reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć, mam pytanie czy beta 6dpt jest przesądzajaca? Lecze się w invicta i są tam III weryfikacje. Pierwsza beta 3dpt nawet nie drgnęła.. Jutro kolejne podejście, za dwa dni powinna przyjść @ i zastanawiam się czy okres może się pojawić pomimo brania leków? Luteiny i estrofemu..
6dpt to moim zdaniem bardzo wczesnie niczego nie przesadza, mine kazali dopiero 12 dni po zrobic. Jak w 8 dpt 3 dniowego zarodka sikanca robilam to byl cien kreski. Ilu dniowy mialas zarodek?

reklama
Dziewczyny, z cyklu 100 pytan do... przyjechal moj intralipid ladnie w chlodzacej torbie. Czy w domu trzymacie w lodowce? U nas twraz upaly, 30 stopni na zewnatrz ale w donu chlodniej i trzymam w zacienionym miejscu gdzie mi sie wynaje najchlodniej ale nie wiem gdzie to najlepiej trzymac?

Dziewczyny, z cyklu 100 pytan do... przyjechal moj intralipid ladnie w chlodzacej torbie. Czy w domu trzymacie w lodowce? U nas twraz upaly, 30 stopni na zewnatrz ale w donu chlodniej i trzymam w zacienionym miejscu gdzie mi sie wynaje najchlodniej ale nie wiem gdzie to najlepiej trzymac?
Hej, ja trzymałam w lodowce takiej do wina ( około 13stopni) ale przy takich upałach mysle ze lepiej wsadzić do lodówki

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, zabraliśmy blastkę we wtorek, w piątek była pierwsza weryfikacja niestety beta 0. Progesteron też mógłby być wyższy.. Ponieśli dawkowanie luteiny do 18 tabletek i doktor mówiła że w poniedzialek będzie wszystko wiadomo.. jak czytam różne wpisy to najczęściej będę robi się od 10 dni po transferze.. więc sama nie wiem co myśleć..

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, zabraliśmy blastkę we wtorek, w piątek była pierwsza weryfikacja niestety beta 0. Progesteron też mógłby być wyższy.. Ponieśli dawkowanie luteiny do 18 tabletek i doktor mówiła że w poniedzialek będzie wszystko wiadomo.. jak czytam różne wpisy to najczęściej będę robi się od 10 dni po transferze.. więc sama nie wiem co myśleć..

Ja zawsze bete robiłam 6dpt 5dniowego zarodka i nigdy mnie beta robiona tego dnia nie oszukała tzn.jesli wyszła ujemna to i powtórka za dwa dni nic nie dała.

Ja to trzymalam w szafie a one tez to w Ciechocinku z polki wycuagaly

Podpowiedzcie mi coś, proszę.. Chyba był tu kiedyś poruszany temat.. Czy ciężarne maja pierwszeństwo w wizytach do specjalistów? Tzn. Czy ten okres oczekiwania jest krótszy niż dla zwykłego pacjenta? Myślę o gastroskopii. Wyczytalam, że w ciąży można i zalecają że znieczuleniem. A ja już od dawna wybierałem się, ale strach mnie zniechęcal. Jednak teraz przy wymiotach widziałam parę razy krew i martwi mnie to. Nie wiem ile przyszło by mi czekać, żeby zrobić na NFZ...

reklama
Do góry