reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki, naplywaja kolejne wyniki. W diagnostyce robilam badania w kierunku zespolu antyfosfolipidowego. Czesc z nich juz mam, takie oto wyniki:

P/c. p. beta-2-glikoproteinie I P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgG <2 RU/ml < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny Badanie wykonano metodą ELISA zestawem firmy Euroimmun.
P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM 60,08 RU/ml < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny Badanie wykonano metodą ELISA zestawem firmy Euroimmun.

Czy ktoras jest w stanie to zinterpretowac? IGG jest negatywne, a IGM mega pozytywne. Co to oznacza?

To tak jak u mnie...
Kurczę, nastawiłam się na tą immunosupresję, ale twój przypadek kusi, żeby spróbować teraz na świeżo, bez leczenia od Paśnika. Zwłaszcza że mi przepisał mniej leków, nie mam azathiopryny ani intralipidu... To może nie jest tak źle i warto zaryzykować ze zwierzakiem? Co myślicie?
Jeśli będziesz miała komplet zarodeczków tzn 4-6 to czemu by nie spróbować? jeśli mniej to ja bym jednak z leczeniem - ale decyzja Twoja oczywiście... niezależnie od niej życzę kopniaków w brzuszku i różowej pupci ;)

Tak też kochana zrobię porostu w sobotę nie wezmę i tyle w poprawiny będę kierowca więc nie będzie problemu i głupich pytań :) myślisz że muszę powiedzieć gametowemu lekarzowi i acardzie? On mi nawet intralipid zabronił brać.
To ma znaczenie jeśli idzie o punkcje - bo acard działa przecipłytkowo a więc przy rankach większe krwawienia więc jeśli będziesz miała jakiekolwiek zabiegi nawet niewielkie powiedz - ja tam widziałam nawet, że po pobraniu krwi mi się mimo uciśnięcia strupek nie robił...

reklama
dziewczyny na ile zarodków jest szansa z 12 komórek ? czy moze byc nawet 5-6?
Pierwszy raz podchodzisz? Jesli tak to 3 wystarcza, bo jak sie wszystkie udadza? :) Ja mialam 23komorek, dobrych bylo 16, przed 35rz mozna tylko 6 zaplodnic, z tych 6 zaplodnilo sie 4 i 3 wytrwalo. Mi sie udalo za pierwszym razem i teraz mysle jak to zrobic zeby pozostale 2 odebrac przed 40tka, mam teraz 35l, wiec jeden po drugim. Nie chcialabym oddawac ani jedego zarodka, juz czuje ze to moje maluszki :)

Do góry