reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pytanie do babek w ciąży: kiedy zaczęłyście odczuwać pierwsze mdłości? Mdli mnie dziś strasznie. Zakładając, że wszystko dobrze się rozwija to beta powinna dziś być na poziomie ok 7-8tys. To możliwe, zeby przy takich wartościach odczuwać mdłości, czy sobie wmawiam?

reklama
Ups, to strasznie dlugo. Jesli ceny sa porownywane z Czeskimi to jedzcie do Ostrawy albo Brna, na dawczynie sie pare tygodni czeka.Nie wiem jak Ciebie by synchronizowali, ja bylam najpierw w sztucznej menopauzie, potem bralam antykoncepcje i odstawialam ja w monencie kiedy dawczyni zaczynala stymulacje. Czyli endometrium mialam odgornie sterowane, najpierw maxymalnie wyciszone i w odpowiednim momencie tabketkami pobudzone do zycia.Lekarz nam tlumaczyl ze endometrium jest bardziej receptywne , przez to ze bylo razem jajnikami wylaczone z zycia;). Dla mnie to bylo wazne , bo mi zawsze roslo jak szalone.

Ja będę musiała dostać coś na przyrost endometrium bo mam zawsze bardzo cienkie ,

Nie Kochana , nie przyda się .
Ale może któraś z was będzie potrzebować
Trzeba cię chyba jakos przyprowadzic do porzadku. Dlaczego się podajesz? Zobacz ile kobiet jest po kilku stymulacjach i są szczęśliwe. Jeśli tylko finanse ci pozwolą to spróbuj jeszcze, żebyś nigdy się nie zastanawiała co by było gdyby? Nie wiem czy mi wolno pytać ale na jakim etapie jesteś? Przecież robiłaś przed chwilą badania...

Ups, to strasznie dlugo. Jesli ceny sa porownywane z Czeskimi to jedzcie do Ostrawy albo Brna, na dawczynie sie pare tygodni czeka.Nie wiem jak Ciebie by synchronizowali, ja bylam najpierw w sztucznej menopauzie, potem bralam antykoncepcje i odstawialam ja w monencie kiedy dawczyni zaczynala stymulacje. Czyli endometrium mialam odgornie sterowane, najpierw maxymalnie wyciszone i w odpowiednim momencie tabketkami pobudzone do zycia.Lekarz nam tlumaczyl ze endometrium jest bardziej receptywne , przez to ze bylo razem jajnikami wylaczone z zycia;). Dla mnie to bylo wazne , bo mi zawsze roslo jak szalone.

W Pl koszt to około 17 tys a w Czechach ile kosztuje ??

Trzeba cię chyba jakos przyprowadzic do porzadku. Dlaczego się podajesz? Zobacz ile kobiet jest po kilku stymulacjach i są szczęśliwe. Jeśli tylko finanse ci pozwolą to spróbuj jeszcze, żebyś nigdy się nie zastanawiała co by było gdyby? Nie wiem czy mi wolno pytać ale na jakim etapie jesteś? Przecież robiłaś przed chwilą badania...
Ja po prostu potrzebuje dychnąć od tego wszystkiego...
Mam już po prostu dość tej pogoni , tej ciągłej wali , tej ciągłej nie równiej walki ....
Jak pewnie wiesz i znasz trochę moją historię z formum mam za sobą 4 nie udane transfery z jednej procedury ...
Czasem po prostu mam wrażenie że nie dorosłam do in vitro...
Spadłam na ziemię z bardzo dużej wysokości i ciężko jest mi się pozbierać ...
Jeśli chodzi o badania , to tak robiłam jescze nie dawno kiry, dostalam zalecenia od wujka Jarka na accofil , ale mój wujek który jest lekarzem jest temu bardzo przeciwny i mam ogromny mętlik w głowie ...
Dla mnie to wszystko stało się po prostu za trudne ...

Pytanie do babek w ciąży: kiedy zaczęłyście odczuwać pierwsze mdłości? Mdli mnie dziś strasznie. Zakładając, że wszystko dobrze się rozwija to beta powinna dziś być na poziomie ok 7-8tys. To możliwe, zeby przy takich wartościach odczuwać mdłości, czy sobie wmawiam?
Ja okolo 7 tyg , wczesniej mnie od lekow mdlilo

Rozumiem cię.. TEŻ TAK MAM :) zrobiłam cykl przerwy i teraz baaardzo żałuję. Ja też mam w rodzinie lekarza - teściowa, która jest wtajemniczonych od samego początku. I tez ma różne zdanie na temat leków i zabiegów ale razem z mężem postanowiliśmy robić swoje i słuchać lekarzy w swojej dziedzinie. Inaczej bym zwariowała :) nie wiem jak ty masz ale nic innego mnie tak nie stawia na nogi jak czuje ze działam, że robię coś w tym kierunku. Myślę, że jak zrobiłaś badania to szkoda tak to zostawić. Później mogą się bardzo zmienić. Ja mam za sobą dwa transfery dwóch blastek, też miałam cztery z jednej stymulacji i zostały mi dwie. Ale wiesz co teraz mnie brak @ trzyma. Jak tylko dostanę to nie ma takiej siły, żeby mnie cos zatrzymało.

reklama
Dziewczyny pozwolę sobie pochwalić się moimi pracami. Jak na moje ADHD :) to myślę że dałam radę :)

Załączniki

• 15418707267378558523851444006355.jpg
    15418707267378558523851444006355.jpg
    931,2 KB · Wyświetleń: 165
  • 15418707813667005485566514308878.jpg
    15418707813667005485566514308878.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 153
Do góry