reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czesc kochane teraz to juz na bank Was nie nadrobie ;)
Chcialam Wam przedstawic moja mala ksiezniczke ktora przyszla niespodziewanie na swiat 8.11.2018 w 26tc z waga 950g. Oliwka oddycha sama jest na cepapie ma niestety zoltaczke ale to norma u takich malych dzieciaczkow. Nie toleruje modyfikowanego mleka wiec czekamy na rozkrecenie sie laktacji. W tej chwili stan mojej corci jest stabilny. I musi byc coraz lepiej nie mainnej opcji Oliwka jest silna po mamusi
20181108_201957.jpg

Załączniki

• 20181108_201957.jpg
    20181108_201957.jpg
    46,6 KB · Wyświetleń: 820
reklama
Ja po prostu potrzebuje dychnąć od tego wszystkiego...
Mam już po prostu dość tej pogoni , tej ciągłej wali , tej ciągłej nie równiej walki ....
Jak pewnie wiesz i znasz trochę moją historię z formum mam za sobą 4 nie udane transfery z jednej procedury ...
Czasem po prostu mam wrażenie że nie dorosłam do in vitro...
Spadłam na ziemię z bardzo dużej wysokości i ciężko jest mi się pozbierać ...
Jeśli chodzi o badania , to tak robiłam jescze nie dawno kiry, dostalam zalecenia od wujka Jarka na accofil , ale mój wujek który jest lekarzem jest temu bardzo przeciwny i mam ogromny mętlik w głowie ...
Dla mnie to wszystko stało się po prostu za trudne ...
Musisz odpocząć. Nic na siłę. Z 1 stymulacji udało się zrobić 4 transfery, to znaczy, że macie potencjał. Ja mam za sobą 4 stymulacje i nie mam z tego żadnych mrożaków. Udało się zrobić tylko 3 transfery. Rozumiem Cię, że masz dosyć. Sama mam dosyć. Ale jednak ciągle w tyle głowy jest ta myśl, czy za kilka lat będę mogła powiedzieć, że zrobiłam wszystko co mogłam. Pamiętaj, nie masz beznadziejnej sytuacji. Stymulacje masz udane i pewnie trzeba poszukać przyczyny nieudanych transferów... Albo po prostu trafić na TEN zarodek. Jednak wiem też, że kiedyś trzeba umieć sobie powiedzieć - koniec. Na początku drogi powiedzieliśmy sobie, że w razie czego max 3 stymulacje... Ale nie mogłam się pogodzić z tym, że po 3 stymulacjach, udało się zrobić tylko 2 transfery. Trzymam kciuki kochana za właściwe i dobre dla Was decyzję! Czy możesz napisać, jakie problemy widzi Twój wujek, co do accofilu?
@Akatombo wspaniałe! Choć jeszcze ciężka droga przed Tobą, to już pierwsze sukcesy są. Małymi kroczkami do celu!:tak:

Chcialam Wam przedstawic moja mala ksiezniczke ktora przyszla niespodziewanie na swiat 8.11.2018 w 26tc z waga 950g. Oliwka oddycha sama jest na cepapie ma niestety zoltaczke ale to norma u takich malych dzieciaczkow. Nie toleruje modyfikowanego mleka wiec czekamy na rozkrecenie sie laktacji. W tej chwili stan mojej corci jest stabilny. I musi byc coraz lepiej nie mainnej opcji Oliwka jest silna po mamusi Zobacz załącznik 915380
Wszystkie tu ciągle o Was myslalysmy. Wysylamy Wam cieple mysli i zyczymy duzo zdrowia. Silne z Was babki !

Nie Kochana , nie przyda się .
Ale może któraś z was będzie potrzebować
Przemyśl to sobie wszystko na spokojnie. Jeśli to była tylko jedna stymulacja to podejdź jeszcze raz. No cóż nasze ciąże obłożone są lekami i też często o tym myślę. Zwłaszcza ostatnio kiedy zaczęłam sikać na żółto, od razu poleciałam na panel nerkowy ale wszystko wyszło ok.
Odpocznij i wracaj.

