reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Byłam dzisiaj u swojego gina i oglądaliśmy z mężem nasze brzdące.
Są już bardzo duże, dzisiaj mam 12t5d a one są wielkością jeden 14t4d a drugi 14t1d. Ten większy wygląda panu doktorkowi na dziewczynkę a mniejszy na chłopca (tak jak obstawiałam. ;) ) Serduszka pięknie biją, widać kości nosowe, przezierność też w porządku. Tak więc odetchnęłam z ulgą. W środę usg genetyczne. Oby wszystko było dobrze.

Justin super niech dalej rosna zdrowo [emoji173]️[emoji173]️

reklama
Dziewczyny, anulowali mi wyzyte serduszkowa w 26 dpt bo ten lekarz, ktorego klinika polecila w uk jest dojazdowy i nie bylo wystarczajaco pacjentek na ten weekend wiec poszukalam kogos innego. Zaproponowali mi termin w piatek 25dpt (blastki). Czy myslicie, ze mam brac ta wizyte czy 25 dpt to za wczesnie nz serduszkowa i poczekac ten dzien/dwa i szukac gdzie indziej?

??????????? Matko to teraz mam stresa :( bo ta laborantka kilka razy pytała gdzie jest ten lekarz bo już wszystko gotowe....
Niemożliwe aby trzymali zarodek w nieodpowiednich warunkach. Ja zapamiętałam to tak, lekarz najpierw coś tam mi skrobał, aż mnie zaszczypało, chyba czyścił tkanki z lutinus, potem pojawił się nie wiem kiedy embriolog a dosłownie za chwilę dr kazał spojrzeć na monitor i widziałam jak kuleczka wypływa jakby pod ciśnieniem, lekarz jeszcze ja gdzieś przesunął i już. Jak widzisz nie ma możliwości aby embriolog sobie stał z zarodkami i czekał, on wie że lekarz potrzebuję chwilę na przygotowanie i myślę że w tym czasie pobiera zarodki do cewnika.

Dziewczyny, anulowali mi wyzyte serduszkowa w 26 dpt bo ten lekarz, ktorego klinika polecila w uk jest dojazdowy i nie bylo wystarczajaco pacjentek na ten weekend wiec poszukalam kogos innego. Zaproponowali mi termin w piatek 25dpt (blastki). Czy myslicie, ze mam brac ta wizyte czy 25 dpt to za wczesnie nz serduszkowa i poczekac ten dzien/dwa i szukac gdzie indziej?
Powinno być ok. Zwłaszcza, że u Ciebie była szybka implantacja i wysoka beta.

Byłam dzisiaj u swojego gina i oglądaliśmy z mężem nasze brzdące.
Są już bardzo duże, dzisiaj mam 12t5d a one są wielkością jeden 14t4d a drugi 14t1d. Ten większy wygląda panu doktorkowi na dziewczynkę a mniejszy na chłopca (tak jak obstawiałam. ;) ) Serduszka pięknie biją, widać kości nosowe, przezierność też w porządku. Tak więc odetchnęłam z ulgą. W środę usg genetyczne. Oby wszystko było dobrze.
Super wieści. ♡ Rosną jak na drożdżach. Buziaki i uściski dla całej trójeczki

Marghi,
cos mi w tym wszystkim nie pasuje... bo jesli mialas 3 dniowe zarodki moga je rozmrozic dzisiaj podciagnac pod morule albo blastke , ty dwa dni wiecej progesteronu i pasuje,

jesli to juz blastka jest to daje sie progesteron 5-6 dni przed transferem , tez by pasowalo
Problem by byl gdyby zarodek byl juz rozmrozony , a ty za krotko prg brala. Ale jesli ty dopiero 3 dni bierzesz to nie wiem w czym problem
Wg mnie brak dobrej woli ze strony kliniki ,bardzo brzydko postapili.
Novum rzadko hoduje do blastki i podaje 5 dniowe zarodki pewnie dlatego jest to problem. Bo faktycznie byloby to najlepsze wyjscie z sytuacji

reklama
Do góry