reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niewiem czy robić jeszcze bete czy juz nie to moja 3 weryfikacja w sobotę beta była 14.8 dziś 199 przyrost w normie czy jest potrzeba robić jeszcze bete ??

Mam wyniki 10dpt Blastki :)
Beta HCG- 199 mlU/ml
Estradiol - 2518 pg/ml
Progesteron - 230.60 ng/ml

Proszę rośnij zdrowo!

Estradiol troszkę spadł czy to może o czymś świadczyć? ?

Piekne wyniki[emoji173]️[emoji173]️
Nawet jak troche E2 spadlo to sue tym nie przejmuj, to jest uzaleznione czasami od pory dnia, czasami od twojej kondycji... bedzie rosnac do nieba przy takim progesteronie. Cudnieeee[emoji106]

Niewiem czy robić jeszcze bete czy juz nie to moja 3 weryfikacja w sobotę beta była 14.8 dziś 199 przyrost w normie czy jest potrzeba robić jeszcze bete ??

Umawiaj sie na USG za jakies 10-14 dni. Jak cie nie kusi to nie rob. Przyrosty masz bardzo w normie.

Widzialam , ze z tego bedzie!!!kolejny cud

Nie wiem kuuuwaaa...konsultuje już u dwóch-Ci mówię mam dość! Jeśli chodzi o dietę to nabiał jakoś sam się wykluczył bo zwyczajnie mi nie służył a reszta różnie ale teraz chyba widzę ,że trzeba restrykcyjnie :(
co z tym cukrem? robić? bo jedna z moich dwóch doc mówi,że przy takich wynikach tarczycy gospodarka węglowodanowa też jest zachwiana-tylko czekajac aż mi się poprawi to się chyba nie doczekam.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ps. nie znam wujka(szwagra) ale podobieństwo do Ciebie-UDERZAJĄCE 8-)8-)8-)8-):p
Ja tam.podobienstwa nie widze haha chyba, ze jesli dr sie nie poylila to moze w kroku bedzie podobna ;P
Nie wiem.co z tym cukrem, jesli to ma sie wlec jak flaki z lejem to bym chyba zrobila. Moze sie uda na odwrot sprawe uregulowac - jak z cukrem zrobisz porzadek to i tarczyca przestanie fiksowac?
Cześć Dziewczyny,

W przyszłym tygodniu mam mieć transfer i zastanawiam się czy Przetransferować jeden czy dwa mrozaczki.

W sobotę jadę na wizytę kontrolną usg i krew bo bo na ostatniej wykazało mały przyrost endometrium i słabe wchłanianie estrofemu. zwiększyła dawkę na 3x1 doustnie. Mam nadzieję, że będzie ok.

Co myślicie o podaniu dwóch zarodków?
Ja o podaniu dwoch zarodkow mysle tylko jedno - brac :D zawsze jak tylko byla.mozliwosz to bralismy 2 :) ale.musisz sie liczyc z tym, ze potem neda ci 2 kijanki w brzuchu plywac;) wiec jesli jestes bardzo szczupla lub masz jakies inne przeciwwskazania to trzeba siesie sluchac dr.
Mam wyniki 10dpt Blastki :)
Beta HCG- 199 mlU/ml
Estradiol - 2518 pg/ml
Progesteron - 230.60 ng/ml

Proszę rośnij zdrowo!

Estradiol troszkę spadł czy to może o czymś świadczyć? ?
Piekniutka betka!!!!! Progesteron w kosmos!!! A estradiol wiadomo ;)

reklama
Ja tam.podobienstwa nie widze haha chyba, ze jesli dr sie nie poylila to moze w kroku bedzie podobna ;P
Nie wiem.co z tym cukrem, jesli to ma sie wlec jak flaki z lejem to bym chyba zrobila. Moze sie uda na odwrot sprawe uregulowac - jak z cukrem zrobisz porzadek to i tarczyca przestanie fiksowac?

Ja o podaniu dwoch zarodkow mysle tylko jedno - brac :D zawsze jak tylko byla.mozliwosz to bralismy 2 :) ale.musisz sie liczyc z tym, ze potem neda ci 2 kijanki w brzuchu plywac;) wiec jesli jestes bardzo szczupla lub masz jakies inne przeciwwskazania to trzeba siesie sluchac dr.

Piękniutka betka!!!!! Progesteron w kosmos!!! A estradiol wiadomo ;)
Jestem pod megaaaa wrażeniem, jakie teraz jest wspaniałe usg :):):)
Dzidzie tak dobrze widać . To jest po prostu piękne, że aż łezka się oku kręci.

Nic tylko dziękować tym co wprowadzają tą wspaniałą technologie :)

Ja już od początku myślałam o dwóch, ale mój chciał jeden.
Teraz gdy ja się waham bo się boję żeby oczywiście były zdrowe w brzuszku , to on chce dwa.
Nie boję się tego, że mogą się pojawić na świecie dwa wspaniałe cuda, tylko tego żeby były całe i zdrowe bo dużo czytałam o powikłaniach....eeeh. Jakie to wszystko jest trudne

Do góry