reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czy któraś może wie, czy zabiegi kwasami u kosmetyczki mogą być robione jak jest beta pozytywna, kurcze jestem dzisiaj umówiona do kosmetyczki i nie wiem czy nie odwołać

Kwasów w ciąży nie można. Jest mnóstwo innych zabiegów które można, powiedz kosmetyczne że spodziewasz się, że jesteś w ciąży i ona ci doradzi co można a co nie.

reklama
@majka201 Witamy ponownie w gronie staraczek ;) Ja też dopiero zaczynam stymulację, to mój trzeci dzień i drugie podejście . Za pierwszym razem pobrano 9 komórek , zapłodnione 7 z czego zostało 1 blastka i dwie komórki . Miałam dwa transfery z betą 2,2 i 0,1. Nie poddaję się i walczę dalej o moje małe szczęście. Ty już wiesz ile radości daje mała różowa pupka i wierzę, że uda się tym razem czego z całego ❤️ Ci życzę. Trzymam kciuki za Ciebie, za nas ✊✊✊✊
Dziękuje i za Ciebie również trzymam kciuki wiem, że się uda musi!!!!
Oj tak nie ma większego szczęścia niż cud narodzin. Każdego dnia dziękuje Bogu, że dał mi tą małą istotke.... myślałam, że zostaniemy przy 1 dzoecku po nie udanym crio, ale synek poprosił na prezent gwiazdkowy o brata <3 jak mogła bym mu odmówić? Po za tym tak bardzi tęsknie za takim maluszkiem, że zrovie wszystko żeby się udało i wierze, że każdą z Was czeka ta piękna chwila..

Ja bym odradzała
ja chciałam sobie zrobić maskę złuszczającą na stopy kwasami taką domową i mi pani w aptece odradziła - myślę, że u kosmetyczki bym też nie ryzykowała - ale ja z tych dydek- co dmuchają na zimne...
Kwasów w ciąży nie można. Jest mnóstwo innych zabiegów które można, powiedz kosmetyczne że spodziewasz się, że jesteś w ciąży i ona ci doradzi co można a co nie.
Dzięki za info, też tak pomyślałam, to że beta pozytywna to dopiero do mnie dociera, i trochę panikara jestem, chociaż w głowie powtarzam, że jak ma być dobrze to będzie

Dziewczyny doradzcie mi. Jestesmy z mezem przed ivf dopiero w lutym ma byc stymulacja bo maz bierze jeszcze tabsy na prolaktyne, testosteron i cos jeszcze. U meza wyszla ologoozospermia. Wiadomo swieta sie zblizaja wiec i % na stole beda. Rodzina nie wie o naszych problemach wiec ciezko bedzie im przegadac ze nie pijemy. A nie pijemy % bo wiadomi ze to wplywa na jakość nasienia, a ja nie pije by moze zwiekszyc szanse(tak sobie sama powiedzialam). Powiedzcie mi co zrobić? Sadze ze mi 1-2 lampki wina nie zaszkodza a pewnie jak nie jedna z was pisaly zwiekszy krazenie krwi. Ale jak z mezem???

Cześć dziewczyny!
Piszę na forum po raz pierwszy ...na grupie Fb się udzielam:).... Mam pytanie czy którejś z Was udało się zajść w ciąże w Klinice Artvimed w Krakowie?
Hej. Ja lecze się w Artvimed. Jestem po pierwszym transferze i beta rośnie wizyta 19.12 i wtedy coś więcej powiem. A Ty też Artvimed ?

Czy któraś może wie, czy zabiegi kwasami u kosmetyczki mogą być robione jak jest beta pozytywna, kurcze jestem dzisiaj umówiona do kosmetyczki i nie wiem czy nie odwołać
Ja bym tego nie robila przede wszystkim na zmiany hormonalne w organizmie. Nie wiadomo hak skora zareaguje na kwas w tym momencie, moga ci wyjsc jakies plamy.

Ja też na początku myślałam, że to tylko my mamy takiego pecha, reszta znajomych lub rodziny ma już dzieci a my nie. Mnie też to forum pokazało ile nas walczących jest i jaka jest w nas siła!

Pomimo wsparcia męża wiem ze czasem kobieta potrzebuje innej kobiety by pewne rzeczy zrozumieć
Mężczyzna jednak inaczej patrzy

reklama
Do góry