reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ale numer. Bylismy dzis w dobrym usg w Krakowie u docenta W. na zwyklej wizycie, termin ustalilam taki jaki polecila mi babka z recepcji na odbior wynikow Nifty (mialy byc dopiero dzisiaj). A docent mowi, ze skoro juz jestesmy, to zrobimy dzis usg polowkowe!!! [emoji44][emoji86] ze na swiecie robi sie je juz od 15tc, tylko w Polsce tak archaicznie 18-22tc i ze jak sie umie robic usg, a dziecko jest prawidlowo wyksztalcone, to mozna spokojnie przeprowadzic pelne badanie anatomiczne drugiego trymestru rowniez w 16tc.. Bylam w szoku, ale zakladam, ze skoro ten czlowiek na codzien uczy lekarzy ultrasonografii na calym swiecie to raczej wie co mowi..
Tak wiec nasz synek ma sie dobrze [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] my niewiele z tego kumalismy, ale docent skupil sie na anatomii dziecka, sprawdzal narzady, komory serca, kregoslup, nerki, itp, jakies przeplywy, strasznie duzo dziwnych rzeczy [emoji86] synek (widzielismy tez siusiaczka[emoji3]) rozwija sie prawidlowo, a na nastepne tak szczegolowe usg mamy przyjsc dopiero w 30tc [emoji4]
Zalaczam tylko zdjecia 3D, bo z pozostalych nic nie rozumiem [emoji6]
Jedyne co to dopiero dzis zobaczylam jak bardzo nastroj matki ma wplyw na dziecko. Ostatnia doba byla dla mnie i dla M straszna, wiekszosc nocy spedzilismy przy kocie, ktory sie nieoczekiwanie rozchorowal. Od rana tez nerwowka, czy zdaze do weterynarza a pozniej na usg, w ogole czy niczym sie nie zaraze od kota itd itd. A pozniej na usg lekarz pokazywal mi jak mocno mialam scisnieta macice a w niej mega scisniete dziecko [emoji45] dziewczyny, nie bez powodu mowia, ze spokoj ciezarnej jest najwazniejszy. Nasze dzieci to naprawde czuja, musimy nauczyc sie odpuszczac pewne rzeczy i zyc w miare mozliwosci na luzie.. przynajmniej ja mam takie postanowienieZobacz załącznik 897355
A teraz cofam sie do poranka i nadrabiam zalegle strony ktore dzis naprodukowalyscie [emoji9]
Jakie maleńkie śliczne cudeńko❤❤❤

reklama
Biorę jeden na początku chciałam dwa mam już swoje lata chociaż czuje się młodo a z mężem staramy się od 3 lat dopiero albo aż!!! :) ja mam 34 lata a doktorek cały czas się upiera że dopiero po 35 roku można dwa i że jego brat dr habilitowany pisze jakieś swoje referaty na ten temat... Na początku chciałam dwa ale jak się raz nie udało to się wystraszylam i chce mieć więcej szans, cały czas o tym myślę, oni tam strasznie naciskają na pojedyncze, jeszcze podejdę z jednym i zobaczę... W ogóle to kurna cały czas się dzisiaj źle czuje mam biegunkę i nie wiem czemu tak mnie dzisiaj dok wym żył tym usg bo on u mnie ma ciężko lewy jajnik znaleźć, że mnie bolało jak nigdy, no już taki nasz los ciągle badania i leki fuuuuj mam dzisiaj jakiś obniżony nastrój :( kocham jesień i w tym roku taka barwna się szykuje a ja mam nerwy na wszystko... No nic trochę się dzisiaj działo :)
Jak to podsumowała moja dr: "Była ciąża? Była."
U mnie nie chcą dawać zbyt pochopnie dwóch bo jak mówi moja dr nie boją się ciąży bliźniaczej tylko trojaczej, a ostatnio zdarzyło im się dwukrotnie, że jeden zarodek się podzielił... ja póki co też wolę nie ryzykować, jak z tego mojego ostatniego singla nic nie wyjdzie to będę pozostałe parami brała, bo tak są zamrożone.

W przeciągu tygodnia brzuchol mi taki wywaliło, że szok:szok: I 2kg wskoczyło niewiadomo kiedy...Ciezko mi jak diabli, a gdzie tu do końca?! Chyba będę się toczyć. Chyba już poduche ciążowa muszę zakupić. Poleca któraś z Was?
Już kupiłam. Miałam jak na razie jedną noc i trochę się z nią męczyłam. Muszę poćwiczyć ułożenie chyba. ;)

reklama
Kochana a estradiol tez ci stal w miejscu czy cos tam jednak rosl?
Ja na pierwszej wizycie miałam estradiol 100 cos tekst lekarza pani wogole nie zareagowala na leki bralam puregon w dawce 175 od razu zmiana na menopur w dawce 250 po 2dniach kontrola bylo lepiej ale i tak zwiekszona dawka do 300 menopur i tak zostalam na samym menopurze stymulacja długa bo 18 dni. Pobranych 16 jajek i 16 bylo dojrzalych. Tylko ja miałam kontrole co dwa dni.

Do góry