reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie :) napiszcie mi prosze kochane kiedy zeszłyście z neoparinu 0.4 bo mój lekarz chce tylko do 20 tc mnie na tym leku trzymać później kazał odstawić i brać sam acard nie miałam stwierdzonych żadnych chorób krwi przepisywal od podania zarodków zapobiegawczo ,stwierdził że wystarczy i w 20tc koniec troszkę się boję są jakieś badania które potwierdza że mogę odstawić neoparinu pozdrawiamy❤❤❤

Mi lekarz powiedział , że prawdopodobnie odstawimy lek na przyszłej wizycie. Czyli będzie to prawie 10tydzień ciąży.

reklama
@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie ✊✊za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki
Kciuki już zaciśnięte! U nas 3 dni przed było bez sexu. No i jak najmniej stresu! Mnie zmarzły stopy więc jak jesteś zmarzluch to może skarpetki bo po punkcji trochę się leży. Powodzenia!

@nadziejamooja;):
Kochana bedzie wszystko dobrze! Wszystkie kciuki na pokladzie, a troche ich mamy wiec jest mega power[emoji23]rob sobie termin przed transferowy do kosmetyczki , kup fajnego ciucha idz na kawe tylko nie mysl o tym co bedzie i jak bedzie.Od punkcji twoje dzieci zyja juz swoim zyciem i jedyne czego im potrzeba do piekna i usmiechnieta mama. Reszta sama sie zrobi[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

@Ela86 kochana mam pytanie do Ciebie. Jaki u Was był problem dokładnie że podjęliście decyzję o ivf? i jeśli mogę zapytać to jakie dodatkowe metody tzn przecięcie osłonki itp stosowaliście do ivf?

Dziewczyny z endometrioza. Przepraszam nie zapamiętałam nickow a nie chce mi sie cofac.
Ja mam endomende III stopnia. 3 stymulacje, 4 transfery za mna.
Pytalam lekarza wiele razy o Vissane na wyhamowanie endomendy. Mowil ze nie ma sensu.
Endomenda oslabia komorki przez co moga byc niepowodzenia przy transferach. Np ja przebadalam sie immunologicznie u Pasnika od stop do glow. Wszystko ze mna ok. A na 4 transfery (w tym jeden dwoch zarodkow) tylko jeden dal pozytywna bete a pozniej i tak sie skonczylo pustym jajem. Takze walcze dalej.

Dziewczyny z endometrioza. Przepraszam nie zapamiętałam nickow a nie chce mi sie cofac.
Pytalam lekarza wiele razy o Vissane na wyhamowanie endomendy. Mowil ze nie ma sensu.
Endomenda oslabia komorki przez co moga byc niepowodzenia przy transferach. Np ja przebadalam sie immunologicznie u Pasnika od stop do glow. Wszystko ze mna ok. A na 4 transfery (w tym jeden dwoch zarodkow) tylko jeden dal pozytywna bete a pozniej i tak sie skonczylo pustym jajem. Takze walcze dalej.

No widzisz, a ja mialam decapeptyl przez 3 miesiace zeby endomende wyhamowac, wprowadzona bylam w sztuczna menopauze i jak wiesz - zadzialalo. Teraz od porodu jestem na tabletkach anty, bo to jedyna metoda, zeby endomende kontrolowac i faktycznie - nie rosnie.

Cześć Kochana, a lekarze jakieś dodatkowe badania zlecili Ci z powodu pustego jaja? Miałaś łyzeczkowanie? U mnie w 9 tyg ciąży okazało się pustę jajo płodowe i miałam zabieg :(

@nadziejamooja;):
Kochana bedzie wszystko dobrze! Wszystkie kciuki na pokladzie, a troche ich mamy wiec jest mega power[emoji23]rob sobie termin przed transferowy do kosmetyczki , kup fajnego ciucha idz na kawe tylko nie mysl o tym co bedzie i jak bedzie.Od punkcji twoje dzieci zyja juz swoim zyciem i jedyne czego im potrzeba do piekna i usmiechnieta mama. Reszta sama sie zrobi[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
@annemarie dziękuję

reklama
Do góry