reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, dziś oprócz menopur i finału zrobiłam zastrzyk z cetrodile. Spanikowałam ...mam wielką czerwona plamę w miejscu wstrzyknięcia.

reklama
Dziewczyny, dziś oprócz menopur i finału zrobiłam zastrzyk z cetrodile. Spanikowałam ...mam wielką czerwona plamę w miejscu wstrzyknięcia.
Ja bralam orgalutran, to nie jest to samo, ale podobna substancja, tez.miałam czerwony placek ok 2 cm i piekło, ale przechodziło po jakiejś godzinie.

Kochana pewnie za późno pisze bo pewnie juz przeszlo. Po cetrotide jest zaczerwienienie i swedzenie. Mi pierwszy zastrzyk robila pielegniarka i mówiła ze tak będzie.
Mega się wystraszyłam bo jestem straszna panikarą, ale zanim zobaczył czerwony placek średnicy 5 cm zrobiło mi się słabo, a jak już zobaczyłam to palpitacji serca dostałam ;) minęły 2 godziny, czerwony placek nadal jest trochę mniejszy ale jest. Atak paniki opanowany;) szykuje się do wyjazdu niedługo okaże się co wyhodowaliśmy;) myślicie że mogę poprosić o zmianę na orgalutran?

Mega się wystraszyłam bo jestem straszna panikarą, ale zanim zobaczył czerwony placek średnicy 5 cm zrobiło mi się słabo, a jak już zobaczyłam to palpitacji serca dostałam ;) minęły 2 godziny, czerwony placek nadal jest trochę mniejszy ale jest. Atak paniki opanowany;) szykuje się do wyjazdu niedługo okaże się co wyhodowaliśmy;) myślicie że mogę poprosić o zmianę na orgalutran?
Rozmawiaj z lekarzem ja nie wiem czy tak mozna zmieniać w trakcie. Wiem tylko ze to zaczerwienienie normalne jest.
A u ktorego lekarza w koncu zostałas? I ktory dzis dzień stymulacji?
Powodzenia kochana. Trzymamy kciuki zeby bylo dobrze[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Możesz pogadać, ale nie wiem czy zechcą już po pierwszpierwszym zrobionym zamieniać, bo to jednak nie jest dokładnie to samo. Spytać można :). Mi nikt nie powiedział, że tak będzie i dostałam zastrzyk, wsiadłam w samochód i pojechałam do domu, a byłam sama w klinice i miałam 170 km drogi przed sobą. Jak mnie zaczęło piec to stojąc na swiatłach spojrzałam.na miejsce wkłucia i myślałam, że to jakaś reakcja alergiczna, też się tak zdenerwowałam że mi się słabo zrobiło, zjechałam.na jakiś przystanek i panikowałam czy wracać do kliniki, żeby za kierownicą wstrząsu anafilaktycznego nie dostać :) :) :)

Rozmawiaj z lekarzem ja nie wiem czy tak mozna zmieniać w trakcie. Wiem tylko ze to zaczerwienienie normalne jest.
A u ktorego lekarza w koncu zostałas? I ktory dzis dzień stymulacji?
Powodzenia kochana. Trzymamy kciuki zeby bylo dobrze[emoji110] [emoji110] [emoji110]
Zostałam u Zamory i naprawę, bez względu jak się to zakończy...nie żałuję!!! Wręcz polecam i żałuję że dopiero teraz;)

reklama
Do góry