reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej, ja już po wizycie. Prawdopodobnie (lekarz był bardzo mocno przekonany przy ferowaniu swego osądu) będą chłopaki.
Szczerze powiedziawszy zbił mnie z pantałyku, bo kilka razy słyszałam, że ma być parka ale jestem szczęśliwa. Serduszka pięknie biją, wszystkie narządy są widoczne.
Tak więc @Pandzia89 jak na zamówienie inkubuję dla Ciebie zięciów. ;)

Mam nadzieję, że nie będę nigdy teściową z koszmarów. [emoji6]
Muszę Wasze posty z dzisiaj nadrobić. [emoji8]Zobacz załącznik 899141Zobacz załącznik 899142
Cudowne chlopaki [emoji7][emoji7]

reklama
Cześć,
@Agonia777 powodzenia dzisiaj. Oby zdarzył się cud i faktycznie doszło do późnej implantacji. Jeśli nie, to życzę sił i możliwości finansowych do dalszej walki. Faktycznie zrób histero teraz, bo szkoda ostatniego bałwanka. :*
@Pralinqa hoduj piękne jajka i się nam tu później pochwal, co w trawie piszczy.

Mam pytanko, 15.09. odstawiłam zgodnie z rozpiską z kliniki acard. Teraz został mi tylko euthyrox i heparynka. Od dwóch dni nie widziałyśmy się z moimi kostkami u stóp i ogólnie nogi mam opuchnięte i ociężałe, nawet po przespanej nocy. W poniedziałek na wizycie jeszcze tak nie miałam. Doktorek mi powiedział, że mogę brać acard dalej, bo to nie szkodzi a poprawia przepływy. I teraz mam zagwozdkę czy to nie przez odstawienie acardu moje nogi robią się hipciowate?
Wczoraj wieczorem długo leżałam z nogami ku górze, wzięłam chłodną kąpiel, mąż mi posmarował nogi i stopy masując od dołu do góry a opuchlizna dalej się utrzymuje. :/
Czy któraś z Was brała acard na późniejszym etapie ciąży? Czy nie przesadzę biorąc i acard i heparynę?
A może jadłaś coś z dużą ilością soli? Sól zatrzymuje wodę w organizmie - ogranicz kilka dni wędliny, żółty ser i wszystko co słone może pomoze? Pij dużo wody i spaceruj. Powinno się poprawić :)

Ostatnia edycja:
A może jadlasz coś z dużą ilością soli? Sól zatrzymuje wodę w organizmie - ogranicz kilka dni wędliny, żółty ser i wszystko co słone może pomize? Pij dużo wody i spaceruj. Powinno się poprawić :)
Właśnie niezbyt dużo soli jadłam, trochę się nachodziłam w ostatnich dniach i piłam dużo wody. Teraz zobaczyłam, że nadgarstki też mam opuchnięte i mam wrażenie, że twarz też mi spuchła. Na 11 idę do gina, bo coś się nakićkało z moim zwolnieniem za wrzesień (ach te elektroniczne zwolnienia ;) ), więc przy okazji spytam o to. :)

Ale to nie o to absolutnie chodzi, moj maz jest az za wylewny

Tylko sobie nie wyobrazam jakby mial 3 razy w miesiacu na usg jezdzic , nogi rozkladac, brac po 4 zastrzyki dziennie, tone lekow po ktorych bylyby pol zywy, dal sie wiecznie znieczulac, latal opetany na badania, robil sobie histeroskopie, kombinowal non stop w pracy i klamal zeby na podgladanie jajec jeździć, znosil bolesne poronienia, wymioty calodniowe ... i tak 3 lata??? To nie chodzi tutaj o wspolczucie , bycie razem , tylko o konski upor!
Ooo a tego to niestety faceci maja malo ;)
U nich ten konski upor to dobrze sie uwidacznia jak sie obrazaja [emoji16][emoji16]

Dokladnie ja nie dosc ze musialam byc silna dla siebie to jeszcze musialam emka napedzac bo to on sie bardziej podlamywal niz ja
A wiecie, że mój to się zupełnie tym nie interesuje? Jemu w ogóle nie zależy na dzieciach (nie obgadaliśmy tego przed slubem...). Ale że mi zalezy bardzo, to zgodził się i zaczęliśmy się starać. Wyszło, że słabe nasienie. Na in vitro się zgodził. Ale jego rola ogranicza się do oddania nasienia, a to ja jeżdżę, planuję kolejne wizyty i nasze życie (urlopy, pracę - bo częste delegacje) pod ivf. Ja to wszysto trzymam w garści, on nawet sam z siebie nie zapyta, np jak mi jajo rośnie i kiedy owu. To ja mu musiałam powiedzieć i przypominać, że w sobotę lub poniedziałek pewnie będzie transfer. Nie mówiąc już o tym, kto tu się kłuje i faszeruje...
Nie powiem, jak poroniłam czy leżałam w szpitalu z cp to bardzo mnie wspierał, pocieszał, mówił, że dość już tego pecha i na pewno teraz się uda... ale zainteresowania tematem w trakcie przygotowań zero. Ostatnio nawet powiedzial, jak ja zaczęłam że mam dość i chyba już nie chcę tego ciągnąć i gdyby nie mrożaki to bym zarzuciła.pomysł posiadania dzieci bo jestem już stara i nie dam rady- to powiedział, zebym tak nie mówiła, bo on się zacząl trochę przekonywać... Jestem pewna, ze będzie doskonalym ojcem, mamy 3 psy i najmłodszą sunię chołubi, mówi do niej coreczko... Co nie zmienia faktu, że leki, wizyty itp - jestem w tym sama.
Miał trudne dzieciństwo, jest jedynakiem i fakt, nie ma łatwego charakteru.
Nie ma co narzekać, "widziały gały..."

Dziewczyny która robiła przeciwciała ANA? Jak to wyglada? Do czego są potrzebne? Czy te badania robi się w jakimś cyklu? Czy rano czy może być popołudniu?
Badania robi sie rano bez roznicy w ktorym dniu cyklu najpierw mozesz zrobic ana test przesiewowy ktory wykryje tylko istnienie przeciwcial albo odrazu ana 2 ktore pokaza miano typ swiecenia. Moga wystepowac przy chorobach autoimmunologicznych ich wysokie miano jest wskazaniem do diagnostyki w kierunku chorob reumatycznych. A Pasnikowi mysle ze jest potrzebne po to zeby ewentualnie hmm wdrozyc u ciebie szczepienia

Dziekuje! ciesze sie bardzo ze znalazlam super doktor bo u nas od tak szybko nie wystawiaja anona nawet dzisiaj mowi ze wypisze na 4 tygodnie ale poprosilam na 3 bo juz mysle ze zaraz znow wezme wolne.

I teraz zagadka bo ja mam leczenie 21 dni no i potem nie wiem co z miesiaczka, czy mam od razu wziac sie za duphaston aby zaraz miesiaczka przyszla i aby jechac na transfer czy powinnam odczekac moze kilka dni aby organizm poczekal. Ile trxeba miec przerwy miedzy leczeniem a rozpoczeciem cyklu z transferem?
2 tygodnie

reklama
Do góry