reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pierwszy raz podchodzisz? Jesli tak to 3 wystarcza, bo jak sie wszystkie udadza? :) Ja mialam 23komorek, dobrych bylo 16, przed 35rz mozna tylko 6 zaplodnic, z tych 6 zaplodnilo sie 4 i 3 wytrwalo. Mi sie udalo za pierwszym razem i teraz mysle jak to zrobic zeby pozostale 2 odebrac przed 40tka, mam teraz 35l, wiec jeden po drugim. Nie chcialabym oddawac ani jedego zarodka, juz czuje ze to moje maluszki :)

podchodze pierwszy raz, in vitro z kd bo u mnie brak szans na ciaze z mojej komorki, lat mam 34, ale mam endometrioze 2 stopnia a plemniki mojego partnera slabe i mimo ze mamy miec imsi boje sie ze zarodek moze sie nie przyjac albo szybko poronie, stresuje mnie to wszystko, a transfer chce miec dwoch bo i tak marne szanse ze 2 zostana a przynajmniej zwieksze szanse troche

podchodze pierwszy raz, in vitro z kd bo u mnie brak szans na ciaze z mojej komorki, lat mam 34, ale mam endometrioze 2 stopnia a plemniki mojego partnera slabe i mimo ze mamy miec imsi boje sie ze zarodek moze sie nie przyjac albo szybko poronie, stresuje mnie to wszystko, a transfer chce miec dwoch bo i tak marne szanse ze 2 zostana a przynajmniej zwieksze szanse troche
Powodzenia :) kazda z nas chyba sie stresuje, jeszcze gorzej jest jak juz zajdziesz w ciaze, tak bylo u mnie, dopiero teraz w 3cim miesiacu sie sie nie martwie, bo nie mam sily, do tej pory mialam krwawienie, plamienia co 3-5 dni, podwyzszone tsh, krwiak, infekcja intymna, no i jeszcze ostatnio dowiedzialam sie o nieprawidlowych wynikach CFTR opowiedzialnych za mukowiscydoze, ciekawe co jeszcze...

Powodzenia :) kazda z nas chyba sie stresuje, jeszcze gorzej jest jak juz zajdziesz w ciaze, tak bylo u mnie, dopiero teraz w 3cim miesiacu sie sie nie martwie, bo nie mam sily, do tej pory mialam krwawienie, plamienia co 3-5 dni, podwyzszone tsh, krwiak, infekcja intymna, no i jeszcze ostatnio dowiedzialam sie o nieprawidlowych wynikach CFTR opowiedzialnych za mukowiscydoze, ciekawe co jeszcze...

to faktycznie sporo tego ale przeszlas najgorszy okres
na kiedy masz termin?>

Dziewczynki powiedzcie proszę jak schodzilyscie z Crinone i kiedy?
U mnie 12 tydzień i lekarz kazał odstawić cały progesteron ale ja chce zrobić to po malutku. Z Duphastonem już wiem jak sobie poradzić a nad Crinone się zastanawiam... Help please.

reklama
Dziewczynki powiedzcie proszę jak schodzilyscie z Crinone i kiedy?
U mnie 12 tydzień i lekarz kazał odstawić cały progesteron ale ja chce zrobić to po malutku. Z Duphastonem już wiem jak sobie poradzić a nad Crinone się zastanawiam... Help please.
Ja bym zaczela od np co drugi dzien, potem co trzeci ... tak zeby ci sie to zbieglo z odstawieniem reszty do konca.

Do góry