reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zrobiłam i ja w końcu tą krzywą glukozowo insulinowa i z tego co Was tu obserwuje to i mnie czeka wizyta u endokrynologa czy diabetologa.
@sssurykatka @Akatombo moge którąś z Was prosic o namiary na Waszego endokrynologa na priv?!
A może któraś poleca jakiegos lekarza w Wawie?
Moje wyniki:
Glukoza na czczo 96.5mg/dl po 1h 177.8 po 2h 132
Kochana, dopiero weszłam na forum, potrzebujesz jeszcze tego namiaru?
Insulina na czczo 11.39uIU/ml po 1h 107.4 po 2h 95.16
Po kolejnej 1.5 godz objawy hipoglikemi.
Co myslicie?

reklama
Dziękuję, sssurykatka już mi napisala, wizyta w przyszlym tyg.
Co tam u Ciebie? W marcu kolejne podejscie? Przeszlas na dietę? Bo ja tak od 2dni próbuje diety z niskim IG i ciągle się czuję głodna mimo że sporo jem.
Chyba w głowie mi siedzi brak cukru[emoji6]

Mam pytanie, czy którejś z was test ciążowy wyszedł pozytywny po około godzinie i była w ciąży? Wiem, że jest na ulotce napisane, że po upływie 5 min nie sprawdzac wyniku ale mimo wszystko wolę zapytać ;) z góry dziękuję za odpowiedź ,)

@dżoasia nic więcej oprócz progesteronu. Zastanawiam się czy przydałaby się też histeroskopia. A jaki mniej więcej jest koszt badań dotyczących immunologii? (tak mniej więcej)
Widzę, że Olka Ci już odpisała :) a miałaś embrioglue? stosuje się u ciebie intralipid? Może warto zapytać o nacięcie otoczki zarodka... można trochę podziałać w ciemno, ale skoro przez tyle czasu naturalnie i po IUI nie wychodziło to może być coś na rzeczy :/

Powiem Ci skąd u mnie to stwierdzenie. Przesledzilam dużo informacji w Internecie na ten temat... dodatkowo dwie moje koleżanki zrobiły test papp-a , który wyszedł sporo gorzej od usg genetycznego. Poza tym dla mnie otrzymanie wyniku , że ryzyko danej wady wynosi 1:400 to żadna informacja. Natomiast w teście Sanco jest wykluczenie danej wady na około 99,8% . Jest różnica prawda ? Mojej koleżance test Papp-A wyszedł kiepsko. Lekarz powiedział, że jest duże ryzyko mimo, że każde kolejne usg wychodziło prawidłowo. Urodziła zdrowa córkę. Druga koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży , też test Papp-a wyszedł kiepsko . Cała ciąże się stresuje. Żaden lekarz nie powiedział im, że sa inne testy prenatalne a same też się nie zaglebialy w to. Po co ten stres , który często okazuje się niepotrzebny ? Według mnie lepiej zrobić Sanco , jest bardziej czuły i dokładny. Moja siostra nie robila żadnych badan genetycznych, bo nie brała żadnej myśli, że może być coś nietak. U mnie jest inaczej. Jestem przewrazliwiona, że względu na in vitro i wolę mieć pewność, że wszystko jest w porzadku.
Poza tym sam lekarz Novum powiedział, że Sanco lepiej zrobić, bo jest bardziej czuły i dokładny.
Tak jak mówisz...jeśli Papp-a wyjdzie kiepsko dobry lekarz zasugeruje zrobić Sanco i dopiero jak Sanco wyjdzie źle to kolejnym krokiem jest amniopunkcja. Ja wolałam ta drogę sobie skrócić i od razu zrobić Sanco.
Testy , które wymienilas nie dają tak samo 95%. Wynik Papp-a jest w takim samym schemacie jak usg genetyczne czyli np. Zespół downa 1:400. Nie ma tu % określenia.
Wynik Sanco :
1)Chromosom 21 ( zespół downa ) czułość testu na 99,98%
2) chromosom 18 (zespół Edwardsa ) czułość testu 99,95%
3) chromosom 13 (zespół Patau) czułość testu 99,99%
4) chromosomy płci ( aneuploidia) czułość testu 99,7%
1:400 daje nam 0.25 % szans choroby, a 99.8 % wykluczenia daje nam 0.2% szans choroby..... Różnica o 0.05%
Ale żeby było jasne, ja nie znam się nic a nic w temacie, tylko matematycznie zabolało mnie stwierdzenie, że 1:400 nie daje procent

Ostatnia edycja:
Mam pytanie, czy którejś z was test ciążowy wyszedł pozytywny po około godzinie i była w ciąży? Wiem, że jest na ulotce napisane, że po upływie 5 min nie sprawdzac wyniku ale mimo wszystko wolę zapytać ;) z góry dziękuję za odpowiedź ,)
były i takie aparatki, ale bardzo wcześnie testowały :)

Kurcia Pasikonik mi zalecił 2 tyg przed transferme,w dzien transferu i 2 tydognie po transferze jak bedzie beta.I tak dziewczyny biorą.ale jak wezmiesz tydzien przed i tydzien po tez bedzie dobrze.Intralipyd utrzymuje sie ok 2 tygodni we krwi.

Jolancik bardzo mi przykro :( Wiem co czujesz.Wypłacz się,odpocznij i wracaj po mrożaczka!

Ja widzę piękne wyniki :)Sikańcza nie rób tylko powtórz bete za 48 godzin.

Wspaniale!!!Kiedy punkcja?

Jak nie dzwoniły Pani z diagno,że masz natychmiast udać się do lekarza to nie jest źle ;)
Widziałam,ze dziewczyny już zinterpretowały :)
@dżoasia odpoczywaj!!! :)
@Sol zdrówka szybkiego!
@mariakowalska89 gratuluje synka!Cieszę się,ze wszystko dobrze.
@ilmenau jaką chorobę autominnunologiczną ma Twój maż?Mozę mojego zbadam.

Mój ma bielactwo, ja mam hashimoto i tak się dobralismy ;)

reklama
Do góry