reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A do kiedy bralyscie progesteron? Mi lekarz z Novum mówiła że do 12 tyg żeby brać, a lekarz prowadząca teraz ciaze powiedziała żeby ta dopochwowa zostawić rano i wieczorem. I zgłupialam. Dziś też odbieram wyniki testu Pappa stresuje się ;-) za wszystkie kobietki mocno trzymam kciuki, powodzenia na wizytach i jak najlepszych wiadomości;-)

reklama
pierwszy raz się spotykam z tak wczesnym wykryciem. No ale jak widać nic nie jest oczywiste [emoji8]
z żywym organizmem nigdy nic nigdy nie jest oczywiste :) gdyby tak można było wszystko zaprogramować... :D
Paulinka, mocno trzymamy kciuki, a z maluszkami wiadomo, każdy z nas rozwija się w swoim tempie, jest mnóstwo szczęśliwych i zdrowych dzieci z historii o rzekomo słabo przyrastających betach :)

Wreszcie umówiłam się do immunologa- oczywiście upatrzony Sydor jest nieosiągalny- dzwoniłam do klinik, w których tu w Krk przyjmuje i dostałam info, że niemożliwe jest umówienie wizyty, bo doktor podaje swoją dostępność raz na 2-3 miesiące i jest to zazwyczaj 1-2 terminy :o Idę w czwartek do babeczki, która w obszarze swoich zainteresowań i pracy też ma niepowodzenia położnicze - A. Padjas, jak będzie po, napiszę wrażenia.

A do kiedy bralyscie progesteron? Mi lekarz z Novum mówiła że do 12 tyg żeby brać, a lekarz prowadząca teraz ciaze powiedziała żeby ta dopochwowa zostawić rano i wieczorem. I zgłupialam. Dziś też odbieram wyniki testu Pappa stresuje się ;-) za wszystkie kobietki mocno trzymam kciuki, powodzenia na wizytach i jak najlepszych wiadomości;-)
Ja w klinice zeszlam z lekow w 11tc a potem lekarz prowadzący dal mi znowu i 24tc bralam z tym ze wolalam duphastom niz luteibe i jego bralam chyba 2 razy dziennie

Ja jestem dobrej myśli ,ze będzie dobrze ;) ja to wiem i tyle ;) mój maluszek jest w macicy widziałam go dzisiaj na usg i na zdjęciu mam ;) to nie jest nic innego jak pecherzyk ciążowy,progesteron jest ładny bym gorszy bo miałam niecałe 12 teraz jest ponad 13 ;) wiec gbybylo złe to myśle i ze progesteron byłby o wiele niższy niż ostatnio ;) co o tym sądzicie ??? Ona nie spada wzrosła o ponad 30% wiec nie jest aż tak złe ;)

z żywym organizmem nigdy nic nigdy nie jest oczywiste :) gdyby tak można było wszystko zaprogramować... :D
Paulinka, mocno trzymamy kciuki, a z maluszkami wiadomo, każdy z nas rozwija się w swoim tempie, jest mnóstwo szczęśliwych i zdrowych dzieci z historii o rzekomo słabo przyrastających betach :)

Wreszcie umówiłam się do immunologa- oczywiście upatrzony Sydor jest nieosiągalny- dzwoniłam do klinik, w których tu w Krk przyjmuje i dostałam info, że niemożliwe jest umówienie wizyty, bo doktor podaje swoją dostępność raz na 2-3 miesiące i jest to zazwyczaj 1-2 terminy :o Idę w czwartek do babeczki, która w obszarze swoich zainteresowań i pracy też ma niepowodzenia położnicze - A. Padjas, jak będzie po, napiszę wrażenia.
A do SCM Tarasy Wiślane dzwoniłaś? Mi się tam udało kiedyś termin za tydzień dostać. Tylko trzeba chyba w poniedziałki dzwonić.

Ja tez miałam duzo progesteronu bo 3x2 lutinus, 3x1 luteina, 2-1-2 duphaston(zwueksxony na czas plamien) i prolutex. A plamilam do 7tc

Kurcze dziewczyny duzo macie tego progesteronu. Ja mam duphaston 3 x 1 i crinone 2 x 1 myslicie, ze to wystarczy? Juz sie stresuje ze mogli mi dac wieksza dawke. Moze zapytac po transferze, jak myslicie?

reklama
Kurcze dziewczyny duzo macie tego progesteronu. Ja mam duphaston 3 x 1 i crinone 2 x 1 myslicie, ze to wystarczy? Juz sie stresuje ze mogli mi dac wieksza dawke. Moze zapytac po transferze, jak myslicie?
nie wiem jakim cudem, ale to sie tak jakos przelicza, że albo lutinus 3x2 albo crinone 2x1

Do góry