reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nooo , napisał do docenta , umówiłam wizytę do immunologa w klinice. Przejrzałam lodówkę mam z poprzedniej procedury 8 szt neoparinu 0.4 , encorton 10 mg 40 tabletek z recepty od docenta. Pół opakowania od siorki . Takze dziewczynki gdyby , której zostawał ww specyfiki jestem pierwsza w kolejce do odkupienia :) Bedzie musiał doktor uwzględnić zalecenia docenta - to Nasze ostatnie podejście na wiecej nas nie stac:hmm: wezmę wszystko by zwiekszyc szanse i jak to Nasza @Kurcia mawia " i nawet obzłoce sie brokatem" czy jakos tak . No plan działania ustalony - dzięki Wam , bo wczoraj mialam takiego doła po wizycie , ze hej:growl:. No to lecę pakowac namiot i pozostały ekwipunek i szuuu na inscenizację Bitwy pod Grunwaldem - ( polecam- uwielbia) trza tą rocznice ślubu , o ktorej wczoraj oboje zapomnieliśmy jakoś spędzić.
Gdyby , któraś była to niech da znać, jakieś spotkanko pod nagimi mieczami. Kurczę babeczki dobrze , ze tu jesteście bo do reszty bym zwariowała. Ihhaihahhaihah:p

reklama
Raz mialam tak ze robił Mercik i Grettka. A czemu Ty sie kontaktujesz z ta koordynatorka. Wez se zadzwon do pielegniarek to bedziesz wiedziwc wszystkie

Ona jest koordynatorka KD no I ja nie mueszkam w pl to tez zazwyczaj masz wtedy koordynatora, Ona zawsze jak do niej Dzwonie z pyraniami to konsultuje z dr M I oddzwania, bo ciezko byloby mi na wizyty sie umawiac. Nie wiedzialam, ze mozna do pielegniarek dzwonic.

Hej dziewczyny.
Napiszę jak u mnie wyglądała i wciąż wygląda droga po 1 transferze (3dniowe zarodki), może komuś sie przyda.
1dpt- ból po punkcj
2-3dpt- ostry ból kręgosłupa i trochę brzucha
4-5dpt- znośna cisza
7-9dpt-bóle jak na okres, strasznie silne, az sie z pracy raz zwolniłam (7dpt-beta poniezj 2 i spadek hormonów, podałam sobie 1/8 zastrzyka ovitrell jako supermoc - jak zalecił lekarz :) )
dziś 10dpt- beta 12, więc zobaczymy jak się to rozwinie
Dodam ze od samego początku mam nabrzmiałe piersi i bolą tak, że dotknąc ich nie moge....

Ja się już cieszę, że w ogóle coś sie ruszyło!! Sukcesem są te małe rzeczy. Najbardziej się cieszę, że powstały zarodki i widziałam dwa jak mi podawali - moim zdaniem to coś niesamowitego.
Od 3 lat nic i po dwóch inseminacjach cisza.
Nawet jak się nie uda to zawsze mogę jeszcze popróbować i dla mnie dziecko to coś co wzbogaca związek, a nie go scala. Ludzie sie rozwodzą i mają dzieci..... Więc zaczęłam inaczej się patrzeć na życie, że są straszniejsze problemy i mogę żyć dalej tak jak chcę i wspierać innych.
U mnie są nieznane anatomiczne problemy, wyniki badań książkowe, a mąż jeszcze lepsze.
Gorąco was wspieram !!!! i trzymam kciuki (nie wierzę w zabobony) :)
Aby wszystkim się udało i jak najmniej się stresowali. :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyna się trochę pospieszyła, bo robiła najpierw betę 3 dpt a brała ovitrelle a następnie 5 dpt. Tak więc nic straconego. Musi sprawdzić kolejny raz betę i to będzie wiążące. [emoji4]
Justin87 klinika rozpisała mi weryfikację właśnie w takie dni. Niestety nie wytłumaczyli mi jakie mogą być różnice w wynikach i z czego mogą wynikać. Stąd mój strach...

reklama
Do góry