reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
miał być na 5 dobę by zobaczyć czy przeżyją ostatnio wszystkie padły w 4 dobie. Ehh chyba zmiana kliniki nie wyszła mi na dobre , napewno psychicznie.
@Agniecha1508 u mnie była podobna sytuacja: 9 pobranych, 5 się zaplodnilo, 1 podali w 5 dobie- 4AA, a reszta padła. Co ja się spłaty, że z tej jednej to na pewno nic nie będzie i kończę teraz właśnie 22 tc z tego jedynaka:). Mało tego beta mi zwolniła 10-13 dpt miałam prawie te same wartości:120,180, 150, a potem ruszyło z kopyta tak, że jestem już po połowie, więc głowa do góry!!!

Spokojnie kochana,
Masz wynik bardzo ladnego progesteronu , w ktory panie z labo wrzucily normy z menopauzy ( nie wiem po jakiego uja , namieszaly) i Bete z ktora bym zaczekala ze 3 dni zanim kolejna tutaj zawalu dostaniesz❤️❤️❤️Nie masz ani menopauzy , ani pre ani post;) Zeby to stwierdzic musisz zrobic badanie hormonow pomiedzy 3 a 6 dniem cyklu.
O matko hehehehe dziękuję za odpowiedź masz rację za bardzo się nakręca ale i tak się ucieszyła z bety zawsze była zerowa to taka miła odmiana. A nie mogę znowu jutro sprawdzić 7 dpt? :) jutro jadę sama na wycieczkę do cz to how wyjadę na Jasną Górę trochę ssie spróbuję wyciszyć...

Oczekiwanie, kochana! Co u Was? Jak Syneczek? Jak się czujesz?

Dziekuje za pamiec :). Poczatki nie byly latwe, ale juz sie poznalismy i docieramy. Nie zapeszajac Synek całkiem grzeczny a i ja po cc szybko doszlam do siebie.Mam nawet troche czasu wiec jestem w stanie podczytywac forum i mam nadzieje, ze niedlugo wszystkie bedziecie mogly cieszyc sie takim Cudem jaki mi sie trafił :)

Spokojnie kochana,
Masz wynik bardzo ladnego progesteronu , w ktory panie z labo wrzucily normy z menopauzy ( nie wiem po jakiego uja , namieszaly) i Bete z ktora bym zaczekala ze 3 dni zanim kolejna tutaj zawalu dostaniesz❤️❤️❤️Nie masz ani menopauzy , ani pre ani post;) Zeby to stwierdzic musisz zrobic badanie hormonow pomiedzy 3 a 6 dniem cyklu.

Annemarie jakie badania trzeba zrobić aby mieć taki wykres menopauzalny?
Nigdy tego wcześniej nie widziałam a ze względu na moje AMH i bardzo skąpe okresy chciałabym takie zrobić.Planuje wlaśnie iść na badania 3 dc jak tylko nadejdzie @

Annemarie jakie badania trzeba zrobić aby mieć taki wykres menopauzalny?
Nigdy tego wcześniej nie widziałam a ze względu na moje AMH i bardzo skąpe okresy chciałabym takie zrobić.Planuje wlaśnie iść na badania 3 dc jak tylko nadejdzie @
Stezenie FSH, LH, Progesteron i Estradiol,profil lipidowy i glukoze we krwi. Ale zanim zaczniesz szalec polecam ci testy sikane na menopauze. Tanio i bez krwawo. Do poki ma regularne miesiaczki a nie czesto i skapo , nie zawracalabym sobie glowy❤️

O matko hehehehe dziękuję za odpowiedź masz rację za bardzo się nakręca ale i tak się ucieszyła z bety zawsze była zerowa to taka miła odmiana. A nie mogę znowu jutro sprawdzić 7 dpt? :) jutro jadę sama na wycieczkę do cz to how wyjadę na Jasną Górę trochę ssie spróbuję wyciszyć...
Nie , nie mozesz:):):) ja bym was do kaloryfera przywiazala zebyscie na te bety tak nie lataly:pA serio to oczywiscie ze mozesz, tylko po co z takiej wczesnej Bety babka zawsze na dwoje wrozyla.Ciagle nie bedziesz miala pewności.Lubisz horrory to rob:)

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę jakie macie skutki/objawy endometriozy. Ten temat nie daje mi spokoju ostatnio. W sumie żaden lekarz mi nie wspomniał nawet słówkiem, że powinnam się tym zająć. Ale jak tak się zaczęłam wczytywać w różne stronki, to oczywiście wszystkie objawy do mnie pasują ;) Nie wiem czy lekarze są pewni, że tego cholerstwa nie mam, czy po prostu nikt nie wpadł na to żeby mnie wysłać na laparoskopię. A ja mam bóle miesiączkowe, tyłozgięcie macicy, bakterie w kanale szyjki macicy... I już sama nie wiem. Na laparoskopię też mi się nie uśmiecha, bo czytałam, że taki zabieg nie jest bez wpływu na zdrowie. Co was skłoniło, żeby szukać u siebie endomendo?

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę jakie macie skutki/objawy endometriozy. Ten temat nie daje mi spokoju ostatnio. W sumie żaden lekarz mi nie wspomniał nawet słówkiem, że powinnam się tym zająć. Ale jak tak się zaczęłam wczytywać w różne stronki, to oczywiście wszystkie objawy do mnie pasują ;) Nie wiem czy lekarze są pewni, że tego cholerstwa nie mam, czy po prostu nikt nie wpadł na to żeby mnie wysłać na laparoskopię. A ja mam bóle miesiączkowe, tyłozgięcie macicy, bakterie w kanale szyjki macicy... I już sama nie wiem. Na laparoskopię też mi się nie uśmiecha, bo czytałam, że taki zabieg nie jest bez wpływu na zdrowie. Co was skłoniło, żeby szukać u siebie endomendo?
Polroczny bol w lewym boku i biodrze mimo prawidłowych obrazow usg.
Nadreaktywny pecherz (bieganie siku co 3 minuty).
Rozne problemy jelitowe.

reklama
Dziewczyny Pomocy co jeszcze mam zrobić Doktor już sama nie wie pierwszy raz w 5 transferze beta drgnęła. Czy dawka Encortu nie była za mała 10mg? Intralipid podany 7 dni przed crio. W dniu transferu Atosiban Intralipis ...
Nie wiem dr proponuje screting czy to pomoże?
Naprawdę jestem aż tak beznadziejnym przypadkiem ...

A propo wróżki byłam w styczniu miało byc pięknie udany crio od maja do września narodziny po nowym roku i co dupa drugi crio jeden w maju teraz drugi i nie mam a miała być córka potem syn,
Czy wierzę sama już nie wiem ,,,,

Do góry