reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jeden zarodek. Drugi transfer. Przy pierwszym miałam dwa podane. To testujesz w piątek czy wcześniej? Oby się nam udało. To mój ostatni zarodek
Dokładnie oby się teraz udało!!!! :) we wtorek przy pobieraniu krwi poproszę o betę a w piątek standardowo pójdę do kliniki na betę i wizytę :) jakie leki bierzesz teraz po transferze? Dużo tego masz? Ja po 1stymulacji miałam dwa zarodki, po odroczonym transferze podano je 2 no i udało się ale w 9tc nie było zarodka-puste jajo. No i lyczekowanie miałam. Teraz jestem po kolejne stymulacji.

reklama
Dokładnie oby się teraz udało!!!! :) we wtorek przy pobieraniu krwi poproszę o betę a w piątek standardowo pójdę do kliniki na betę i wizytę :) jakie leki bierzesz teraz po transferze? Dużo tego masz? Ja po 1stymulacji miałam dwa zarodki, po odroczonym transferze podano je 2 no i udało się ale w 9tc nie było zarodka-puste jajo. No i lyczekowanie miałam. Teraz jestem po kolejne stymulacji.
Ja biorę estrofem, acard, progesterone besins i encorton. No i kwas foliowy. Nie patrz na moje zalecenia. Ja swoich hormonów nie wytwarzam prawie. Mam przedwczesne wygasanie funkcji jajników i in vitro robię z komórką dawczyni

Myślę że już w piątek to powinno być ok:) mi lekarz przy 3 dniowych kazał robić po 9 dniach bete:)
To mi przy 4 dniowym wypadaloby zrobic po 8 dniach a to sobota. Wiem ze niektóre dziewczyny robią bardzo wcześnie, ale wiem też że czasami to dużo niepotrzebnego stresu przysparza.
Zobaczymy[emoji6]

Cieszę się że Ci wszystkie dolegliwosci minęły i myśl pozytywnie.

Ja biorę estrofem, acard, progesterone besins i encorton. No i kwas foliowy. Nie patrz na moje zalecenia. Ja swoich hormonów nie wytwarzam prawie. Mam przedwczesne wygasanie funkcji jajników i in vitro robię z komórką dawczyni
Kurcze :( a jakie miałaś AMH? Hym..nie wiem w jakich dawkach masz te leki, ale ja mam ich trochę więcej. A przy 1 transferze to lekarz zaszalal z lekami i tygodniowo prawie 1000zl na leki wydawalalam, nie wiem czy wtedy te leki nie zalatwily mojego zarodeczka... Ale kto tam to wie :(

To mi przy 4 dniowym wypadaloby zrobic po 8 dniach a to sobota. Wiem ze niektóre dziewczyny robią bardzo wcześnie, ale wiem też że czasami to dużo niepotrzebnego stresu przysparza.
Zobaczymy[emoji6]

Cieszę się że Ci wszystkie dolegliwosci minęły i myśl pozytywnie.

W Alabie zrobisz w sobotę, ja tam często w sobotę robię i już wieczorkiem standardowo są wyniki. Tylko nie wiem czy gdzieś w pobliżu Ciebie jest Alab, a oni też różnie maja otwarte w różnych placówkach :/
Daj koniecznie znać :*

Kurcze :( a jakie miałaś AMH? Hym..nie wiem w jakich dawkach masz te leki, ale ja mam ich trochę więcej. A przy 1 transferze to lekarz zaszalal z lekami i tygodniowo prawie 1000zl na leki wydawalalam, nie wiem czy wtedy te leki nie zalatwily mojego zarodeczka... Ale kto tam to wie :(
Amh 0,09a potem po 2 miesiącach 0,04 Próbowałam na swoich komórkach. Hm estrofem 2x2.progesterone besins 400mg dziennie ale to za mało moim zdaniem i biorę 700.Acard jedna dziennie. Encorton 10mg.a Ty jakie bierzesz i jakie dawki?

Dziękuję za dobre słowa. Badania które robilam: wszystkie hormony, morfologia, cytologia, droznosc jajowodow, chlamydia, amh, usg macicy, piersi. Z 7 komorek, 4 nadawaly sie do zapłodnienia i 3 sie zaplodnily, zostal jeden mrozaczek. Moze faktycznie nie ma co sie martwic na zapas, moze to organizm zle zniósł stymulacje, aczkolwiek caly czas myslalam ze sie uda.

Wiem[emoji20]tez tak myslalam, miejmy nadzieje ze za drugim razem sie uda[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️boli okrutnie taka porazka , ale prawda jest tak ze kazde podejscie to jakies 25-30% szansy.Gdzie sie leczycie? Rozumiem ze panel tarczycowy i cukier tez ok? Proste badania a zke wyniki duzo moga namieszac.

W Alabie zrobisz w sobotę, ja tam często w sobotę robię i już wieczorkiem standardowo są wyniki. Tylko nie wiem czy gdzieś w pobliżu Ciebie jest Alab, a oni też różnie maja otwarte w różnych placówkach :/
Daj koniecznie znać :*
Już sprawdzalam alab i w mojej miescinie w sobote zamknięte. Sprawdzę inne moze gdzieś da rade.

reklama
Kochana a można zapytać w jakim wieku jesteś? Miałaś laparoskopie kiedyś? Bo słyszałam że to też ma wpływ ale nie wiem czy to prawda. Ja miałam AMH 6,94 i zawsze mnie przestymuluja tak że jajniki okropnie bolą :( ja mam estrofem 1x1, Lutinus 3x1, euthyrox 1x1, acard 1x1, relanium 1x2, duphaston 2x1, clexan 1x1, encorton 2x1 no i kwas foliowy. Ale przy pierwszym transferze miałam duuzo większe te dawki.

Do góry