reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Poprzednią Betę robiłam, w zeszłym wtorek czyli tydzień temu. Miałam 150 jednostek.
Tak progesteron mam wysoki, będziemy powoli schodzić z dawek leków.
Biorę:
LUTINUS 100 2x1dziennie dopochwowo
Luteina 50 doustnie 2x2 pod jezyk
Prolutex 25 zastrzyk jedna ampułka
Boję się czy nie za niska ta BETA ale zgodnie z przedzialem chyba jest ok. Bo jest to początek 5 tygodnia ciąży. A od 6 tygodnia beta powinna mieć minimum 1080 jednostek , więc skoro ja mam na pocZątku 5 tygodnia 800 z kawałkiem to chyba nie mam o co się martwić ? Tym bardziej, że lekarz mówi, że jest w porządku.
Wariuje już.
Nie zamartwiaj się. W kalkulatorze bety Twój przyrost jest w normie. A to jest najważniejsze na dzień dzisiejszy:) Wszystko wygląda dobrze. Teraz pozostało już tylko czekać.

reklama
Ja tydzień przeleżałam i jest lepiej. Przede wszystkim czosnek, herbata z lipy, sok z czarnego bzu, cytryna z imbirem i trochę Wit. C. W małych ilościach rutinoscorbin i inhalacje z kitu pszczelego. I oczywiście leżenie. Nie używałam miodu, bo IO. Ja już wyczytałam chyba wszystko na temat przeziębienia na początku ciąży i wyszło mi, że dopóki nie ma wysokiej gorączki, jest ok. Po najgorszym okresie powtórzyłam betę i urosła. Także nie da się wykichać okruszka, a kichanie miałam straszliwe;). Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka! Ja w środę też mam pierwsze usg:) Ale boję się jak cholerka:(
Dziękuję! Też leżę i kicham, po sok z lipy i bzu wyślę mojego jutro. Mam IO ale mam nadzieję, że trochę miodu nie zaszkodzi. Ironia - jeszcze na USG oprócz kropki nic nie widziałam, a zdiagnozowano już cukzycę ciążową. Który dzień po transferze będzie USG?

Dziękuję! Też leżę i kicham, po sok z lipy i bzu wyślę mojego jutro. Mam IO ale mam nadzieję, że trochę miodu nie zaszkodzi. Ironia - jeszcze na USG oprócz kropki nic nie widziałam, a zdiagnozowano już cukzycę ciążową. Który dzień po transferze będzie USG?
U mnie akurat niespodziewany naturals wyskoczył;) Wcześniej przeszłam 4 stymulacje i 3 transfery i podziękowano mi już w 2 klinice za współpracę. Lekarz nie chciał mnie już więcej stymulować. Myśleliśmy na początku roku o cyklu naturalnym lub KD w Pradze. Ale wyszło jak wyszło. Ja mam dzisiaj 6t+1 licząc od @. Przeliczając na dni transferowe to 20-18 dpt. Jak masz IO, to z miodkiem bym poczekała do końca I trym. Może pyłek kwiatowy byłby lepszy.

U mnie akurat niespodziewany naturals wyskoczył;) Wcześniej przeszłam 4 stymulacje i 3 transfery i podziękowano mi już w 2 klinice za współpracę. Lekarz nie chciał mnie już więcej stymulować. Myśleliśmy na początku roku o cyklu naturalnym lub KD w Pradze. Ale wyszło jak wyszło. Ja mam dzisiaj 6t+1 licząc od @. Przeliczając na dni transferowe to 20-18 dpt. Jak masz IO, to z miodkiem bym poczekała do końca I trym. Może pyłek kwiatowy byłby lepszy.
Oj. No własnie rozmawiałam z endokrynolog, miód absolutnie nie. Muszę w tym tygodniu zejść z glucopgage bo mam już cukrzyce ciążową. Dobrze że szybsko trafiłam do kliniki na NFZ bo czeka mnie ciężka droga, a paluszki już czuję od igieł :( Ja dzisiaj 21 dpt. Trzymam kcuki w środę.!

reklama
@Dgd ja licząc od ostatniej 9.11@ to prawie tak jak Ty, tyle że brałam castagnus na wyregulowanie i tak mi wyregulował, że ostatnie cykle to po 32dni były i jeszcze torbiele, nawet nie wiem kiedy mogła być owu, jutro planuję powtórkę bety - ale stres masakra

Do góry