reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny doradzcie mi. Jestesmy z mezem przed ivf dopiero w lutym ma byc stymulacja bo maz bierze jeszcze tabsy na prolaktyne, testosteron i cos jeszcze. U meza wyszla ologoozospermia. Wiadomo swieta sie zblizaja wiec i % na stole beda. Rodzina nie wie o naszych problemach wiec ciezko bedzie im przegadac ze nie pijemy. A nie pijemy % bo wiadomi ze to wplywa na jakość nasienia, a ja nie pije by moze zwiekszyc szanse(tak sobie sama powiedzialam). Powiedzcie mi co zrobić? Sadze ze mi 1-2 lampki wina nie zaszkodza a pewnie jak nie jedna z was pisaly zwiekszy krazenie krwi. Ale
Hej. Ja lecze się w Artvimed. Jestem po pierwszym transferze i beta rośnie wizyta 19.12 i wtedy coś więcej powiem. A Ty też Artvimed ?
Ja też Artvimed :) dr Chrostowski?

Dziewczyny doradzcie mi. Jestesmy z mezem przed ivf dopiero w lutym ma byc stymulacja bo maz bierze jeszcze tabsy na prolaktyne, testosteron i cos jeszcze. U meza wyszla ologoozospermia. Wiadomo swieta sie zblizaja wiec i % na stole beda. Rodzina nie wie o naszych problemach wiec ciezko bedzie im przegadac ze nie pijemy. A nie pijemy % bo wiadomi ze to wplywa na jakość nasienia, a ja nie pije by moze zwiekszyc szanse(tak sobie sama powiedzialam). Powiedzcie mi co zrobić? Sadze ze mi 1-2 lampki wina nie zaszkodza a pewnie jak nie jedna z was pisaly zwiekszy krazenie krwi. Ale jak z mezem???
Moim zdaniem z mężem tak samo nic w nadmiarze nie zaszkodzi.Powodzenia

Kochana no niestety może , ale nie musi wszytsko zależy jakie to przeziębienie jest, ja polecam dużo witaminy C i herbatę z imbirem :) i najlepiej się skontaktować z lekarzem prowadzącym żeby on też wiedział co i jak :)
Niestety nie pomogę, bo nie
Hej dziewczyny :) @dżoasia @Dgd @redferrari @annemarie @Justin87 @sksk @ilmenau @motylek24 @Olk@24 @sunrisea @Gotart @chlopkers @Sol @Pat1980ka i pozostałe wspaniałe koleżanki :) Proszę Was o fachową poradę. Dzisiaj trzeci dzień stymulacji, długi protokół, a mnie dopadło przeziębienie. Czy to może mieć wpływ na ilość i jakość komórek? Czy coś powinnam zrobić? Będę wdzięczna za Wasze rady :biggrin2:
Niestety nie pomogę, bo nie mam pojęcia. Ale na pewno któraś z dziewczyn coś podpowie. A ja dużo zdrówka życzę :happy2:

Trafiłam z polecenia do dr Ciepieli do Szczecina
Wierze w jego możliwości i nasza siłę o walkę o maleństwo
To dopiero moje początki bo czekam na wyniki genetyczne ale wiem jak bardzo mało czasu mamy wiec ruszyliśmy ze wszystkim z kopyta i jak dobrze pójdzie to w lutym pierwszy transfer
Hej ja też z kliniki Vitrolive tylko ja u dr.Budzinskiej, i jeszcze innych dziewczyn z forum też z vitro.Powodzonka

Czy któraś może wie, czy zabiegi kwasami u kosmetyczki mogą być robione jak jest beta pozytywna, kurcze jestem dzisiaj umówiona do kosmetyczki i nie wiem czy nie odwołać
Ja bym odwołała. Ja po becie nawet na farbowanie włosów nie poszłam. W święta będę jak szogun z odrostami, ale trudno;)
Dziewczyny doradzcie mi. Jestesmy z mezem przed ivf dopiero w lutym ma byc stymulacja bo maz bierze jeszcze tabsy na prolaktyne, testosteron i cos jeszcze. U meza wyszla ologoozospermia. Wiadomo swieta sie zblizaja wiec i % na stole beda. Rodzina nie wie o naszych problemach wiec ciezko bedzie im przegadac ze nie pijemy. A nie pijemy % bo wiadomi ze to wplywa na jakość nasienia, a ja nie pije by moze zwiekszyc szanse(tak sobie sama powiedzialam). Powiedzcie mi co zrobić? Sadze ze mi 1-2 lampki wina nie zaszkodza a pewnie jak nie jedna z was pisaly zwiekszy krazenie krwi. Ale jak z mezem???
Wiadomo, wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. Chociaż mój M tak się zawziął, że już dobrych parę miesięcy nie tyka żadnego alkoholu. Od dłuższego czasu też ćwiczy i schudł z 13 kg. Też mieliśmy różne akcje z alkoholem na imprezach. Bo oczywiście u nas w Polsce, to nie wystarczy powiedzieć "nie dziękuję". Każdy ma Cię wtedy za wariata i dopytuje... Pomimo tego my się jakoś bardzo nie tłumaczyliśmy, tylko mąż mówił, że narazie nie pije, bo się odchudza i raczej nie było dalszej dyskusji Później już się każdy przyzwyczaił. A dodam, że wcześniej nie odmawiał, a wręcz należał do grupy tych, co po kieliszku mówią do innych: "co, z nami się nie napijesz?";)

reklama
Do góry