reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Baylee ciekawi mnie Twoja historia,jak to u Ciebie wyglada? Bedziesz miala zapladniane swoje komórki i jednoczesnie komorki dawczyni? Czy adoptujesz 3 zarodki?
Laurka u mnie proba stymulacji na moich komorkach sie nie powiodla, mam bardzo niskie amh, dlatego po tej porazce zdecydowalam sie na in vitro z komorka dawczyni a tam gdzie robie daja gwarancje 3 zarodkow dobrej jakosci.Mam wybrana dawczynie, czekam na termin ogrzewania oocytow a po 3 dniach mam miec transfer. Wstepnie wypada w pierwszym tyg listopada.Moj partner ma niestety zla fragmentacje DNA plemników i boje sie ze zarodki sie rozpadna po transferze albo poronie:/

reklama
Ja schodziłam z duphastonu w 13 tyg, luteine jeszcze biorę ale w mniejszych dawkach, pewnie w przyszłym tygodniu na wizycie dowiem się że mogę odstawić luteine, a będę już mieć wtedy skończony 16 tydzień.
A ile bierzesz tej luteiny kochana. Może też ten Duphaston przeciagne chociaż oboje lekarzy kazało mi odstawić.... Hmmm

Kurcze ale dziwne. Też o tym nie wiedziałam. Taki zaawansowany kraj... Kto by pomyślał...
Ostatnia ustawa regulujaca reproduktomedycyne i postepowanie z embrionami pochodzi z 93 roku. Wielkie problemy robia jak maja do 5 dnia hodowac komorki, ale to jeszcze przejdzie... dawca, dawczyni, czy adopcja zarodkow? Zapomnij:(

Laurka u mnie proba stymulacji na moich komorkach sie nie powiodla, mam bardzo niskie amh, dlatego po tej porazce zdecydowalam sie na in vitro z komorka dawczyni a tam gdzie robie daja gwarancje 3 zarodkow dobrej jakosci.Mam wybrana dawczynie, czekam na termin ogrzewania oocytow a po 3 dniach mam miec transfer. Wstepnie wypada w pierwszym tyg listopada.Moj partner ma niestety zla fragmentacje DNA plemników i boje sie ze zarodki sie rozpadna po transferze albo poronie:/
Nie rozumiem jak to dziala, co to jest ogrzewanie oocytow, chodzi ci o rozmrazanie zaplodnionych komorek? A ty na cyklu sztucznym bedziesz czy jak to funkcjonuje?

Pytam bo ja tez z KD , nie nadazam za skrotami myslowymi:)

Nie rozumiem jak to dziala, co to jest ogrzewanie oocytow, chodzi ci o rozmrazanie zaplodnionych komorek? A ty na cyklu sztucznym bedziesz czy jak to funkcjonuje?

Pytam bo ja tez z KD , nie nadazam za skrotami myslowymi:)
tak to sa mrozone oocyty wiec ogrzewaja je w celu zaplodnienia, cykl sztuczny bo mialam zanik estradiolu i progetsreonu po nieudanej stymulacji zastrzykami. Teraz juz lekow nie biore, bralam 3 tyg cyclo progynove a teraz czekam na okres ( powinien byc do niedzieli) i w mam brac acard, estrofem i encorton, w celu sprawdzenia endometrium do transferu mam przyjsc w 11-12 dc i jak bedzie ok to transfer po ok 5 dniach mniej wiecej a wczesniej moj partner ma oddac nasienie i to wlasnie w dniu ogrzewania oocytow

tak to sa mrozone oocyty wiec ogrzewaja je w celu zaplodnienia, cykl sztuczny bo mialam zanik estradiolu i progetsreonu po nieudanej stymulacji zastrzykami. Teraz juz lekow nie biore, bralam 3 tyg cyclo progynove a teraz czekam na okres ( powinien byc do niedzieli) i w mam brac acard, estrofem i encorton, w celu sprawdzenia endometrium do transferu mam przyjsc w 11-12 dc i jak bedzie ok to transfer po ok 5 dniach mniej wiecej a wczesniej moj partner ma oddac nasienie i to wlasnie w dniu ogrzewania oocytow
Kumam ale chodzi ci chyba o komorki jajowe a nie oocyty. Oocyty to sa pecherzyki z plynem w ktorym plywaja komorki i sa one przy punkcji odsysane z jajnikow.
Powodzenia ❤️❤️

reklama
Czyli ze z kd i slabym nasieniem męża daja gwarancje 3 zarodków?
Ja narazie nie mysle o kd,ale mam male jajniki i niskie amh co moze skutkowac kiepskimi komorkami,moj mąż ma slabe nasienie,takze oba skladniki na bejbika kiepskie, no i podczytuje co nieco wasze doswiadczenia z kd,ale mam nadzieje,ze moze jednak jakas komoreczka sie trafi ładna moja wlasna

Do góry