Mi tylko przeciwciała kardiolipinowe wyszły wątpliwe i pokazała to zwykle u ginowi i on ki zaproponował acardTo ja bym powiedziala o tym acardzie. A masz jakies wskazania czy na wszelki wypadek? Mnie Pasnik dal acard + heparyne 0.4 ale mam mutacje pai.
reklama
Super widok ja dopiero mam wizytę za tydzień a już przebieram nóżkamiCzesc ciotki, meldujemy sie po usg , mamy 1,4 i 1,8 cm rosniemy jak na drozdzach, buziaki od robaczkow
Mieciu85
Fanka BB :)
Mi tylko przeciwciała kardiolipinowe wyszły wątpliwe i pokazała to zwykle u ginowi i on ki zaproponował acard
Rozumiem, a gin wiedzial, ze bedziesz miec heparyne z kliniki?
Dziewczynki, naplywaja kolejne wyniki. W diagnostyce robilam badania w kierunku zespolu antyfosfolipidowego. Czesc z nich juz mam, takie oto wyniki:
P/c. p. beta-2-glikoproteinie I P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgG <2 RU/ml < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny Badanie wykonano metodą ELISA zestawem firmy Euroimmun.
P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM 60,08 RU/ml < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny Badanie wykonano metodą ELISA zestawem firmy Euroimmun.
Czy ktoras jest w stanie to zinterpretowac? IGG jest negatywne, a IGM mega pozytywne. Co to oznacza?
P/c. p. beta-2-glikoproteinie I P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgG <2 RU/ml < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny Badanie wykonano metodą ELISA zestawem firmy Euroimmun.
P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM 60,08 RU/ml < 20 wynik negatywny >= 20 wynik pozytywny Badanie wykonano metodą ELISA zestawem firmy Euroimmun.
Czy ktoras jest w stanie to zinterpretowac? IGG jest negatywne, a IGM mega pozytywne. Co to oznacza?
redferrari
Jeśli będziesz miała komplet zarodeczków tzn 4-6 to czemu by nie spróbować? jeśli mniej to ja bym jednak z leczeniem - ale decyzja Twoja oczywiście... niezależnie od niej życzę kopniaków w brzuszku i różowej pupciTo tak jak u mnie...
Kurczę, nastawiłam się na tą immunosupresję, ale twój przypadek kusi, żeby spróbować teraz na świeżo, bez leczenia od Paśnika. Zwłaszcza że mi przepisał mniej leków, nie mam azathiopryny ani intralipidu... To może nie jest tak źle i warto zaryzykować ze zwierzakiem? Co myślicie?
Wiedział ja mu na bieżąco wszystko opowiadam powiem gametowemu zobaczymy co on powie do transferu jeszcze miesiąc to chyba będzie ok dzięki za odpowiedź miłego dnia jadę na rower do parku piękna złota jesieńRozumiem, a gin wiedzial, ze bedziesz miec heparyne z kliniki?
redferrari
To ma znaczenie jeśli idzie o punkcje - bo acard działa przecipłytkowo a więc przy rankach większe krwawienia więc jeśli będziesz miała jakiekolwiek zabiegi nawet niewielkie powiedz - ja tam widziałam nawet, że po pobraniu krwi mi się mimo uciśnięcia strupek nie robił...Tak też kochana zrobię porostu w sobotę nie wezmę i tyle w poprawiny będę kierowca więc nie będzie problemu i głupich pytań myślisz że muszę powiedzieć gametowemu lekarzowi i acardzie? On mi nawet intralipid zabronił brać.
Laurka2019
Kochana nie sugeruj się innymi,bo można się zdolowac np.moim przyklademdziewczyny na ile zarodków jest szansa z 12 komórek ? czy moze byc nawet 5-6?
ja mialam na usg 12 komorek,7 pobrano z czego 2 były puste, 1zdegenerowala przed zapłodnieniem,efekt koncowy 1 zarodek
Dziękuję, kochana, wszystko się okaże w przyszłym tygodniu po punkcjiJeśli będziesz miała komplet zarodeczków tzn 4-6 to czemu by nie spróbować? jeśli mniej to ja bym jednak z leczeniem - ale decyzja Twoja oczywiście... niezależnie od niej życzę kopniaków w brzuszku i różowej pupci
reklama
Pierwszy raz podchodzisz? Jesli tak to 3 wystarcza, bo jak sie wszystkie udadza? Ja mialam 23komorek, dobrych bylo 16, przed 35rz mozna tylko 6 zaplodnic, z tych 6 zaplodnilo sie 4 i 3 wytrwalo. Mi sie udalo za pierwszym razem i teraz mysle jak to zrobic zeby pozostale 2 odebrac przed 40tka, mam teraz 35l, wiec jeden po drugim. Nie chcialabym oddawac ani jedego zarodka, juz czuje ze to moje maluszkidziewczyny na ile zarodków jest szansa z 12 komórek ? czy moze byc nawet 5-6?
Podziel się: