reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Damy! Kto jak nie my? ;)
Ale też nie ma co udawać twardych i warto sobie popłakać, zaliczyć mega doła, a potem wstać i walczyć dalej...
Do endokrynologa/diabetologa pojadę do Lublina, nasz surykacia mi poleciła swojego, podobno bardzo dobry. Zobaczymy, co powie. Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów, co zbadać...
A ty koniecznie dzwoń do APC, tam sie zwalniają terminy z dnia na dzień. Wiem, że Paśnik przyjmuje też w Wawie w Salve Medica, niestety tylko w soboty, ale w piątki warto dzwonić, bo też się zwalniają terminy.
Jasne, że starczy :) Nie znam, z wyjątkiem matki prezesa, której nie trawię, ale ja w ogóle nie trawię tych "parentingowych". Bardzo dziękuję :)

Dlatego pisałam o dobrej klinice - Agniecha nie wiem gdzie byłaś, ale nie zbadac TSH przed ivf?! Ja dostałam całą listę badań, nawet aż za dużo, TSH, ft3, fT4, anty TPO i antyTG to była podstawa, obowiązkowo do internisty, potem po nieudanym jeszcze od razu poszerzona diagnostyka o trombofilie... ale ja miałam szczęście i koleżanka, która przede mną.przeszła tę drogę, ostrzegła mnie przed domorosłymi klinikami (w moim mieście są dwie) i kazała.od razu jechać do Warszawy. I jak czytam, co się dzieje w niektórych, to dziękuję losowi, że z nią porozmawiałam.
Dziewczyny mialyscie stycznosc z klinikami w Lublinie? Jak tak z jakimi i jakie opinie sa??

reklama
Damy! Kto jak nie my? ;)
Ale też nie ma co udawać twardych i warto sobie popłakać, zaliczyć mega doła, a potem wstać i walczyć dalej...
Do endokrynologa/diabetologa pojadę do Lublina, nasz surykacia mi poleciła swojego, podobno bardzo dobry. Zobaczymy, co powie. Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów, co zbadać...
A ty koniecznie dzwoń do APC, tam sie zwalniają terminy z dnia na dzień. Wiem, że Paśnik przyjmuje też w Wawie w Salve Medica, niestety tylko w soboty, ale w piątki warto dzwonić, bo też się zwalniają terminy.
Jasne, że starczy :) Nie znam, z wyjątkiem matki prezesa, której nie trawię, ale ja w ogóle nie trawię tych "parentingowych". Bardzo dziękuję :)

Dlatego pisałam o dobrej klinice - Agniecha nie wiem gdzie byłaś, ale nie zbadac TSH przed ivf?! Ja dostałam całą listę badań, nawet aż za dużo, TSH, ft3, fT4, anty TPO i antyTG to była podstawa, obowiązkowo do internisty, potem po nieudanym jeszcze od razu poszerzona diagnostyka o trombofilie... ale ja miałam szczęście i koleżanka, która przede mną.przeszła tę drogę, ostrzegła mnie przed domorosłymi klinikami (w moim mieście są dwie) i kazała.od razu jechać do Warszawy. I jak czytam, co się dzieje w niektórych, to dziękuję losowi, że z nią porozmawiałam.
Dziewczyny mialyscie stycznosc z klinikami w Lublinie? Jak tak z jakimi i jakie opinie sa??

Czy ktorej dziewczynie na tym forum sie udalo zajsc w ta upragniona ciaze bez tego KIR 2DS5 ??? Bo w sumie nic nie wspmomnial mi docent ze to najwazniejszy a tez mi go brakuje w sumie malo mowil o tym badaniu tylko zobaczyk jaki KIR Bx o tyle.

Lepiej poczekaj on sam zdecyduje co jeszcze zbadać a może już nic nie będzie trzeba. Jak poszłam do diabetologa to od razu zapytała się o tsh bo miała moje usg tarczycy więc badania do powtórki bo mówiła że powinno być na poziomie 1 to najlepiej do zachodzenia prolaktynę zrobiłam bo mi intuicja podpowiedziała. Kliniki zaczynają takie rzeczy pomijać a to ma wpływ. Trzymam kciuki za udaną wizytę ❤️❤️❤️❤️✊✊✊✊✊
Ja rowniez sama na wlasna reke zrobiłam od tak tsh bo wczesniejsze mialam za wsze powyzej 2 a jak czytalam tu na forum jakie to wazne to tym bardziej poszlqm zbqdac i co... wyszlo tsh 3,8. A lekarz z kliniki tez mi nie kazal ribic tak jak ma początku powiedzial ze nie bedzir refundacji do stymulacji a jak pokazalam mu amh to od razu zmienil zdanie. I widze ze zaczql chyba inaczej na mnie patrzeć tzn ze nie jestem głupia wiec zastanawiam sie nad zmiana kliniki.

M

U mojego m tez kiepsko koncentracja ponizej 1 mln a 12 lutego ma zrobic MAR, HBA i chromatyne. Wiec wtedy sie okaze... i tez zastanawiamy sie powaznie nad zmiqna kliniki na gyncentrum bo zalezy nam na bardzo dobrym labie.
Kochana myślisz że gymcentrum ma lepsze labo niz provita? Najważniejsze jest labo i embriolog.

Proszę dziewczyny o wasza opinie

Oj tak wy na tym forum to wysoko wykwalifikowane (prywatnie/samodzielnie) grono specjalistów gine-diabe-endo-immuno-andrologow bez dyplomu!!!♥♥♥♥ ivf bez Was i Waszej wiedzy wydluzyloby niejedno oczekiwanie na transfer a taz wielu z nas udalo sie szybciej. Nie jeden ginekolog moglby zazdroscic Waszej wiedzy medycznej
Fakt, niektóre lasencje wymiatają. Ale to w sumie smutne, że trzeba podstawowych rzeczy pilnować samemu...
To ci moglam cos innego wyslac[emoji85]
A to wszystkie parentingowe? :) Sorki, nie określiłam się w sumie :) Może coś wylukam, jeszcze nie przeglądam :)
Osobiście nie miałam, ale zasięgałam opinii i stanowczo mi odradzono. Jedna dziewczyna mówiła, że podczas stymulacji np nie kontrolują hormonów we krwi... z Lublina do Warszawy nie jest daleko, a poziom niebo a ziemia. Jakby co pisz na priv.

reklama
Do góry