reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pytalam wlasnie o plemniki jak dostalam tel z laboratorium po 1 dobie od punkcji i pani stwierdzila,ze nie bardzo bylo w czym wybierac:(

Laurka wierze, ze ten 1 zarodeczek bedize szczesliwy [emoji173]️ a jesli musieibyscie podejsc do rundy 2 moze zastanowcie sie nad zaplodnieniem czesci komorek nasieniem dawcy zeby rozlozyc ryzyko jesli dopuszczacie taka opcje? Moj bral profertil
pewnie juz tez sie wieloma specyfikami faszerowiscie nam chyba pomogl.

reklama
Cześć Dziewczyny,
trzymam mocno kciuki za piękne ciążowe bety @NadziejaJest @GPPPP ✊✊✊
@sssurykatka mam nadzieję, że przygotowania do tego transferu okażą się szczęśliwe. ❤️ Powodzenia. :*
@redferrari dzisiaj szykują Ci się piękne widoki, zobaczysz jak Twoje maleństwo wygląda. :D Pochwal się później swoim słodziakiem. ❤️

Miłego dnia. :*
kam
Czekam na wyniki trzymajcie kciukasy, żeby urosła;)

Kochana ja z KD tak zebys miala klarownosc sytuacji. Prowadzi mnie dr M i pierwszy transfer mialam u niego zakonczony CB. Dr M kazal poszerzyc badnaia o immunologie. Udal sie drugi tranfser kiedy dr M akurat byl na urlopie. Mialam wtedy konsultacje i ustalenie lekow przed transferem u dr G, a sam tranfer robila dr G-K. A u Ciebie ile trabsferow/ procedur bylo? Dr G zrobil na mnie takie sobie wrazenie, zero badan hormonow przed transferem, dr M np mi sprawdzal hormony i jakies mniej z buta mial podejscie, ale niektore dziewczyny np @misis188 sobie dr G bardzo chwala, a inne chyba mniej @dżoasia wiec jak zwykle opinie podzielone.
Podobno dr P-A jest bardzo dobra tez.
Mialam dwa transfery oba zakończone niepowodzeniem. Mam endometriozę , hashimoto i mięśniaki no i wiek już 4 z przodu. Nie wiem czy zmieniać lekarza, nie mam zdania i statystyk na temat innych prowadzących. Teraz chyba czeka mnie histeroskopia a potem znowu stymulacja i walka o kurczaki. Przy ostatniej stymulacji pobrano 9 komórek z czego 6 zapłodniło a tylko trzy się dało zamrozić w tym blastocysta i dwie 8AA. Nie wiem co robić . Tak bardzo chciałabym zobaczyć dwie kreseczki

No troche mnie to zmobilizowało do dzialania,pokaze doktorkowi ze sie Nam uda,oby nie wypalil z czymś co mnie znow podkopie, bo po wynikach kirow stwierdzil ze "mam zyciorys sp***szony"

Laurka a moze pomysl o zmi ie kliniki jakby trzeba bylo kolejne podejscia. Zostawiasz tam gruba kase wiec takie traktowanieni teksty to naprawde mogliby sobie darowac.

W pierwszej ciazy w 16 tygodniu. Teraz coś tam na dole się dzieje ale myślę że maluch 7 cm nie ma dość siły aby coś tam czuć. U mnie 13 tc z kawałkiem.

No ja wlasnie za nic nie pamietam kiedy w pierwszej ciazy, ale bylo to razej blizej 20 tygodnia moze 17/18. Ciezko powiedziec, moze macica jakos pulsuje dziwnie i takie odczucia...kto wie, choc w 2 ciazy podobno wczesniej cos czuc.

@Mieciu85 za którym razem udało Ci się u dr M? Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Czy jest tu dziewczyna której udało się w Ciechocinku u dr G??
Ja też zaczynam u dr G, na mnie zrobił dobre wrażenie, a na pewno konkretne podejście, w przeciwieństwie do lekarki do której chodziłam, dr G poleciła mi koleżanka, która miała u niego in vitro ale jeszcze w Provicie, eięc żaden wyznacznik, szczególnie, że każda z nas z innymi "bolączkami"
@nadziejamooja trzymaj się kochana, w końcu musi się udać, a to Twoje pierwsze podejście?

Mialam dwa transfery oba zakończone niepowodzeniem. Mam endometriozę , hashimoto i mięśniaki no i wiek już 4 z przodu. Nie wiem czy zmieniać lekarza, nie mam zdania i statystyk na temat innych prowadzących. Teraz chyba czeka mnie histeroskopia a potem znowu stymulacja i walka o kurczaki. Przy ostatniej stymulacji pobrano 9 komórek z czego 6 zapłodniło a tylko trzy się dało zamrozić w tym blastocysta i dwie 8AA. Nie wiem co robić . Tak bardzo chciałabym zobaczyć dwie kreseczki

Ja akurat cenie Dr M jest tez endokrynologoem wiec moze ma troche szersze podejscie do sprawy tez. A moze dr. Cz? Nasza @dżoasia mala u niej dobre wyniki i baneczka wziela sobie sprawe do serca. Czasami moze wlasnie trzeba wasniciela ze y tym wszystki potrzasnal. Jest nas tu duzo z ciechocinka wiec dziewczyny sie napewno beda wypowiadac. A amh i nasienie u was ok?

reklama
@Laurka2019 AMH teoretycznie jest jakimś wyznacznikiem, ale nie 100%. Ja przy AMH prawie 6 nie miałam żadnego zarodka i tylko 10 jajek pobranych. I jest to sytuacja nieadekwatna do moich ogólnych wyników. A są dziewczyny, co mają AMH na pozimie ledwo 1 i mają super wyniki. Głowa do góry. Warto choć spróbować.
Laurka jest taki wątek niskie amh i jeżeli to jest jedyny problem to wszystkie zachodzą w ciążę. Głowa do góry moje amh 1.5 w parensie brak transferu bo wszystko padło w 3 dobie a teraz 20 tc i malutka w brzuchu. Życie pisze swoje scenariusze a nikt zdrowy po klinikach nie chodzi więc widocznie trafiłaś na lekarza malkontenta. Właśnie takim osobą in vitro pomaga i tego trzeba się trzymać. A ten szczery lekarz z macierzyństwa to szef?

Do góry