reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Walentynki były dla mnie wyjątkowe a to za sprawą podglądania jajeczek na stymulacji.
Mamy aż 12 !!:yes:
Wiem ,że są tu dziewczyny które miały ponad 20 ;) ale w moim przypadku to hit bo przy pierwszej stymulacji miałam 3 a przy drugiej 6 komórek i z nich tylko po jednym zarodku i transfery się nie udały:sad:
Oczywiście nie wiemy co dalej,na jednym jajniku pojawiło się kilka w ciągu 3 dni a na drugim te które były wolniej rosną.lekarz mówi aby tylko się nie rozjechały bo lecę na menopur 300 i powiedział,że nie może już zmniejszyć dawki. Nie wiadomo jak z ich jakością,czy się zapłodnią itd ale dla mnie to ogromny sukces na dzień wczorajszy.
Czas pokaże co z tego będzie ale trzymajcie Dziewczyny kciuki!
Tak bardzo chciałabym mieć w końcu kilka zarodków!
@annemarie @dżoasia @Baylee @Olk@24 i wszystkie dziewczyny które miały intralipid-czy miałyście go podawanego podczas stymulacji????
Bo jeśli chciałabym mieć świeży trasnfer(o ile endo da radę)to musiałabym wziąć intralipyd przed punkcją.Czy któraś tak zrobiła?
Czy intralipid będzie miał wpływ na komórki ?Czy coś słyszałyście o tym?

Tak jak juz Ci pisalam ja zaczynalam wlewy w cyklu poprzedzajacym transfer, czyli 2 razy co dwa tyg plus w dniu transferu.Tyle ze nigdy do tego nie mialam stymulacji, ale...ale na moim innym forum dziewczyny maja i stymulacje i wlewy. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. To w koncu wyciag z soi. Nie wierze zeby moglo cos popsuc.

reklama
Walentynki były dla mnie wyjątkowe a to za sprawą podglądania jajeczek na stymulacji.
Wiem ,że są tu dziewczyny które miały ponad 20 ;) ale w moim przypadku to hit bo przy pierwszej stymulacji miałam 3 a przy drugiej 6 komórek i z nich tylko po jednym zarodku i transfery się nie udały:sad:
Oczywiście nie wiemy co dalej,na jednym jajniku pojawiło się kilka w ciągu 3 dni a na drugim te które były wolniej rosną.lekarz mówi aby tylko się nie rozjechały bo lecę na menopur 300 i powiedział,że nie może już zmniejszyć dawki. Nie wiadomo jak z ich jakością,czy się zapłodnią itd ale dla mnie to ogromny sukces na dzień wczorajszy.
@annemarie @dżoasia @Baylee @Olk@24 i wszystkie dziewczyny które miały intralipid-czy miałyście go podawanego podczas stymulacji????
Bo jeśli chciałabym mieć świeży trasnfer(o ile endo da radę)to musiałabym wziąć intralipyd przed punkcją.Czy któraś tak zrobiła?
Woooww, no to piękny wynik i oczywiszcie trzymamy kciuki żeby dalej też tak pozytywnie[emoji110] [emoji110] [emoji110]
Informuj na bieżąco[emoji4]

Tinuś ❤️❤️❤️ jakie cudowne wieści !!! Teraz to bedzie szczęśliwa 12 !!! Nadszedł Twój czas !!! Bardzo się cieszę :) a jeśli chodzi o intralipid to ja nie miałam podczas stymulacji , a jak się czujesz ? Dalej Cię tak męczy ??

