reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Kurcia @Dgd macie juz porcje dobrych wiadomosci na dzisiaj? Mocne kciuki za was dziewczyny!

@redferrari czekamy na piekne zdjecia!

@sssurykatka, @NadziejaJest @GPPPP - samych dobrych wiadomosci dzisiaj!

Pozostalym niezapisanymw kalendarzu powodzenia i milego dnia!

@Justin87 zmienisz mi date wizyty z 02.11 na 26.10? Zle wyliczylam zastrzyki i musialam przesunac wizyte o tydzien, bo brakloby mi heparyny. Dziekuje!
Dzięki Justin, mam nadzieję, że jajniki produkują jakieś jajo i nie jest za późno ani bardzo wcześnie :)
@Kurcia dawaj znać co z kurczakami!
Ja ok. południa będę miała wieści. Nie wiem po co dzisiaj w robocie siedzę i tak nic nie mogę zrobić:wink: Ale Kurciu już powinna dawać znać co z kurczakami. Niepokoję się, że długo się nie odzywa.
No wlasnie nic jeszcze nie wiem dziewczyny:/ nie zadzwonili jeszcze

reklama
6lat staran,3 nieudane inseminacje,0 ciąż,niskie amh,kiepskie nasienie-0prawidlowych morfologicznie plemnikow

Krakow-macierzystwo Nas prowadzi

Laurka ale zero % prawidlowych morfologicznie plemnikow to chyba nie znaczy zero tylko z tylu milionow jakies tam do in vitro moga znalezc dobre egzemplarze. U nas byla morfologia 0% klasy 1 i chyba 3% klasy 2 i cos tam wynalezli, tylko, ze ta niska morfologia byla wskazaniem do IMSI, mysle, ze to zwiekszylo nasze szanse, ze wszystkie komorki ladnie zostaly zaplodnione. U was jest imsi przy tych problemach z nasieniem bo to podobno bardzo pomaga.

Laurka ale zero % prawidlowych morfologicznie plemnikow to chyba nie znaczy zero tylko z tylu milionow jakies tam do in vitro moga znalezc dobre egzemplarze. U nas byla morfologia 0% klasy 1 i chyba 3% klasy 2 i cos tam wynalezli, tylko, ze ta niska morfologia byla wskazaniem do IMSI, mysle, ze to zwiekszylo nasze szanse, ze wszystkie komorki ladnie zostaly zaplodnione. U was jest imsi przy tych problemach z nasieniem bo to podobno bardzo pomaga.
@Mieciu85 za którym razem udało Ci się u dr M? Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Czy jest tu dziewczyna której udało się w Ciechocinku u dr G??

Amh 1,18 to by było moje marzenie! Ja mam 0,53 mniej więcej i próbuje na własnych komórkach.Nikt mi nigdy nie powiedział,że nie ma szans,wręcz odwrotnie,mówią,że szanse są.Tyle,że trzeba dłużej poczekać i trafić na tą odpowiednią komórkę.
Dzieki kochana za wsparcie,ja mam wstepne założenie ze 3proby IMSI beda z naszymi skladnikami,choc mam nadzieje ze 3 nie będą konieczne:)
Zobaczymy za kilka lat co to zycie zweryfikuje..

@Laurka2019 AMH 1,8 osobiście zazdroszczę, ja mam 0,3 i lekarz mówi, żeby próbować, że nie jest dobrze, ale też nie beznadziejnie, z tego co piszesz to twoj lekarz szczery do bólu, czasami ni lepiej tak niż mydlenie, że będzie cudnie
No troche mnie to zmobilizowało do dzialania,pokaze doktorkowi ze sie Nam uda,oby nie wypalil z czymś co mnie znow podkopie, bo po wynikach kirow stwierdzil ze "mam zyciorys sp***szony"

Kochane sondaz...w ktorym tygodniu czulyscie pierwsze ruchy klusek w brzuchu? Ja wczoraj pol nocy nie moglam spac i wydaje mi sie, ze maly mieciu sie tez przewalal bo to uczucie bylo bardzo nisko wiec raczej nie ruchy jelit ale wydaje mi sie, ze 14 tydzien to troche wczesnie?
W pierwszej ciazy w 16 tygodniu. Teraz coś tam na dole się dzieje ale myślę że maluch 7 cm nie ma dość siły aby coś tam czuć. U mnie 13 tc z kawałkiem.

Pytalam wlasnie o plemniki jak dostalam tel z laboratorium po 1 dobie od punkcji i pani stwierdzila,ze nie bardzo bylo w czym wybierac:(

reklama
@Mieciu85 za którym razem udało Ci się u dr M? Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Czy jest tu dziewczyna której udało się w Ciechocinku u dr G??

Kochana ja z KD tak zebys miala klarownosc sytuacji. Prowadzi mnie dr M i pierwszy transfer mialam u niego zakonczony CB. Dr M kazal poszerzyc badnaia o immunologie. Udal sie drugi tranfser kiedy dr M akurat byl na urlopie. Mialam wtedy konsultacje i ustalenie lekow przed transferem u dr G, a sam tranfer robila dr G-K. A u Ciebie ile trabsferow/ procedur bylo? Dr G zrobil na mnie takie sobie wrazenie, zero badan hormonow przed transferem, dr M np mi sprawdzal hormony i jakies mniej z buta mial podejscie, ale niektore dziewczyny np @misis188 sobie dr G bardzo chwala, a inne chyba mniej @dżoasia wiec jak zwykle opinie podzielone.
Podobno dr P-A jest bardzo dobra tez.

Ostatnia edycja:
Do góry