reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej, ja już po wizycie. Prawdopodobnie (lekarz był bardzo mocno przekonany przy ferowaniu swego osądu) będą chłopaki.
Szczerze powiedziawszy zbił mnie z pantałyku, bo kilka razy słyszałam, że ma być parka ale jestem szczęśliwa. Serduszka pięknie biją, wszystkie narządy są widoczne.
Tak więc @Pandzia89 jak na zamówienie inkubuję dla Ciebie zięciów. ;)

Mam nadzieję, że nie będę nigdy teściową z koszmarów. [emoji6]
Muszę Wasze posty z dzisiaj nadrobić. [emoji8]Zobacz załącznik 899141Zobacz załącznik 899142
Cudowne chlopaki [emoji7][emoji7]

reklama
Cześć,
@Agonia777 powodzenia dzisiaj. Oby zdarzył się cud i faktycznie doszło do późnej implantacji. Jeśli nie, to życzę sił i możliwości finansowych do dalszej walki. Faktycznie zrób histero teraz, bo szkoda ostatniego bałwanka. :*
@Pralinqa hoduj piękne jajka i się nam tu później pochwal, co w trawie piszczy.

Mam pytanko, 15.09. odstawiłam zgodnie z rozpiską z kliniki acard. Teraz został mi tylko euthyrox i heparynka. Od dwóch dni nie widziałyśmy się z moimi kostkami u stóp i ogólnie nogi mam opuchnięte i ociężałe, nawet po przespanej nocy. W poniedziałek na wizycie jeszcze tak nie miałam. Doktorek mi powiedział, że mogę brać acard dalej, bo to nie szkodzi a poprawia przepływy. I teraz mam zagwozdkę czy to nie przez odstawienie acardu moje nogi robią się hipciowate?
Wczoraj wieczorem długo leżałam z nogami ku górze, wzięłam chłodną kąpiel, mąż mi posmarował nogi i stopy masując od dołu do góry a opuchlizna dalej się utrzymuje. :/
Czy któraś z Was brała acard na późniejszym etapie ciąży? Czy nie przesadzę biorąc i acard i heparynę?
A może jadłaś coś z dużą ilością soli? Sól zatrzymuje wodę w organizmie - ogranicz kilka dni wędliny, żółty ser i wszystko co słone może pomoze? Pij dużo wody i spaceruj. Powinno się poprawić :)

Ostatnia edycja:
A może jadlasz coś z dużą ilością soli? Sól zatrzymuje wodę w organizmie - ogranicz kilka dni wędliny, żółty ser i wszystko co słone może pomize? Pij dużo wody i spaceruj. Powinno się poprawić :)
Właśnie niezbyt dużo soli jadłam, trochę się nachodziłam w ostatnich dniach i piłam dużo wody. Teraz zobaczyłam, że nadgarstki też mam opuchnięte i mam wrażenie, że twarz też mi spuchła. Na 11 idę do gina, bo coś się nakićkało z moim zwolnieniem za wrzesień (ach te elektroniczne zwolnienia ;) ), więc przy okazji spytam o to. :)

Ale to nie o to absolutnie chodzi, moj maz jest az za wylewny

Tylko sobie nie wyobrazam jakby mial 3 razy w miesiacu na usg jezdzic , nogi rozkladac, brac po 4 zastrzyki dziennie, tone lekow po ktorych bylyby pol zywy, dal sie wiecznie znieczulac, latal opetany na badania, robil sobie histeroskopie, kombinowal non stop w pracy i klamal zeby na podgladanie jajec jeździć, znosil bolesne poronienia, wymioty calodniowe ... i tak 3 lata??? To nie chodzi tutaj o wspolczucie , bycie razem , tylko o konski upor!
Ooo a tego to niestety faceci maja malo ;)
U nich ten konski upor to dobrze sie uwidacznia jak sie obrazaja [emoji16][emoji16]

Dokladnie ja nie dosc ze musialam byc silna dla siebie to jeszcze musialam emka napedzac bo to on sie bardziej podlamywal niz ja
A wiecie, że mój to się zupełnie tym nie interesuje? Jemu w ogóle nie zależy na dzieciach (nie obgadaliśmy tego przed slubem...). Ale że mi zalezy bardzo, to zgodził się i zaczęliśmy się starać. Wyszło, że słabe nasienie. Na in vitro się zgodził. Ale jego rola ogranicza się do oddania nasienia, a to ja jeżdżę, planuję kolejne wizyty i nasze życie (urlopy, pracę - bo częste delegacje) pod ivf. Ja to wszysto trzymam w garści, on nawet sam z siebie nie zapyta, np jak mi jajo rośnie i kiedy owu. To ja mu musiałam powiedzieć i przypominać, że w sobotę lub poniedziałek pewnie będzie transfer. Nie mówiąc już o tym, kto tu się kłuje i faszeruje...
Nie powiem, jak poroniłam czy leżałam w szpitalu z cp to bardzo mnie wspierał, pocieszał, mówił, że dość już tego pecha i na pewno teraz się uda... ale zainteresowania tematem w trakcie przygotowań zero. Ostatnio nawet powiedzial, jak ja zaczęłam że mam dość i chyba już nie chcę tego ciągnąć i gdyby nie mrożaki to bym zarzuciła.pomysł posiadania dzieci bo jestem już stara i nie dam rady- to powiedział, zebym tak nie mówiła, bo on się zacząl trochę przekonywać... Jestem pewna, ze będzie doskonalym ojcem, mamy 3 psy i najmłodszą sunię chołubi, mówi do niej coreczko... Co nie zmienia faktu, że leki, wizyty itp - jestem w tym sama.
Miał trudne dzieciństwo, jest jedynakiem i fakt, nie ma łatwego charakteru.
Nie ma co narzekać, "widziały gały..."

Dziewczyny która robiła przeciwciała ANA? Jak to wyglada? Do czego są potrzebne? Czy te badania robi się w jakimś cyklu? Czy rano czy może być popołudniu?
Badania robi sie rano bez roznicy w ktorym dniu cyklu najpierw mozesz zrobic ana test przesiewowy ktory wykryje tylko istnienie przeciwcial albo odrazu ana 2 ktore pokaza miano typ swiecenia. Moga wystepowac przy chorobach autoimmunologicznych ich wysokie miano jest wskazaniem do diagnostyki w kierunku chorob reumatycznych. A Pasnikowi mysle ze jest potrzebne po to zeby ewentualnie hmm wdrozyc u ciebie szczepienia

Dziekuje! ciesze sie bardzo ze znalazlam super doktor bo u nas od tak szybko nie wystawiaja anona nawet dzisiaj mowi ze wypisze na 4 tygodnie ale poprosilam na 3 bo juz mysle ze zaraz znow wezme wolne.

I teraz zagadka bo ja mam leczenie 21 dni no i potem nie wiem co z miesiaczka, czy mam od razu wziac sie za duphaston aby zaraz miesiaczka przyszla i aby jechac na transfer czy powinnam odczekac moze kilka dni aby organizm poczekal. Ile trxeba miec przerwy miedzy leczeniem a rozpoczeciem cyklu z transferem?
2 tygodnie

reklama
Do góry