reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hejka, nic się nie zapowiada :( w nocy ból ale jajnika wiec sie martwie.Ale ogólnie miałam delikatne skurcze ale TEN dzień nie nastąpi dziś .. Nasza Lenka nie chce zmienić dotychczasowego domku..Pozdrawiamy wszystkie dziewczyny
Hmm.. ciekawe czy wszystkie Lenki takie są :laugh2: myślę, że moja nie będzie mi takich psikusow robić :-p w sumie... wszystkiego można się spodziewać :D
To czekamy dalej kochana ❤✊

reklama
Saga "Milenium" super wciąga:) No i 1000 puzli na 2-3 dni starczy. Relanium możesz łyknąć w dniu transferu i do dwóch dni po, nie zaszkodzi:)
Super dzieki :) zrobie sobie liste! Tak dawno nie czytalam niczego...zabezpiecze sie w to relanium ale zobacze jak sie bede czula, bo ostatnio bardziej mnie schiza ogarnela w 2 tygodniu oczekiwania. Zastanawiam sie czy isc do pracy po transferze bo ostatnio w ogole sie nie mogalm skupic, caly czas siedzialam na necie ;) wiec wiekigo pozytku ze mnie nie bylo ;). Tylko tutaj w uk nikt mi nie da zwolnienia na dni po transferze, w pracy wiedza o co chodzi, ale nie sadze, ze szefowa byloby na tyle wyrozumiala chyba, ze wymysle ze jest ze mna cos nietak po transferze i oleje prace na pare dni. W pl chyba jest duzo wieksze zrozumienie dla wzesnej ciazy/zagrozonej ciazy, bo tu do 3 miesiaca nikt nie uznaje ciazy, taki porypany system :/.

Śmiać mi się już chce z tych moich wszystkich dolegliwości ciążowych :-D Aby zapobiec wymiota zjadłam kisiel, po którym dostałam zgagi... Wypiłam więc mleko na zgage i za to dostałam... Sraczki... :laugh2: Także coś w tym jest, że jak nie urok to... co innego :-p
Pięknie to opisałaś.Mistrzyni!!!Aż się poplakalam ze śmiechu :-)

Relanium wycisza macicę i głowę, dlatego jest czasem zalecane przy transferze. Do dziecka nie przenika do ok 14dpt. Potem nikt Ci nie zagwarantuje, że nie zaszkodzi dziecku (w końcu to środek narkotyczny). Lepiej znaleźć inny sposób na relaks ( puzzle, książki, spotkania z ludźmi). Wiadomo, w sytuacjach gdy nic nie działa, silny stres może być bardziej szkodliwy niż samo relanium, ale lepiej go unikać.

Iskra a od kiedy to środek narkotyczny?? Ja brałam w kryzysowych sytuacjach go nawet po 14dpt, jak miałam plamienia, jednorazowo, za zgoda lekarza który sam mi kazał brać, żeby macice wyciszyć. Wiadomo, ze nikt nie nie bierze od tak sobie, tylko bardzo w kryzysowych sytuacjach. Mam koleżanki , które brały nawet po 10tc jednorazowo, wiec nie przesadzajmy, ze wpłynie jedna tabletka na dziecko.

Iskra a od kiedy to środek narkotyczny?? Ja brałam w kryzysowych sytuacjach go nawet po 14dpt, jak miałam plamienia, jednorazowo, za zgoda lekarza który sam mi kazał brać, żeby macice wyciszyć. Wiadomo, ze nikt nie nie bierze od tak sobie, tylko bardzo w kryzysowych sytuacjach. Mam koleżanki , które brały nawet po 10tc jednorazowo, wiec nie przesadzajmy, ze wpłynie jedna tabletka na dziecko.
Ja bralam 2x1 do 7tc. Pomagala mi tez melisa

reklama
Do góry