reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny,
@Sol @annemarie @Beata 4 samych dobrych wieści i pięknych widoków. <3 <3 <3

Ponawiam prośbę o przejęcie kalendarza, ja jestem coraz bardziej do niczego, poza tym po rozmowie z ginem dzisiaj ustaliliśmy, że 27.12 mam się wybrać do szpitala. :)

reklama
Hej Dziewczyny,
@Sol @annemarie @Beata 4 samych dobrych wieści i pięknych widoków. <3 <3 <3

Ponawiam prośbę o przejęcie kalendarza, ja jestem coraz bardziej do niczego, poza tym po rozmowie z ginem dzisiaj ustaliliśmy, że 27.12 mam się wybrać do szpitala. :)
Dziękuję. Ja już po usg. Wszystko ok u nas. Malutki rośnie. Jutro 21 tydzień. Modlę się o jeszcze 3 a potem o następne bo oczywiście są coraz większe szanse na to, że będzie z nami jeśli się urodzi wcześnie. A może zrobi nam niespodziankę i dotrwamy do terminu... :)
Dziękuje za kciuki. x

Dziewczynki mam zagwostke,licze na wasze rady
Otóż mam plamienie,wczoraj 2 rozowe niteczki krwi i teraz odrobine wkladka brazowa,okres powienien byc w niedz, nie wiem co mu sie tak spieszy. 16dc mialam miec wizyte w Macierzystwie i zaczac stymulacje i teraz zaczynaja sie schody bo:
Doktor na urlopie do 8stycznia,a liczac od dzis to 16dc wypada 4.01 kiedy mojego lekarza nie ma,poza tym nie wiem czy okres liczyc juz od dzis,czy jak sie "rozleje"?
Czy jak tak bedzie "byle jak" to nie lepiej poczekac miesiąc na "normalny okres" i na lekarza?
Czy któras moze zaczynala stymulację z jednym lekarzem a konczyla z drugim?

Do cyklu transferowego to się okres spoznil tydzień,a teraz do kolejnej stymulacji przychodzi wcześniej co moze ją oddalić o kolejny miesiąc... czy to zawsze cos musi byc zeby tylko bardziej stresowo bylo?
U mnie wszyscy powtarzali, że plamienie to jeszcze nie okres, także czekaj na żywą krew. Jakim protokolem idziesz, że wizyta dopiero 16 dc?

Wczoraj byłam na wizycie w Bocianie ze swoją ta nadzerka i kolejny lekarz stwierdził ,ze to w niczym nie przeszkadza w zajściu w ciaze hmmm, a lewy z Novum twierdzi co innego
U mnie za granica to nie przeszkadza , w bocianie tez jedynie w novum nie dość ,ze poczułam się jak bankomat to teraz to utwierdziło ze tak jest i raczej będzie
Co robic?
W bocianie i w innych klinikach każą nie wierzyć immunologi , a ja za tydzień jakie do Pasnika
Wczoraj podsunął mi pomysł żeby zrobim diagnostykę przedimplantacyjna zarodka
Być może w tym jest problem a nie ja kasę tracę na szukanie problemu którego może nie ma
I nadzerka jak została to zosntanie

Ja też mam nadżerkę, kontroluję ją co 6 miesięcy robiąc cytologię i kolposkopię. Byłam u 2 różnych lekarzy specjalizujących się w chorobach szyjki macicy i za każdym razem usłyszałam, żeby tego nie ruszać tylko obserwować. Na ostatniej kontroli usłyszałam, że pod mikroskopem widać, że ta moja nadżerka pokrywa się już prawidłowym nabłonkiem. Tak więc sobie z nią żyje, jedynie co to pilnuję tych kontroli, żeby w razie czego niczego nie przegapić.

Ja też mam nadżerkę, kontroluję ją co 6 miesięcy robiąc cytologię i kolposkopię. Byłam u 2 różnych lekarzy specjalizujących się w chorobach szyjki macicy i za każdym razem usłyszałam, żeby tego nie ruszać tylko obserwować. Na ostatniej kontroli usłyszałam, że pod mikroskopem widać, że ta moja nadżerka pokrywa się już prawidłowym nabłonkiem. Tak więc sobie z nią żyje, jedynie co to pilnuję tych kontroli, żeby w razie czego niczego nie przegapić.
Ale ja właśnie nie mam możliwości tego kontrolować
Mi to samo mówią ,ale skoro tego powinno się nie miec to po co ma byc

Ale ja właśnie nie mam możliwości tego kontrolować
Mi to samo mówią ,ale skoro tego powinno się nie miec to po co ma byc

Zawsze możesz zdecydować się usunąć. Gdyby mi lekarz powiedział, że wygląda to podejrzanie to też bym usunęła ale skoro mówi, że nie wygląda źle i pokrywa się prawidłowym nabłonkiem to na razie po prostu czekam i kontroluję.

Zawsze możesz zdecydować się usunąć. Gdyby mi lekarz powiedział, że wygląda to podejrzanie to też bym usunęła ale skoro mówi, że nie wygląda źle i pokrywa się prawidłowym nabłonkiem to na razie po prostu czekam i kontroluję.
Ja już byłam u 4 specjalistów i każdy mówi nie ruszać ,a tylko jeden powiedział zlikwidować
I temu mam takie mieszane uczucia
Najgorsze to ,ze dostałam okres ,a zostane jeszxze z 10 dni w pl

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was miała problem z nie pękającymi pęcherzykami nawet po Ovitrelle czy Pregnylu? Czy to może nagle coś się zmienić w organizmie i samo zacząć pękać? Mam ten problem od roku, wcześniej też robiłam monitoringi i zawsze pękały.

Do góry