JoannaRak
Fanka BB :)
Miłego dnia dziewczyny ;-)
Ja już zaczynam się bać jutra... ile pobiora, ile będzie dojrzałych komórek itd...
Bedzie pieknie !! [emoji173]️
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miłego dnia dziewczyny ;-)
Ja już zaczynam się bać jutra... ile pobiora, ile będzie dojrzałych komórek itd...
Byłam lekarz mnie uspokoiła, że takie różnice, to żadne różnice i żeby za 3 tygodnie zrobić usg, martwić się jeśli różnica będzie grubo ponad 2 tygodnie lub więcej lub jeśli będą duże rozbieżności w poszczególnych wymiarach, że główka np: na 20 tc, a brzuszek na 24. Nóżki powiedziała, że są najmniej miarodajne więc w ogóle się nie przejmować, bo one rosną jak chcą, bo indywidualne cechy dziecka wychodzą, a generalnie i ja i emek byliśmy mali jak się urodziliśmy, więc chyba taka uroda mojej Alusi A i jeszcze pytała o tokspolazmozę, bo przy niej małe dzidzi może być, ale ja miałam wynik ujemny, kotów nie mam, mięsa surowego nie jadam nigdy - bo nie lubię, owoce/warzywa myję więc raczej nie powinnam się zarazić. Mówi, że i tak zaraz lekarz prowadzący karze powtórzyć to badanie więc nie ma się co przejmować.@redferrari i jak byłaś dziś na drugiej wizycie u innego lekarza?
No i suuuper że się uspokoilasByłam lekarz mnie uspokoiła, że takie różnice, to żadne różnice i żeby za 3 tygodnie zrobić usg, martwić się jeśli różnica będzie grubo ponad 2 tygodnie lub więcej lub jeśli będą duże rozbieżności w poszczególnych wymiarach, że główka np: na 20 tc, a brzuszek na 24. Nóżki powiedziała, że są najmniej miarodajne więc w ogóle się nie przejmować, bo one rosną jak chcą, bo indywidualne cechy dziecka wychodzą, a generalnie i ja i emek byliśmy mali jak się urodziliśmy, więc chyba taka uroda mojej Alusi A i jeszcze pytała o tokspolazmozę, bo przy niej małe dzidzi może być, ale ja miałam wynik ujemny, kotów nie mam, mięsa surowego nie jadam nigdy - bo nie lubię, owoce/warzywa myję więc raczej nie powinnam się zarazić. Mówi, że i tak zaraz lekarz prowadzący karze powtórzyć to badanie więc nie ma się co przejmować.
Mi lekarz kazał teraz powtórzyć toxo a dopiero później mu powiedziałam, że i tak mam taki zamiar, bo mam koty. Tak więc nie stresuj się jak dr każe powtórzyć to badanie.Byłam lekarz mnie uspokoiła, że takie różnice, to żadne różnice i żeby za 3 tygodnie zrobić usg, martwić się jeśli różnica będzie grubo ponad 2 tygodnie lub więcej lub jeśli będą duże rozbieżności w poszczególnych wymiarach, że główka np: na 20 tc, a brzuszek na 24. Nóżki powiedziała, że są najmniej miarodajne więc w ogóle się nie przejmować, bo one rosną jak chcą, bo indywidualne cechy dziecka wychodzą, a generalnie i ja i emek byliśmy mali jak się urodziliśmy, więc chyba taka uroda mojej Alusi A i jeszcze pytała o tokspolazmozę, bo przy niej małe dzidzi może być, ale ja miałam wynik ujemny, kotów nie mam, mięsa surowego nie jadam nigdy - bo nie lubię, owoce/warzywa myję więc raczej nie powinnam się zarazić. Mówi, że i tak zaraz lekarz prowadzący karze powtórzyć to badanie więc nie ma się co przejmować.
Jeszcze raz gratuluje Anastazja cudowna [emoji7][emoji7][emoji7]Dziewczyny, o północy odeszły mi wody, pojechałam do szpitala i juz na świecie jest Mała Anastazja 3kg i 51 cm straciłam mnóstwo krwi, było lyzeczkowanie i bedzie kontrolna morfologia. Pod koniec błagałam o nacięcie krocza. Urodziłam o 7.46.
Cudownie [emoji179][emoji179]Dziewczynki u mnie też dobrze.
Jest [emoji176] yes...!
Kropek ładnie umiejscowiony wszystko wygląda ładnie.. Taaak się cieszę!
Przypomnę wam, że to ostatni z moich 6 zarodków, leniuszek 6 dniowy. Transfer numer 4, szczęśliwy dosłownie rzutem na taśmę. Jedyny na naturalnym cyklu bo się uparlam.
8dpt test sikany +
9dpt test sikany +
10dpt krwawienie, dość silne
12dpt beta 333
14dpt beta 963
32dpt serduszko bije, wymiary na 6tydz 5 dzień ciąży.
Aaaaa........! Ciszę się i oczywiście obaw ciąg dalszy.
A Wam wszystkim gratuluję tych pięknych poniedziałkowych wiadomości. [emoji173]️
Piekny wynik gratulacjeHej, ja po wizycie
Jajek trochę naniosłam, pytanie czy będą konkretne i dobre? - lekarz stwierdził, że ubijanka na 10 sztk powinna być.
Estriadiol wskoczył sporo w górę po gonalu - 2422 pg/ml
Punkcja w czwartek - i tu mam problem
Punkcja wstępnie miała być środa lub piątek, wyszło, że w czw. Na ten dzień mamy w pracy zaplanowane ważne spotkanie kadry kierowniczej z dyrekcją na które bardzo chciałam jechać i już mam wyrzuty sumienia, że mnie nie będzie i Pani dyrektor będzie miała do mnie pretensje
Może głupia jestem ale ja to człowiek pracy fair play jestem