reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
proszę rozwinąć temat :D
Hahahaha mamy 4 zarodki... czwarty dał radę :-)
Jeśli chodzi o ich klase to każdy jest inny: 4AA, 4BB, 2BC, 3AB
Ale co najważniejsze embrioglue nie jest mi kuuuuuurczaki pisany - dostawca im nie dowiózl i niestety ale to nie miałam :(
20180925_150447.jpg

Załączniki

• 20180925_150447.jpg
    20180925_150447.jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 407
Kochana na ciezarowkach raczej sie juz nie spotkamy, przynajmniej nie jako brzuchatki bo mam odroczony transfer;)
Na kiedy ty masz termin?:) Jak sie czujesz?
A co u Ciebie? Miałaś ostatnio jakieś skurcze, wszystko sie unormowało?
Miło ze pytacie :) u nas różnie,skurcze raz są raz ich nie ma, staram się jak najwięcej leżakowac ale różnie to wychodzi. Teraz najgorzej że od tygodnia trzyma mnie przeziębienie...a dzisiaj zaczyna się chyba angina, byłam u lekarza i powiedział że początku anginy ale jeszcze się wstrzymuje z antybiotykiem, próbować płukanie itp. Tylko ze ja to wszystko już robiłam a efektu brak:( boję się antybiotyku, nie chce zaszkodzidzic mojej kruszynce. Dzisiaj byłam na wizycie ale bez usg...jakieś dziwne zasady ma lekarz ale następną za 3tyg i wtedy usg w 3 d :) termin mam za dwa miesiące ale nie sądzę abym dochodziła do końca więc już prawie wszystko mamy dla małego...nawet i dla siebie już kupiłam super sexy majtki z siateczki:p
@Justin87 gratuluję dwóch małych slodziakow :) masz już widoczny brzuszek ? Ja to już zaczynam się taczać -zaczynamy 32 tc.
@dżoasia ja na Ciebie poczekam na tych ciezarowkach, mój mały daj Bóg aby był grzeczny to będę mogła pisać z Wami :D

Miło ze pytacie :) u nas różnie,skurcze raz są raz ich nie ma, staram się jak najwięcej leżakowac ale różnie to wychodzi. Teraz najgorzej że od tygodnia trzyma mnie przeziębienie...a dzisiaj zaczyna się chyba angina, byłam u lekarza i powiedział że początku anginy ale jeszcze się wstrzymuje z antybiotykiem, próbować płukanie itp. Tylko ze ja to wszystko już robiłam a efektu brak:( boję się antybiotyku, nie chce zaszkodzidzic mojej kruszynce. Dzisiaj byłam na wizycie ale bez usg...jakieś dziwne zasady ma lekarz ale następną za 3tyg i wtedy usg w 3 d :) termin mam za dwa miesiące ale nie sądzę abym dochodziła do końca więc już prawie wszystko mamy dla małego...nawet i dla siebie już kupiłam super sexy majtki z siateczki:p
@Justin87 gratuluję dwóch małych slodziakow :) masz już widoczny brzuszek ? Ja to już zaczynam się taczać -zaczynamy 32 tc.
@dżoasia ja na Ciebie poczekam na tych ciezarowkach, mój mały daj Bóg aby był grzeczny to będę mogła pisać z Wami :D
Mam. Ja się już toczę. [emoji23][emoji23][emoji23]
Trzymaj się. [emoji8]

@lama70 tule kochana. Nie wiem u jakiego dr jesteś, ale skoro dał ci takie dawki progesteronu przed transferem i to w dodatku na cyklu naturalnym to jakiś konował.... serio. Zmień słońce albo lekarza albo klinikę.
@dzoasia 6 na 6 to ładny wynik [emoji41] niech nabierają mocy [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Odnośnie progesteronu w dniu transferu, podpisuje się pod tym co @annemarie napisała. Wartości powinny być poniżej 20ng, 10-15 to w ogóle super.

@annemarie a w tej Pradze [emoji6] to przed transferem badali ci estradiol czy tylko opierali się na grubości endometrium? Jakie tam mają podejście do estradiolu (w cyklu sztucznym)
... o ile w ogóle ktoś się nim przejmuje [emoji6]

Dziewczyny, życzę kolejnych pięknych dni, obfitujących w wysokie bety [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Cos ty wogole krwi nie badali bo oni chyba wyniki z usg czytaja;)zartuje oczywiscie, za to przed samym transferem robili mi z 3 min usg i dokladnie ogladali endometrium.Nie robia weryfikacji, bo przez skaczacy progesteron wg nich jest ona malo wiarygodna.
Wczoraj im napisalam ze estradiol mam 270 to mi odpisali ze ok. Wg mnie musi teraz rosnac. Pewno w czwartek zrobie jeszcze raz krew i zobaczymy czy go troche podgonilam;)

Cos ty wogole krwi nie badali bo oni chyba wyniki z usg czytaja;)zartuje oczywiscie, za to przed samym transferem robili mi z 3 min usg i dokladnie ogladali endometrium.Nie robia weryfikacji, bo przez skaczacy progesteron wg nich jest ona malo wiarygodna.
Tak czułam [emoji23] jacyś ci Czesi mocno wyluzowani [emoji6]
Dzięki za info [emoji8]

reklama
To ile zarodków przytulias ? [emoji14] bo ja już się pogubiłam [emoji14]
Za wgryzienie [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Wzięłam jeden ale długo zastanawiałam się nad dwoma [emoji14]
Oj 3majcie mocno te kciuki :-) [emoji173]

Do góry