reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niewiem czy robić jeszcze bete czy juz nie to moja 3 weryfikacja w sobotę beta była 14.8 dziś 199 przyrost w normie czy jest potrzeba robić jeszcze bete ??

Mam wyniki 10dpt Blastki :)
Beta HCG- 199 mlU/ml
Estradiol - 2518 pg/ml
Progesteron - 230.60 ng/ml

Proszę rośnij zdrowo!

Estradiol troszkę spadł czy to może o czymś świadczyć? ?

Piekne wyniki[emoji173]️[emoji173]️
Nawet jak troche E2 spadlo to sue tym nie przejmuj, to jest uzaleznione czasami od pory dnia, czasami od twojej kondycji... bedzie rosnac do nieba przy takim progesteronie. Cudnieeee[emoji106]

Niewiem czy robić jeszcze bete czy juz nie to moja 3 weryfikacja w sobotę beta była 14.8 dziś 199 przyrost w normie czy jest potrzeba robić jeszcze bete ??

Umawiaj sie na USG za jakies 10-14 dni. Jak cie nie kusi to nie rob. Przyrosty masz bardzo w normie.

Widzialam , ze z tego bedzie!!!kolejny cud

Nie wiem kuuuwaaa...konsultuje już u dwóch-Ci mówię mam dość! Jeśli chodzi o dietę to nabiał jakoś sam się wykluczył bo zwyczajnie mi nie służył a reszta różnie ale teraz chyba widzę ,że trzeba restrykcyjnie :(
co z tym cukrem? robić? bo jedna z moich dwóch doc mówi,że przy takich wynikach tarczycy gospodarka węglowodanowa też jest zachwiana-tylko czekajac aż mi się poprawi to się chyba nie doczekam.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ps. nie znam wujka(szwagra) ale podobieństwo do Ciebie-UDERZAJĄCE 8-)8-)8-)8-):p
Ja tam.podobienstwa nie widze haha chyba, ze jesli dr sie nie poylila to moze w kroku bedzie podobna ;P
Nie wiem.co z tym cukrem, jesli to ma sie wlec jak flaki z lejem to bym chyba zrobila. Moze sie uda na odwrot sprawe uregulowac - jak z cukrem zrobisz porzadek to i tarczyca przestanie fiksowac?
Cześć Dziewczyny,

W przyszłym tygodniu mam mieć transfer i zastanawiam się czy Przetransferować jeden czy dwa mrozaczki.

W sobotę jadę na wizytę kontrolną usg i krew bo bo na ostatniej wykazało mały przyrost endometrium i słabe wchłanianie estrofemu. zwiększyła dawkę na 3x1 doustnie. Mam nadzieję, że będzie ok.

Co myślicie o podaniu dwóch zarodków?
Ja o podaniu dwoch zarodkow mysle tylko jedno - brac :D zawsze jak tylko byla.mozliwosz to bralismy 2 :) ale.musisz sie liczyc z tym, ze potem neda ci 2 kijanki w brzuchu plywac;) wiec jesli jestes bardzo szczupla lub masz jakies inne przeciwwskazania to trzeba siesie sluchac dr.
Mam wyniki 10dpt Blastki :)
Beta HCG- 199 mlU/ml
Estradiol - 2518 pg/ml
Progesteron - 230.60 ng/ml

Proszę rośnij zdrowo!

Estradiol troszkę spadł czy to może o czymś świadczyć? ?
Piekniutka betka!!!!! Progesteron w kosmos!!! A estradiol wiadomo ;)

reklama
Ja tam.podobienstwa nie widze haha chyba, ze jesli dr sie nie poylila to moze w kroku bedzie podobna ;P
Nie wiem.co z tym cukrem, jesli to ma sie wlec jak flaki z lejem to bym chyba zrobila. Moze sie uda na odwrot sprawe uregulowac - jak z cukrem zrobisz porzadek to i tarczyca przestanie fiksowac?

Ja o podaniu dwoch zarodkow mysle tylko jedno - brac :D zawsze jak tylko byla.mozliwosz to bralismy 2 :) ale.musisz sie liczyc z tym, ze potem neda ci 2 kijanki w brzuchu plywac;) wiec jesli jestes bardzo szczupla lub masz jakies inne przeciwwskazania to trzeba siesie sluchac dr.

Piękniutka betka!!!!! Progesteron w kosmos!!! A estradiol wiadomo ;)
Jestem pod megaaaa wrażeniem, jakie teraz jest wspaniałe usg :):):)
Dzidzie tak dobrze widać . To jest po prostu piękne, że aż łezka się oku kręci.

Nic tylko dziękować tym co wprowadzają tą wspaniałą technologie :)

Ja już od początku myślałam o dwóch, ale mój chciał jeden.
Teraz gdy ja się waham bo się boję żeby oczywiście były zdrowe w brzuszku , to on chce dwa.
Nie boję się tego, że mogą się pojawić na świecie dwa wspaniałe cuda, tylko tego żeby były całe i zdrowe bo dużo czytałam o powikłaniach....eeeh. Jakie to wszystko jest trudne

Do góry