reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak to mój pierwszy transfer, i również nie udany, ale się nie poddajemy, będziemy walczyć dalej. Też kontaktowałam się z kliniką i kolejny etap za 2/3 cykle, kiedy dokładnie dowiem się w przyszłym tyg. Trzymam kciuki mocno mocno :) bądź silna :)
Witaj[emoji4]
Przykro mi że sie nie udało, ale tak jak piszesz trzeba walczyć dalej i kiedyś przyjdzie każdej z nas czas...
Ja też z Uk.
Jedno ivf robione w Anglii, mam jeszcze 2 refundowane próby ale po wszystkich przejsciach z nimi obrazilam się na angielską służbę zdrowia i
zdecydowalam się na leczenie w Polsce.
Żałuję tylko straconego czasu.

A Ty ile masz refundowanych podejsc do ivf? Masz jeszcze mrozaczki czy nowa stymulacja?

Jestem pod megaaaa wrażeniem, jakie teraz jest wspaniałe usg :):):)
Dzidzie tak dobrze widać . To jest po prostu piękne, że aż łezka się oku kręci.

Nic tylko dziękować tym co wprowadzają tą wspaniałą technologie :)

Ja już od początku myślałam o dwóch, ale mój chciał jeden.
Teraz gdy ja się waham bo się boję żeby oczywiście były zdrowe w brzuszku , to on chce dwa.
Nie boję się tego, że mogą się pojawić na świecie dwa wspaniałe cuda, tylko tego żeby były całe i zdrowe bo dużo czytałam o powikłaniach....eeeh. Jakie to wszystko jest trudne
To musi byz swiadoma decyzja Was obojga. Macie jeszcze chwilke, rozwazcie swoje za i przeciw. Jesli nie czujesz sie na silach to nie bierz dwoch.

Hej kochane dziś 10dpt 3dniowych zarodkow właśnie zobaczylam brunatna krew dosłownie troszkę na wkladce na papierze juz nic nie było . Czy to oznacza że już po wszystkim czy możliwe ze to była implantacja ??
Prosze o odpowiedź

Cześć Dziewczyny,

W przyszłym tygodniu mam mieć transfer i zastanawiam się czy Przetransferować jeden czy dwa mrozaczki.

W sobotę jadę na wizytę kontrolną usg i krew bo bo na ostatniej wykazało mały przyrost endometrium i słabe wchłanianie estrofemu. zwiększyła dawkę na 3x1 doustnie. Mam nadzieję, że będzie ok.

Co myślicie o podaniu dwóch zarodków?
Hej. Taką decyzję na pewno trzeba dobrze przemyśleć. Ja wzięłam 2 i jeden został ze mną. Mam 40 lat i coraz mniej czasu. Dlatego zdecydowaliśmy się na podanie 2 bo o kilka procent zwiększało to szansę na ciąże. Powodzenia!

reklama
Do góry