Chcialam Wam przedstawic moja mala ksiezniczke ktora przyszla niespodziewanie na swiat 8.11.2018 w 26tc z waga 950g. Oliwka oddycha sama jest na cepapie ma niestety zoltaczke ale to norma u takich malych dzieciaczkow. Nie toleruje modyfikowanego mleka wiec czekamy na rozkrecenie sie laktacji. W tej chwili stan mojej corci jest stabilny. I musi byc coraz lepiej nie mainnej opcji Oliwka jest silna po mamusi Zobacz załącznik 915380
Witamy Cię Oliwko:) Toż to kawał panny. Teraz będzie rosła jak na drożdżach. Oddycha sama, to najważniejsze. To bardzo dobry znak. Trzymamy kciuki i życzymy dużo siły i zdrówka!

Gosiu trzymamy wszystkie kciuki za Was! Jesteście niesamowicie dzielne obie, Oliwka piękna i duża, musi być dobrze!

Zdrówka dla maleństwa życzę i sił dla mamy.

Musisz odpocząć. Nic na siłę. Z 1 stymulacji udało się zrobić 4 transfery, to znaczy, że macie potencjał. Ja mam za sobą 4 stymulacje i nie mam z tego żadnych mrożaków. Udało się zrobić tylko 3 transfery. Rozumiem Cię, że masz dosyć. Sama mam dosyć. Ale jednak ciągle w tyle głowy jest ta myśl, czy za kilka lat będę mogła powiedzieć, że zrobiłam wszystko co mogłam. Pamiętaj, nie masz beznadziejnej sytuacji. Stymulacje masz udane i pewnie trzeba poszukać przyczyny nieudanych transferów... Albo po prostu trafić na TEN zarodek. Jednak wiem też, że kiedyś trzeba umieć sobie powiedzieć - koniec. Na początku drogi powiedzieliśmy sobie, że w razie czego max 3 stymulacje... Ale nie mogłam się pogodzić z tym, że po 3 stymulacjach, udało się zrobić tylko 2 transfery. Trzymam kciuki kochana za właściwe i dobre dla Was decyzję! Czy możesz napisać, jakie problemy widzi Twój wujek, co do accofilu?
@Akatombo wspaniałe! Choć jeszcze ciężka droga przed Tobą, to już pierwsze sukcesy są. Małymi kroczkami do celu!:tak:
Uważa że accofil dla macicznie ok , nie widzo żadnych problemów natomiast jeśli chodzi o podanie dożylne jest bardzo temu przeciwny , uważa że jest to zbyt duża ingerencja w organizm , teraz może to nie noe
No widzisz u mnie za to było zdecydowanie inaczej , ja od początku twierdziłam że nikt ani nic nie jest mnie w stanie powstrzymać w walce o dziecko , że jestem jak Feniks ...
Jednak życie bardzo szybko zweryfikowało że jednak nie jestem tak silna jak mi się wydawało ... To wszytsko najprościej w świecie mnie przerosło...
Jeśli chodzi o accofil to wujek nie widzi nic przeciwko jeśli chodzi o podanie domaciczne , natomiast jeśli chodzi o podanie dożylne jest temu bardzo przeciwny ...
Twierdzi że to już jest za duża ingerencja w organizm i po prostu jest to niebezpieczne... Tylko pytanie co w dziejących czasach jest zdrowe i bezpeczne i nie niesie za sobą żadnych konsekwencji...
Martwi się głównie o to że jeśli nie teraz to w późniejszym czasie mogą wystąpić ogromne problemy zdrowotne typy rak ,bialaczka itp...
Patrząc na moje obciążenie genetyczne robi się jeszcze mniej ciekawie...

reklama
Do góry