annemarie
Fanka BB :)
@annemarie napisz proszę jaki poeinien być progesteron aby ułatwił impantację bo jestem w tym ciemna mimo tego że to moje 4 podejście bardzo się cieszę że znalazłam stronke z wami jesteście takie kochane jak was czytam jak jedna drugą podtrzymuje na duchu to jest wspaniałe co robicie i fajnie bo mogė z waszych opisów dużo się dowiedzieć![]()
Beata ja zawsze slysze to samo ze w dniu punkcji albo pare godzin przed owulacja musi byc niski , zeby od momentu zaplodnienia zaczal rosnac i otworzyl okno implantacyjne.zbyt wysoki wykazuje niekorzystny wplyw na endometrium macicy, powoduje zbyt szybka dojrzalosc sluzowki macicy zanim jeszcze zarodek osiagnie do zagniezdzenia stadium. w cyklu sztucznym 1,5-1,8w dniu punkcji , przy transferze okolo 10-20( czego bym sie az tak strasznie nie trzymala) chociaz byly juz tu przypadki ze lekarze odwolywali transfery bo byl za wysoki, na naturalnym cyklu jest od 1 do max 26-28 , rozne zrodla roznie podaja.
Temat kontrowersyjny bo wiecznie poddawany dyskusji .Takie normy miala moja stara klinika, ktora sie ich zreszta nigdy nie trzymala, z moja aktualna nie ma wogole dyskusji. Ciezko chyba jest ustalic jedna linie jesli chodzi o te normy , bo przez to ze jest wydzielany pulsacyjnie ciezko go zmierzyc, dodajac do tego fakt , ze biorac sztuczny Progesteron nie zobaczysz go wogole we krwi.