reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Laurka2019 a ty masz iść długim protokołem? Bo jeśli tak to jak zaczniesz w 20dc gonapeptyl to będzie ok, chyba, że jakieś inne cuda ci dr wymyśli. Ale tak jak dziewczyny piszą - dopóki nie krwawisz tak konkretnie to nie liczysz jeszcze jako @

reklama
Kobity mam problem :( jestem obecnie na duphaston 3x1 i dzisiaj dostałam @....
A miała przyjść dopiero początkiem stycznia czy to jest normalne ? Jestem focw stanie jeszcze jakoś zachamowac ??? To strasznie komplikuje moje plany ...

@Laurka2019 a ty masz iść długim protokołem? Bo jeśli tak to jak zaczniesz w 20dc gonapeptyl to będzie ok, chyba, że jakieś inne cuda ci dr wymyśli. Ale tak jak dziewczyny piszą - dopóki nie krwawisz tak konkretnie to nie liczysz jeszcze jako @
Moje cykle sa dosc proste,bo mam bol lędźwi i do 2 godz pojawia sie krwawienie,plamienie miałam raptem kilka razy a i tak w ciagu doby sie rozkrecalo...

Znów mam miec dlugi protokol z dr P.
On chce mnie widziec 16dc bo od 17 anty...a czy bez anty by sie nie obyło? Nie mozna by zastrzyki od razu i wtedy bym miała wieksze pole manewru z wizyta....

Wczoraj byłam na wizycie w Bocianie ze swoją ta nadzerka i kolejny lekarz stwierdził ,ze to w niczym nie przeszkadza w zajściu w ciaze hmmm, a lewy z Novum twierdzi co innego
U mnie za granica to nie przeszkadza , w bocianie tez jedynie w novum nie dość ,ze poczułam się jak bankomat to teraz to utwierdziło ze tak jest i raczej będzie
Co robic?
W bocianie i w innych klinikach każą nie wierzyć immunologi , a ja za tydzień jakie do Pasnika
Wczoraj podsunął mi pomysł żeby zrobim diagnostykę przedimplantacyjna zarodka
Być może w tym jest problem a nie ja kasę tracę na szukanie problemu którego może nie ma
I nadzerka jak została to zosntanie
U nas in vitro było ze względu na czynnik męski najprawdopodobniej. Parę lat wcześniej miałam sporą nadżerkę, jeszcze przed planami o ciąży. Moja ginekolog stwierdzila wtedy, że należy to wymrozic, bo może utrudnić zajście w ciążę. Zdecydowałam się na zabieg. Do implantacji doszło za pierwszym podejściem, mamy zdrową córkę więc to wymrażanie na pewno nie zaszkodziło a może pomogło.

@Szczescie1986 jak ta nadzerka jest rozległa i brzydka to chyba bym spróbowała coś z nią zrobić, chociażby jakieś leczenie hormonalne wdrożyć (nie wiem dokładnie czym to się leczy). Lewy chyba jest na tyle doświadczony, że ogarnął, że to na 100% nadżerka. Tu masz trochę o zabiegach usuwania (to ze strony mojej gin, tej nie od ivf)
Link do: Chirurgia Ginekologiczna

A do Paśnika jedź, bo masz genotyp AA i moim zdaniem tu jest największy problem. On nie wyklucza ciąży, ale jak już tyle miałaś bezowocnych podejsc to nie ryzykowałabym już bez np accofilu.
Ja to się mam do cholery
Z Pasnika nie zrezygnuje na bank , ale ta nadzerka zobacz ile już miałam transferów i nikomu to nie przeszkadzało

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
GRUDZIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-12-20 Beata 4 badanie prenatalne
2019-12-20 annemarie podglądanie maluszków ❤️❤️
2019-12-20 Sol badanie połówkowe
2019-12-21 motylek24 badanie połówkowe
2018-12-26 ona232 termin porodu
2018-12-27 sunrisea wizyta u gin prowadzącego ciążę
2018-12-27 motylek24 wizyta u gin prowadzącego ciążę
2018-12-29 redferrari wizyta u gin prowadzącego ciążę
2019-01-03 Megi1985@ wizyta u gin prowadzącego ciążę
2019-01-04 Ela86 wizyta u gin prowadzącego ciążę
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-04 ilmenau badanie echa serca
2019-01-08 motylek24 wizyta u genetyka
2019-01-13 Gotart termin porodu
2019-01-16 annemarie badanie prenatalne
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-06 redferrari termin porodu
2019-02-22 Justin87 termin porodu
2019-02-28 adansonia termin porodu
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-04-08 ilmenau termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-04-25 motylek24 termin porodu
2019-05-28 Megi1985# termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-04 Ela86 termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Do góry