reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No tak, faktycznie zagapilam sie! Moze zobacz ile bedzie zarodkow jakby 5 bylo to moze podejdz bez immunosupresji z 1?
Taki był mój warunek @Akatombo, że jeśli będzie 5 zarodków to podchodzę na świeżo do transferu... życie napisało inny scenarìusz bo zarodków mieliśmy 6, ale przetrwało do blastki 4...
Miałam dużo szczęścia, że ten transfer sie udal..

reklama
Dziewczynki powiedzcie proszę jak schodzilyscie z Crinone i kiedy?
U mnie 12 tydzień i lekarz kazał odstawić cały progesteron ale ja chce zrobić to po malutku. Z Duphastonem już wiem jak sobie poradzić a nad Crinone się zastanawiam... Help please.

Ja schodziłam z duphastonu w 13 tyg, luteine jeszcze biorę ale w mniejszych dawkach, pewnie w przyszłym tygodniu na wizycie dowiem się że mogę odstawić luteine, a będę już mieć wtedy skończony 16 tydzień.

no masz racje, ja mam niby gwarancje 3 zarodkow bo to z kd. a u Ciebie co z tym zarodkiem? przyjal sie? jestes w ciazy?
Czekam na okres,zeby zaczac cykl transferowy i osobiacie zaopiekowac sie swoim blastusiem, wczoraj miala @ byc,ale dalej nic. Zarodek jest slaby,ale sa dziewczyny,ktorym wlasnie ten słabszy przyniosl szczęście,wiec wierze,ze i mi sie moze udac

Pierwszy raz podchodzisz? Jesli tak to 3 wystarcza, bo jak sie wszystkie udadza? :) Ja mialam 23komorek, dobrych bylo 16, przed 35rz mozna tylko 6 zaplodnic, z tych 6 zaplodnilo sie 4 i 3 wytrwalo. Mi sie udalo za pierwszym razem i teraz mysle jak to zrobic zeby pozostale 2 odebrac przed 40tka, mam teraz 35l, wiec jeden po drugim. Nie chcialabym oddawac ani jedego zarodka, juz czuje ze to moje maluszki :)
3?? Ja zaplodnilabym wszytskie. U mnie do 3ciej doby dotrwala jedna mimo, ze zaplodnilo sie dobrze 6. Udalo mi sie, ale nie mam zadnych mrozakow. Nigdy nie zaryzykowalabym zapladniania mniejszej ilosci.

@annemarie gdzieś mi umknęła informacja o Twoich robaczkach :) :)
Kawał człowiekow już z nich :* [emoji173][emoji173]
Kochana a gdzie Ty chodzisz do gina? Bo chyba do Pragi nie jeździsz?
Nieee:)chociaz powiem Ci ze uwielbiam i Prage i nasz Hotel i to uczucie ze w tym pieknym miescie moga nas wszyscy pocalowac, w co? Wiesz:)Gina mam 15 km od domu i jestem z niego zadowolona, wie o dawczyni i nie robi z tego teatru , a moglby bo kazdy lekarz ktory opiekuja sie ciaza z KD moze sie tutaj liczyc z utrata prawa do zawodu. On ma to gleboko i jestem mu strasznie za to wdzieczna.

Nieee:)chociaz powiem Ci ze uwielbiam i Prage i nasz Hotel i to uczucie ze w tym pieknym miescie moga nas wszyscy pocalowac, w co? Wiesz:)Gina mam 15 km od domu i jestem z niego zadowolona, wie o dawczyni i nie robi z tego teatru , a moglby bo kazdy lekarz ktory opiekuja sie ciaza z KD moze sie tutaj liczyc z utrata prawa do zawodu. On ma to gleboko i jestem mu strasznie za to wdzieczna.
A to zwykły ginekolog nie może prowadzić ciąży z KD??? Prawo tego zakazuje?

3?? Ja zaplodnilabym wszytskie. U mnie do 3ciej doby dotrwala jedna mimo, ze zaplodnilo sie dobrze 6. Udalo mi sie, ale nie mam zadnych mrozakow. Nigdy nie zaryzykowalabym zapladniania mniejszej ilosci.
No rozumiem, mi sie udalo ze akurat nie za duzo i nie za malo mam zarodkow. Ale tez wszystkie co moglam zaplodnilam, czyli 6 bo jeszcze bylam przed 35rz.

reklama
Do góry