Laurka u mnie proba stymulacji na moich komorkach sie nie powiodla, mam bardzo niskie amh, dlatego po tej porazce zdecydowalam sie na in vitro z komorka dawczyni a tam gdzie robie daja gwarancje 3 zarodkow dobrej jakosci.Mam wybrana dawczynie, czekam na termin ogrzewania oocytow a po 3 dniach mam miec transfer. Wstepnie wypada w pierwszym tyg listopada.Moj partner ma niestety zla fragmentacje DNA plemników i boje sie ze zarodki sie rozpadna po transferze albo poronie:/@Baylee ciekawi mnie Twoja historia,jak to u Ciebie wyglada? Bedziesz miala zapladniane swoje komórki i jednoczesnie komorki dawczyni? Czy adoptujesz 3 zarodki?
reklama
Sol
Fanka BB :)
Kurcze ale dziwne. Też o tym nie wiedziałam. Taki zaawansowany kraj... Kto by pomyślał...W Niemczech jest KD prawnie zabronione i prawo zabrania opiekowania sie taka ciaza. Oczywiscie sa lekarze ktorzy to robia bo kto mi udowodni ze to z kd? Ale sa i tacy ktorzy umywaja rece.
Sol
Smutaski. Przytulam mocno.Cześć dziewczyny! Zrobiłam dzisia beta 10 dpt, niestety chyba się nie udało bo 0,1 a progesteron 11,32ng/ml
Myślicie ze jest sens jeszcze powtórzyć ?
Powtorz dla pewności zanim odstawisz leki ale szanse są znikome
Przykro mi.
Sol
A ile bierzesz tej luteiny kochana. Może też ten Duphaston przeciagne chociaż oboje lekarzy kazało mi odstawić.... HmmmJa schodziłam z duphastonu w 13 tyg, luteine jeszcze biorę ale w mniejszych dawkach, pewnie w przyszłym tygodniu na wizycie dowiem się że mogę odstawić luteine, a będę już mieć wtedy skończony 16 tydzień.
@nadziejamooja;)
Dziewczyny, a która z Was leczy się w Ciechocinku? U jakiego lekarza?Smutaski. Przytulam mocno.
Powtorz dla pewności zanim odstawisz leki ale szanse są znikome
Przykro mi.
annemarie
Ostatnia ustawa regulujaca reproduktomedycyne i postepowanie z embrionami pochodzi z 93 roku. Wielkie problemy robia jak maja do 5 dnia hodowac komorki, ale to jeszcze przejdzie... dawca, dawczyni, czy adopcja zarodkow? ZapomnijKurcze ale dziwne. Też o tym nie wiedziałam. Taki zaawansowany kraj... Kto by pomyślał...
annemarie
Nie rozumiem jak to dziala, co to jest ogrzewanie oocytow, chodzi ci o rozmrazanie zaplodnionych komorek? A ty na cyklu sztucznym bedziesz czy jak to funkcjonuje?Laurka u mnie proba stymulacji na moich komorkach sie nie powiodla, mam bardzo niskie amh, dlatego po tej porazce zdecydowalam sie na in vitro z komorka dawczyni a tam gdzie robie daja gwarancje 3 zarodkow dobrej jakosci.Mam wybrana dawczynie, czekam na termin ogrzewania oocytow a po 3 dniach mam miec transfer. Wstepnie wypada w pierwszym tyg listopada.Moj partner ma niestety zla fragmentacje DNA plemników i boje sie ze zarodki sie rozpadna po transferze albo poronie:/
Pytam bo ja tez z KD , nie nadazam za skrotami myslowymi
tak to sa mrozone oocyty wiec ogrzewaja je w celu zaplodnienia, cykl sztuczny bo mialam zanik estradiolu i progetsreonu po nieudanej stymulacji zastrzykami. Teraz juz lekow nie biore, bralam 3 tyg cyclo progynove a teraz czekam na okres ( powinien byc do niedzieli) i w mam brac acard, estrofem i encorton, w celu sprawdzenia endometrium do transferu mam przyjsc w 11-12 dc i jak bedzie ok to transfer po ok 5 dniach mniej wiecej a wczesniej moj partner ma oddac nasienie i to wlasnie w dniu ogrzewania oocytowNie rozumiem jak to dziala, co to jest ogrzewanie oocytow, chodzi ci o rozmrazanie zaplodnionych komorek? A ty na cyklu sztucznym bedziesz czy jak to funkcjonuje?
Pytam bo ja tez z KD , nie nadazam za skrotami myslowymi
annemarie
Kumam ale chodzi ci chyba o komorki jajowe a nie oocyty. Oocyty to sa pecherzyki z plynem w ktorym plywaja komorki i sa one przy punkcji odsysane z jajnikow.tak to sa mrozone oocyty wiec ogrzewaja je w celu zaplodnienia, cykl sztuczny bo mialam zanik estradiolu i progetsreonu po nieudanej stymulacji zastrzykami. Teraz juz lekow nie biore, bralam 3 tyg cyclo progynove a teraz czekam na okres ( powinien byc do niedzieli) i w mam brac acard, estrofem i encorton, w celu sprawdzenia endometrium do transferu mam przyjsc w 11-12 dc i jak bedzie ok to transfer po ok 5 dniach mniej wiecej a wczesniej moj partner ma oddac nasienie i to wlasnie w dniu ogrzewania oocytow
Powodzenia
reklama
Laurka2019
Czyli ze z kd i slabym nasieniem męża daja gwarancje 3 zarodków?Laurka u mnie proba stymulacji na moich komorkach sie nie powiodla, mam bardzo niskie amh, dlatego po tej porazce zdecydowalam sie na in vitro z komorka dawczyni a tam gdzie robie daja gwarancje 3 zarodkow dobrej jakosci.Mam wybrana dawczynie, czekam na termin ogrzewania oocytow a po 3 dniach mam miec transfer. Wstepnie wypada w pierwszym tyg listopada.Moj partner ma niestety zla fragmentacje DNA plemników i boje sie ze zarodki sie rozpadna po transferze albo poronie:/
Ja narazie nie mysle o kd,ale mam male jajniki i niskie amh co moze skutkowac kiepskimi komorkami,moj mąż ma slabe nasienie,takze oba skladniki na bejbika kiepskie, no i podczytuje co nieco wasze doswiadczenia z kd,ale mam nadzieje,ze moze jednak jakas komoreczka sie trafi ładna moja wlasna
Podziel się: