reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak to mój pierwszy transfer, i również nie udany, ale się nie poddajemy, będziemy walczyć dalej. Też kontaktowałam się z kliniką i kolejny etap za 2/3 cykle, kiedy dokładnie dowiem się w przyszłym tyg. Trzymam kciuki mocno mocno :) bądź silna :)
Witaj[emoji4]
Przykro mi że sie nie udało, ale tak jak piszesz trzeba walczyć dalej i kiedyś przyjdzie każdej z nas czas...
Ja też z Uk.
Jedno ivf robione w Anglii, mam jeszcze 2 refundowane próby ale po wszystkich przejsciach z nimi obrazilam się na angielską służbę zdrowia i
zdecydowalam się na leczenie w Polsce.
Żałuję tylko straconego czasu.

A Ty ile masz refundowanych podejsc do ivf? Masz jeszcze mrozaczki czy nowa stymulacja?

Jestem pod megaaaa wrażeniem, jakie teraz jest wspaniałe usg :):):)
Dzidzie tak dobrze widać . To jest po prostu piękne, że aż łezka się oku kręci.

Nic tylko dziękować tym co wprowadzają tą wspaniałą technologie :)

Ja już od początku myślałam o dwóch, ale mój chciał jeden.
Teraz gdy ja się waham bo się boję żeby oczywiście były zdrowe w brzuszku , to on chce dwa.
Nie boję się tego, że mogą się pojawić na świecie dwa wspaniałe cuda, tylko tego żeby były całe i zdrowe bo dużo czytałam o powikłaniach....eeeh. Jakie to wszystko jest trudne
To musi byz swiadoma decyzja Was obojga. Macie jeszcze chwilke, rozwazcie swoje za i przeciw. Jesli nie czujesz sie na silach to nie bierz dwoch.

Hej kochane dziś 10dpt 3dniowych zarodkow właśnie zobaczylam brunatna krew dosłownie troszkę na wkladce na papierze juz nic nie było . Czy to oznacza że już po wszystkim czy możliwe ze to była implantacja ??
Prosze o odpowiedź

Cześć Dziewczyny,

W przyszłym tygodniu mam mieć transfer i zastanawiam się czy Przetransferować jeden czy dwa mrozaczki.

W sobotę jadę na wizytę kontrolną usg i krew bo bo na ostatniej wykazało mały przyrost endometrium i słabe wchłanianie estrofemu. zwiększyła dawkę na 3x1 doustnie. Mam nadzieję, że będzie ok.

Co myślicie o podaniu dwóch zarodków?
Hej. Taką decyzję na pewno trzeba dobrze przemyśleć. Ja wzięłam 2 i jeden został ze mną. Mam 40 lat i coraz mniej czasu. Dlatego zdecydowaliśmy się na podanie 2 bo o kilka procent zwiększało to szansę na ciąże. Powodzenia!

reklama
Do góry