reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzięki kochana. Obie miałyśmy po jednym zarodeczku transferowane. Ja morule a @Akatombo blastke.
Mam tylko 3 zarodeczki więc je oszczędzam. Gdyby się nie udało to moze sie cos wiecej przebadam przed kolejnym criotransferem. Staram się jednak myśleć pozytywnie.

Czekamy razem z Tobą na Twój transfer. Doczekalas sie juz okresu?
@Forget-me-not... dzisiaj przyszła @

[.[/QUOTE]
Kochana precyzyjniejszym badaniem jest wymaz bakteriologiczno-mykologiczny z antybiogramem.
Ja z kolei polecam tantum rosa do irygacji i probiotyki dopochwowe. Dziewczyny tez robią irygacje z wody utlenionej (nie znam proporcji ale pewnie gdzies w necie znajdziesz). Podmywaj sie rumiankiem, reczniki zmieniaj czesto, prasuj je po wypraniu (nie wystarczy wygotwac, bo niektore bakterie czy grzyby przezywaja twmp nawet 130 stopni). No i te probiotyki to niech ci uszami wychodza;) jedzenie kiszonek tez wskazane, sok z zurawiny 100%.
No i octenisept tez ponoc super, mozesz kupic z aplikatorem vaginalnym do psikania. Zrob sobie przerwe od antybiotykow moze...
A mam pytanko, mi teraz wyszedł też II/III stopień czystości :( czy orientujesz się czy z takim stopniem powinno się przeprowadzać transfer? A o. Jakich probiotykach mówisz? Podaj plis jakieś nazwy? I czy można je stosować po transferze czy tylko przed?

reklama
Do góry