reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki no niestety mój Mochikanin padł - ale naprawdę mniej boli niż beta 0. No nic trza pozbierać się z posadzki i wrócić do rzeczywistości.
06.09.2018 wizyta u gina i podejmujemy decyzję co dalej. Na chwilę obecną to sobie zjem niezdrowych żelków , popije drineczkiem i zapale fajeczke. Wszystkie suple won - zostaje kwas foliowy i Mama dha premium plus , a i encorton z którego schodzę. Ciekawe za ile @ przylezie - jak bardzo mam rozwalony cykl. Może jeszcze zdążę sie poseksic.
Strasznie mi przykro, kochana... Nie będę pisać bądź dzielna, bo jesteś, i to bardzo. Mam nadzieję, że los cię za to wynagrodzi

reklama
Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
U mnie z blastka 4AA transfer sie nie udal, odrazu po miesiącu podchodzilam do crio z blastkami 4BC i 4CC i niedługo obydwie skończą 9 miesięcy [emoji173]

Ale jak sama zauwazylas” to tylko wrazenie” . Cale leczenie zmienia czlowieka, zabiera intymnosc i dodaje poczucie nisprawiedliwosc i tego ze jestesmy wybrakowane. Czesto tak kobiety o sobie mysla. Bo przeciez zadne nie pomysli” zajebiscie , ze nie moge byc matka” . Zaczynasz na siebie tez inaczej patrzec, porownywac jak bylo wczoraj i jak jest dzisiaj. Zastanawiac sie jak twoj zwiazek na tym ucierpial,nakrecac , ze seks juz nie taki i maz jakos inaczej na ciebie patrzy.Zanim wpadniesz w kolejny emocjonalny dołek, warto porozmawiac, nie dokladac sobie kolejnego „kamienia” . Mezczyzni sa rozni, ale tak samo jak wy mysla o leczeniu, skupiajac sie na tym ze to wy musicie brac na bary to wszystko, czuja sie czesto niepotrzebni i niezrozumiali, boja sie pytac...rozmawiajcie, pokazcie ze jestescie otwarte na rozmowe,nie budujcie sztucznego muru ze zludzen i wrazen.
Kochaja was , tylko nie zawsze potrafia to okazac[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Jak zawsze mądre słowa [emoji173][emoji177]

Dziewczyny i koniec happy end
Beta 16 .
Jak się ogarnę to wrócę!
Dziekuje za wszystkie miłe słowa !
@tina35 uwierz że warto w takich chwilach dalej walczyć
Jak się nie myślę podobna sytuacja miała @Princes że zaszła naturalnie, poronila bądź była to cb, nie pamiętam:(, a za dwa trzy miesiące była znowu w ciąży i dalej jest [emoji7][emoji173][emoji173] więc walcz kochana i nie poddawaj się!
Może to słabe pocieszenie ale jeśli naturalnie już coś się zadziało to połowa sukcesu

Dziewczynki no niestety mój Mochikanin padł - ale naprawdę mniej boli niż beta 0. No nic trza pozbierać się z posadzki i wrócić do rzeczywistości.
06.09.2018 wizyta u gina i podejmujemy decyzję co dalej. Na chwilę obecną to sobie zjem niezdrowych żelków , popije drineczkiem i zapale fajeczke. Wszystkie suple won - zostaje kwas foliowy i Mama dha premium plus , a i encorton z którego schodzę. Ciekawe za ile @ przylezie - jak bardzo mam rozwalony cykl. Może jeszcze zdążę sie poseksic.
Trzymaj się kochana...

reklama
A to wiesci z mojej wizyty nasz maly 10cm czlowieczek jest juz na 100% dziewczynka czyli doczekalam sie i wymodlilam sobie coreczke Oliwke. Emek skisl ;) bo lekarz powiedzial i zreszta tez pokazal ze z warg sromowych juz fujarka nie urosnie [emoji16][emoji16]
Wczoraj odbieralam wyniki Papa ktore wyszly rewelacyjnie ryzyko wad bardzo odlegle :)
Po krwiaku ani sladu i nic niepokojacego nie widac ;)
Lekarz zgodzil sie na cc choc na wszelki wielki mam wziasc zalecenia od neurologa gdyby zdarzylo sie ze bylby wczesniejszy porod i trafilabym na dyzur innego lekarza
I pod obstawa lactovaginalu moge smigac na basen dla dobra kregoslupa bo sama wiem ze gdybym nie zaczela chodzic to juz za miesiac chyba bym nie mogla wstac z lozka bo juz codziennie mnie boli

[emoji7][emoji7][emoji173][emoji173][emoji179][emoji179]Zobacz załącznik 893282

Pienkie Gosiu, ale ten czas leci szybko [emoji173]️

Do góry