reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ale numer. Bylismy dzis w dobrym usg w Krakowie u docenta W. na zwyklej wizycie, termin ustalilam taki jaki polecila mi babka z recepcji na odbior wynikow Nifty (mialy byc dopiero dzisiaj). A docent mowi, ze skoro juz jestesmy, to zrobimy dzis usg polowkowe!!! [emoji44][emoji86] ze na swiecie robi sie je juz od 15tc, tylko w Polsce tak archaicznie 18-22tc i ze jak sie umie robic usg, a dziecko jest prawidlowo wyksztalcone, to mozna spokojnie przeprowadzic pelne badanie anatomiczne drugiego trymestru rowniez w 16tc.. Bylam w szoku, ale zakladam, ze skoro ten czlowiek na codzien uczy lekarzy ultrasonografii na calym swiecie to raczej wie co mowi..
Tak wiec nasz synek ma sie dobrze [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] my niewiele z tego kumalismy, ale docent skupil sie na anatomii dziecka, sprawdzal narzady, komory serca, kregoslup, nerki, itp, jakies przeplywy, strasznie duzo dziwnych rzeczy [emoji86] synek (widzielismy tez siusiaczka[emoji3]) rozwija sie prawidlowo, a na nastepne tak szczegolowe usg mamy przyjsc dopiero w 30tc [emoji4]
Zalaczam tylko zdjecia 3D, bo z pozostalych nic nie rozumiem [emoji6]
Jedyne co to dopiero dzis zobaczylam jak bardzo nastroj matki ma wplyw na dziecko. Ostatnia doba byla dla mnie i dla M straszna, wiekszosc nocy spedzilismy przy kocie, ktory sie nieoczekiwanie rozchorowal. Od rana tez nerwowka, czy zdaze do weterynarza a pozniej na usg, w ogole czy niczym sie nie zaraze od kota itd itd. A pozniej na usg lekarz pokazywal mi jak mocno mialam scisnieta macice a w niej mega scisniete dziecko [emoji45] dziewczyny, nie bez powodu mowia, ze spokoj ciezarnej jest najwazniejszy. Nasze dzieci to naprawde czuja, musimy nauczyc sie odpuszczac pewne rzeczy i zyc w miare mozliwosci na luzie.. przynajmniej ja mam takie postanowienieZobacz załącznik 897355
A teraz cofam sie do poranka i nadrabiam zalegle strony ktore dzis naprodukowalyscie [emoji9]
Jakie maleńkie śliczne cudeńko❤❤❤

reklama
Biorę jeden na początku chciałam dwa mam już swoje lata chociaż czuje się młodo a z mężem staramy się od 3 lat dopiero albo aż!!! :) ja mam 34 lata a doktorek cały czas się upiera że dopiero po 35 roku można dwa i że jego brat dr habilitowany pisze jakieś swoje referaty na ten temat... Na początku chciałam dwa ale jak się raz nie udało to się wystraszylam i chce mieć więcej szans, cały czas o tym myślę, oni tam strasznie naciskają na pojedyncze, jeszcze podejdę z jednym i zobaczę... W ogóle to kurna cały czas się dzisiaj źle czuje mam biegunkę i nie wiem czemu tak mnie dzisiaj dok wym żył tym usg bo on u mnie ma ciężko lewy jajnik znaleźć, że mnie bolało jak nigdy, no już taki nasz los ciągle badania i leki fuuuuj mam dzisiaj jakiś obniżony nastrój :( kocham jesień i w tym roku taka barwna się szykuje a ja mam nerwy na wszystko... No nic trochę się dzisiaj działo :)
Jak to podsumowała moja dr: "Była ciąża? Była."
U mnie nie chcą dawać zbyt pochopnie dwóch bo jak mówi moja dr nie boją się ciąży bliźniaczej tylko trojaczej, a ostatnio zdarzyło im się dwukrotnie, że jeden zarodek się podzielił... ja póki co też wolę nie ryzykować, jak z tego mojego ostatniego singla nic nie wyjdzie to będę pozostałe parami brała, bo tak są zamrożone.

W przeciągu tygodnia brzuchol mi taki wywaliło, że szok:szok: I 2kg wskoczyło niewiadomo kiedy...Ciezko mi jak diabli, a gdzie tu do końca?! Chyba będę się toczyć. Chyba już poduche ciążowa muszę zakupić. Poleca któraś z Was?
Już kupiłam. Miałam jak na razie jedną noc i trochę się z nią męczyłam. Muszę poćwiczyć ułożenie chyba. ;)

reklama
Kochana a estradiol tez ci stal w miejscu czy cos tam jednak rosl?
Ja na pierwszej wizycie miałam estradiol 100 cos tekst lekarza pani wogole nie zareagowala na leki bralam puregon w dawce 175 od razu zmiana na menopur w dawce 250 po 2dniach kontrola bylo lepiej ale i tak zwiekszona dawka do 300 menopur i tak zostalam na samym menopurze stymulacja długa bo 18 dni. Pobranych 16 jajek i 16 bylo dojrzalych. Tylko ja miałam kontrole co dwa dni.

Do góry