Tinuś ❤️❤️❤️ jakie cudowne wieści !!! Teraz to bedzie szczęśliwa 12 !!! Nadszedł Twój czas !!! Bardzo się cieszę :) a jeśli chodzi o intralipid to ja nie miałam podczas stymulacji , a jak się czujesz ? Dalej Cię tak męczy ??
Bardzo się ucieszyłam ale daleka jeszcze droga do finału.
Dziękuje za informację,muszę się właśnie zorientować bo moj lekarz sie nie zna a do Pansika w ostatecznosci zadzwonie.
Jeszcze recepta i skierowanie na podanie nie doszło..a minął ponad tydzień.
Czuje się kiepsko-od wtorku biegunka ale dziś już brak więc oby mnie zostawiła w spokoju ;)
Od wtorku pęka mi głowa-wspomagam się paracetamolem.I bolą mnie jajniki coraz bardziej.
Zawroty głowy,mdłości takie tam moje uroki ;)
Śmieje się,ze jeszcze hiperstymulację będę mieć hahah :)
A Ty jak się czujesz?Kiedy będziesz robić betę?

Tak jak juz Ci pisalam ja zaczynalam wlewy w cyklu poprzedzajacym transfer, czyli 2 razy co dwa tyg plus w dniu transferu.Tyle ze nigdy do tego nie mialam stymulacji, ale...ale na moim innym forum dziewczyny maja i stymulacje i wlewy. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. To w koncu wyciag z soi. Nie wierze zeby moglo cos popsuc.
Annemarie a to inne forum też jest na babyboom?Chętnie bym zasięgnęła wiedzy jeśli byłoby to możliwe.

Moim zdaniem wpływu żadnego nie powinien mieć. Ja miałam przed transferem dwa tyg chyba pierwszy i w dniu transferu drugi. Porozmiawiaj z lekarzem jeszze.

Annemarie a to inne forum też jest na babyboom?Chętnie bym zasięgnęła wiedzy jeśli byłoby to możliwe.

Niestety nie i po niemiecku. Ale tak jak ci napisalam biora intralipid tez przy stymulacji. Jak ci to spokoju nie daje pisz albo dzwon do Pasnika.Sluchaj a wiesz jaki masz estradiol? Bo ta hiperka wcale nie taka wykluczona[emoji23]tym bardziej jak czytam jak sie czujesz[emoji6]

Bardzo się ucieszyłam ale daleka jeszcze droga do finału.
Dziękuje za informację,muszę się właśnie zorientować bo moj lekarz sie nie zna a do Pansika w ostatecznosci zadzwonie.
Jeszcze recepta i skierowanie na podanie nie doszło..a minął ponad tydzień.
Czuje się kiepsko-od wtorku biegunka ale dziś już brak więc oby mnie zostawiła w spokoju ;)
Od wtorku pęka mi głowa-wspomagam się paracetamolem.I bolą mnie jajniki coraz bardziej.
Zawroty głowy,mdłości takie tam moje uroki ;)
Śmieje się,ze jeszcze hiperstymulację będę mieć hahah :)
A Ty jak się czujesz?Kiedy będziesz robić betę?
Ja narazie próbuje nie doszukiwać się objawów :p to już 5 transfer a ja dalej głupia się doszukuje , że to może już... :p no takie tam moje warjacje , cieszę się że trochę lepiej się czujesz , mnie też ból głowy wykańcza ale u mnie to pewnie przez ilość zazywanego proga mimo że nie wyszedł zbyt wysoki , dzisiaj już był accofil a jutro jadę na morfologię , z paniami z labo już na Ty jestem ;)

reklama
Ja narazie próbuje nie doszukiwać się objawów :p to już 5 transfer a ja dalej głupia się doszukuje , że to może już... :p no takie tam moje warjacje , cieszę się że trochę lepiej się czujesz , mnie też ból głowy wykańcza ale u mnie to pewnie przez ilość zazywanego proga mimo że nie wyszedł zbyt wysoki , dzisiaj już był accofil a jutro jadę na morfologię , z paniami z labo już na Ty jestem ;)

My to powinnyśmy mieć złotą kartę w diagno ;)
Trzymam kciuki Ola!!Oby ta piątka była szczęsliwa! (piszę z kompa bo bym wstawiła emotikonkę kciuka i wielkie serducho:)

Do góry