reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie :) napiszcie mi prosze kochane kiedy zeszłyście z neoparinu 0.4 bo mój lekarz chce tylko do 20 tc mnie na tym leku trzymać później kazał odstawić i brać sam acard nie miałam stwierdzonych żadnych chorób krwi przepisywal od podania zarodków zapobiegawczo ,stwierdził że wystarczy i w 20tc koniec troszkę się boję są jakieś badania które potwierdza że mogę odstawić neoparinu pozdrawiamy❤❤❤

Mi lekarz powiedział , że prawdopodobnie odstawimy lek na przyszłej wizycie. Czyli będzie to prawie 10tydzień ciąży.

reklama
@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie ✊✊za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki
Kciuki już zaciśnięte! U nas 3 dni przed było bez sexu. No i jak najmniej stresu! Mnie zmarzły stopy więc jak jesteś zmarzluch to może skarpetki bo po punkcji trochę się leży. Powodzenia!

@nadziejamooja;):
Kochana bedzie wszystko dobrze! Wszystkie kciuki na pokladzie, a troche ich mamy wiec jest mega power[emoji23]rob sobie termin przed transferowy do kosmetyczki , kup fajnego ciucha idz na kawe tylko nie mysl o tym co bedzie i jak bedzie.Od punkcji twoje dzieci zyja juz swoim zyciem i jedyne czego im potrzeba do piekna i usmiechnieta mama. Reszta sama sie zrobi[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

@Ela86 kochana mam pytanie do Ciebie. Jaki u Was był problem dokładnie że podjęliście decyzję o ivf? i jeśli mogę zapytać to jakie dodatkowe metody tzn przecięcie osłonki itp stosowaliście do ivf?

Dziewczyny z endometrioza. Przepraszam nie zapamiętałam nickow a nie chce mi sie cofac.
Ja mam endomende III stopnia. 3 stymulacje, 4 transfery za mna.
Pytalam lekarza wiele razy o Vissane na wyhamowanie endomendy. Mowil ze nie ma sensu.
Endomenda oslabia komorki przez co moga byc niepowodzenia przy transferach. Np ja przebadalam sie immunologicznie u Pasnika od stop do glow. Wszystko ze mna ok. A na 4 transfery (w tym jeden dwoch zarodkow) tylko jeden dal pozytywna bete a pozniej i tak sie skonczylo pustym jajem. Takze walcze dalej.

Dziewczyny z endometrioza. Przepraszam nie zapamiętałam nickow a nie chce mi sie cofac.
Pytalam lekarza wiele razy o Vissane na wyhamowanie endomendy. Mowil ze nie ma sensu.
Endomenda oslabia komorki przez co moga byc niepowodzenia przy transferach. Np ja przebadalam sie immunologicznie u Pasnika od stop do glow. Wszystko ze mna ok. A na 4 transfery (w tym jeden dwoch zarodkow) tylko jeden dal pozytywna bete a pozniej i tak sie skonczylo pustym jajem. Takze walcze dalej.

No widzisz, a ja mialam decapeptyl przez 3 miesiace zeby endomende wyhamowac, wprowadzona bylam w sztuczna menopauze i jak wiesz - zadzialalo. Teraz od porodu jestem na tabletkach anty, bo to jedyna metoda, zeby endomende kontrolowac i faktycznie - nie rosnie.

Cześć Kochana, a lekarze jakieś dodatkowe badania zlecili Ci z powodu pustego jaja? Miałaś łyzeczkowanie? U mnie w 9 tyg ciąży okazało się pustę jajo płodowe i miałam zabieg :(

@nadziejamooja;):
Kochana bedzie wszystko dobrze! Wszystkie kciuki na pokladzie, a troche ich mamy wiec jest mega power[emoji23]rob sobie termin przed transferowy do kosmetyczki , kup fajnego ciucha idz na kawe tylko nie mysl o tym co bedzie i jak bedzie.Od punkcji twoje dzieci zyja juz swoim zyciem i jedyne czego im potrzeba do piekna i usmiechnieta mama. Reszta sama sie zrobi[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
@annemarie dziękuję

reklama
Do góry