reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
My w vitrolive w Szczecinie i powiem ci ze troche nas w blad wprowadzila babka na pierwszej konsultacji bo jak zapytalm ile bedzie kosztowac to powiedziala 6tys i nie wapomniala ze to tylko cena punkcji z hodowla ze za wszystko sie dodatkowo placi wogole troche mnie wkurzyla jak robilam u niej iui bo za kazda wizyte kasowala 200zl psychiczna wiec przenioslam sie do Brelika on byl zupelnie inny jak robilam iui u niego to placilam 50zl za kontrolowanie wiec jaka mega roznica wiec dostalam u niego i u niego podchodzilam do in vitro. Wiec my mamy jeszcze droge z inseminacjami i kase zostawiana tam, badania, droznosc jajowodow itp. Jakbym usiadla i wszystko policzyla to pewnie bym potrzebowala jeszcze kase na psychologa :-). Wiec lepiej nie liczyc...

Ach no to w sumie fakt, jesli az tyle badan i genetyka i mrozenia itp to rozumiem...
U nas za IUI i badania tez juz ok 10 tys wyjdzie pewnie ale juz nie licze...
Tak jak mowisz - oby do szczesliwego sukcesu[emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Poszukaj sobie tego filmiku na yt.
Masz jedna ampulke ktora montujesz do pena i jesli masz w niej 900 jednostek a lekarz zaleci dawke 150 to pobierasz z niej ta dawke czyli jedna ampulka to 9 dni stymulacji. Zmieniasz tylko igly. Ja jej nie wyciagalam z pena tylko po uzyciu wkladalam calego pena do lodowki

Tez caly czas mysle...
Ktory to w ogole tc u niej? Wiecie?

Jakos przelom 24/25 tygodnia.

To leki sporo...
Mi mowil ze 800 max
A zaplacilam dzis 400 niecale bo byly refundowane wlasnie
Pytanie czy jeszcze czegos pozniej nie dostane za drugie 400 pln
A wiesz moze po co daja ten krem - antybiotyk dopochwowy?
antybiotyk się podaje w okolicy punkcji, żeby przy nakuciu nic nie wprowadzić przypadkiem do organizmu tyle, że ja brałam doustny a nie dowcipny, więc może to nie o to chodzi?

@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie ✊✊za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki
musi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: będzie więcej spermniaczków do wyboru, Już się na te wstrzymania szykuj bo w ciąży to najpierw się bardzo chce i korzysta i świetnie smakuje, a potem jest lęk o maleństwo, bo się grzebuta w brzuszku i się odechciewa więc wstrzymania są nawet dłuższe :errr: - oczywiście trzymamy kciukasy za owocne jajcozbiory i seksik na szkle :rolleyes:, to musi być już ten raz - po 8-)prostu musi !

Tak dziś rano się przemogłam i zadzwoniłam, umówiłam się na wizytę 15.01, mam mocne wątpliwości co do tego jak to będzie, czy jest sens, bo ta moja jedna morula, o ile dobrze zrozumiałam i pamiętam słowa embriologa, to słaby wynik i nie zachęca do dalszej walki. Dziś miałam kryzys i chyba mam tendencje spadkowa w nastroju.
główka do góry jak pamiętam to z takich słabych zarodeczków różowe pupcie już mamusie w pampersiochy ubierają więc bez marudzenia, główka do góry kochana!

@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie ✊✊za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki
Kciuki oczywiście załatwione:) Abstynencja wskazana, najlepiej 3-5 dni. A co do reszty, to najlepsze rezultaty daje "oczyszczenie" głowy. Pewnie całkiem się nie da, ale trzeba spróbować. Jeśli masz problem z cukrem, to nie jedz ananasa;) Ja żarłam na potęgę, a później się okazało, że to całkowicie niewskazane w moim przypadku. Powodzenia i niech moc będzie z Tobą!:biggrin2:

reklama
ja t
My w vitrolive w Szczecinie i powiem ci ze troche nas w blad wprowadzila babka na pierwszej konsultacji bo jak zapytalm ile bedzie kosztowac to powiedziala 6tys i nie wapomniala ze to tylko cena punkcji z hodowla ze za wszystko sie dodatkowo placi wogole troche mnie wkurzyla jak robilam u niej iui bo za kazda wizyte kasowala 200zl psychiczna wiec przenioslam sie do Brelika on byl zupelnie inny jak robilam iui u niego to placilam 50zl za kontrolowanie wiec jaka mega roznica wiec dostalam u niego i u niego podchodzilam do in vitro. Wiec my mamy jeszcze droge z inseminacjami i kase zostawiana tam, badania, droznosc jajowodow itp. Jakbym usiadla i wszystko policzyla to pewnie bym potrzebowala jeszcze kase na psychologa :-). Wiec lepiej nie liczyc...
ja też nie liczę - nie warto... póki są pieniądze na życie to jakoś to przełyka się i tyle!

Do góry