie dopytalam lekarza w tym calym stresie transferowym...

W zyciu nigdy nic nie odstawiasz!!![emoji4]nic na wlasna reke, nawet jak Beta do nieba bedzie[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Do góry