reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Byłam dzisiaj u swojego gina i oglądaliśmy z mężem nasze brzdące.
Są już bardzo duże, dzisiaj mam 12t5d a one są wielkością jeden 14t4d a drugi 14t1d. Ten większy wygląda panu doktorkowi na dziewczynkę a mniejszy na chłopca (tak jak obstawiałam. ;) ) Serduszka pięknie biją, widać kości nosowe, przezierność też w porządku. Tak więc odetchnęłam z ulgą. W środę usg genetyczne. Oby wszystko było dobrze.

Justin super niech dalej rosna zdrowo [emoji173]️[emoji173]️

reklama
Dziewczyny, anulowali mi wyzyte serduszkowa w 26 dpt bo ten lekarz, ktorego klinika polecila w uk jest dojazdowy i nie bylo wystarczajaco pacjentek na ten weekend wiec poszukalam kogos innego. Zaproponowali mi termin w piatek 25dpt (blastki). Czy myslicie, ze mam brac ta wizyte czy 25 dpt to za wczesnie nz serduszkowa i poczekac ten dzien/dwa i szukac gdzie indziej?

??????????? Matko to teraz mam stresa :( bo ta laborantka kilka razy pytała gdzie jest ten lekarz bo już wszystko gotowe....
Niemożliwe aby trzymali zarodek w nieodpowiednich warunkach. Ja zapamiętałam to tak, lekarz najpierw coś tam mi skrobał, aż mnie zaszczypało, chyba czyścił tkanki z lutinus, potem pojawił się nie wiem kiedy embriolog a dosłownie za chwilę dr kazał spojrzeć na monitor i widziałam jak kuleczka wypływa jakby pod ciśnieniem, lekarz jeszcze ja gdzieś przesunął i już. Jak widzisz nie ma możliwości aby embriolog sobie stał z zarodkami i czekał, on wie że lekarz potrzebuję chwilę na przygotowanie i myślę że w tym czasie pobiera zarodki do cewnika.

Dziewczyny, anulowali mi wyzyte serduszkowa w 26 dpt bo ten lekarz, ktorego klinika polecila w uk jest dojazdowy i nie bylo wystarczajaco pacjentek na ten weekend wiec poszukalam kogos innego. Zaproponowali mi termin w piatek 25dpt (blastki). Czy myslicie, ze mam brac ta wizyte czy 25 dpt to za wczesnie nz serduszkowa i poczekac ten dzien/dwa i szukac gdzie indziej?
Powinno być ok. Zwłaszcza, że u Ciebie była szybka implantacja i wysoka beta.

Byłam dzisiaj u swojego gina i oglądaliśmy z mężem nasze brzdące.
Są już bardzo duże, dzisiaj mam 12t5d a one są wielkością jeden 14t4d a drugi 14t1d. Ten większy wygląda panu doktorkowi na dziewczynkę a mniejszy na chłopca (tak jak obstawiałam. ;) ) Serduszka pięknie biją, widać kości nosowe, przezierność też w porządku. Tak więc odetchnęłam z ulgą. W środę usg genetyczne. Oby wszystko było dobrze.
Super wieści. ♡ Rosną jak na drożdżach. Buziaki i uściski dla całej trójeczki

Marghi,
cos mi w tym wszystkim nie pasuje... bo jesli mialas 3 dniowe zarodki moga je rozmrozic dzisiaj podciagnac pod morule albo blastke , ty dwa dni wiecej progesteronu i pasuje,

jesli to juz blastka jest to daje sie progesteron 5-6 dni przed transferem , tez by pasowalo
Problem by byl gdyby zarodek byl juz rozmrozony , a ty za krotko prg brala. Ale jesli ty dopiero 3 dni bierzesz to nie wiem w czym problem
Wg mnie brak dobrej woli ze strony kliniki ,bardzo brzydko postapili.
Novum rzadko hoduje do blastki i podaje 5 dniowe zarodki pewnie dlatego jest to problem. Bo faktycznie byloby to najlepsze wyjscie z sytuacji

reklama
Do góry