reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A na jakim Ty etapie jesteś? Ty jesteś tydzień do przodu niż ja? Mam takie dziury w pamięci, że już nic nie kojarzę. :/
Zeszłaś już z medrolu? Jak się czujesz?
Tak tak mam chyba nawet równo tydzień starsze Kropki, bo z 4 czerwca transfer :) juz czuje się ok, chociaz na USG ciągle widać ten pseudo okres, wiec może krwawic w każdej chwili. Podgladam Maluchy za tydzień znowu, bo mam mieć wizyty raz na dwa tygodnie. Narazie wszystko wygląda ok :) a tak to odkąd wykupiłam tony leków na mdłości, przestałam zwracać hehe ale ciągle chce mi się spac i z jedzeniem nadal problem :/ medrol juz zeszlam jakoś 2 tyg temu, po serduszkach brałam tylko kilka dni. Mi lekarz zakazał suplementów, wypisal tylko kwas foliowy w wysokiej bardzo dawce i biorę go dwa razy w tyg

reklama
Dziewczyny ide przed crio na wizyte do novum ustalic szczegoly i poprosic o podanie accofilu domacicznie. Kogo polecacie? @Oczekiwanie2017; @Margit2018 ?? Nie chce isc juz do zadnej mlodej niekompetentnej jak ostatnio te dwie mi sie trafily....

Ja niestety nie pomogę (mimo że kciuki trzymam nieustannie), bo nie w tej klinice się leczylam. Ale do Novum @walczaca o szczescie chodziła więc może Ona coś poradzi.

Moze i ja sie na poniedzialek zalapie??
Chociaz jak punkcja w sobote to transfer pewnie we wtorek.. nigdy nie wiem jak oni te 3 dni licza ;)

Powiem Wam ze tak mnie bola jajniki jakbym tam z 30 pecherzykow miala. A tu po 2 w kazdym...
Mi powiedzieli, ze oni te doby zawsze lamia, tzn jak punkcja w sobote to pierwsza doba z soboty na niedziele, druga z niedzieli na pon, trzecia z pon na wtorek wiec raczej we wtorek mi sie wydaje transfer. Moze jeszcze sie jakies schowaly, a 4 to wiecej niz jeden, trzymam kciuki! :)

To często jest taki syndrom co dolega ciężarnym. Nazywa się chyba Carpal Syndrom. Nadgarstki I palce dretwieja i strasznie bolą. To jest od luzujacych się stawów w ciąży przygotowujących organizm do porodu.
Kilka tygodni po porodzie to przechodzi a jak nie to można brać sterydowe zastrzyki.
Ja miałam, samo mi przeszło :)
Wow jaka wiedza :O dziekuje :)

Dziewczyny ja jak już pisałam dopiero się zaczynam swoja przygodę z in vitro. Czy u Was lekarz też tak luźno podszedł do tematu, odrazu powiedział że wg niego jestem kandydatką do krótkiego protokołu, hormony mam z przed 2 miesięcy, cutologie z lutego, nic nie kazał powatarzać, czy to poprawienie? Mojemu partnerowi nie kazał robić badania nasienia. Czy to normalne? Dodam że u nas problemem jest moja translokacja, w poprzednia ciążę zaszłam przez przypadek, bez starania się wiec uznał, że u niego jest ok, czy co?

reklama
Do góry