reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przy próbach rejestracji wyskakuje mi jakiś warszawski adres
02-665, Warszawa
Czy to dobry lekarz ?

Hej
Tak - on przyjmuje koło mnie na wilanowskiej wlasnie, ale dziewczyny pisaly ze w Łodzi jest dwa razy tańszy i ma więcej wizyt dlatego do niego do Łodzi jeżdżą. Na wilanowskiej podobno tylko w soboty.

reklama
Leczenie zakażenia Helicobacter pylori polega głównie na stosowaniu antybiotyków. Celem antybiotykoterapii jest erydykacja, czyli całkowite usunięcie bakterii zagnieżdżonej w błonie śluzowej żołądka. Jednak ta metoda leczenia jest skuteczna tylko wtedy, jeśli stosuje się 2 antybiotyki jednocześnie i dodatkowo tzw. inhibitor pompy protonowej (IPP) – lek zobojętniający sok żołądkowy. Dzięki terapii potrójnej można skutecznie pozbyć się bakterii z organizmu i doprowadzić do trwałego wyleczenia chorych.

Link do: Helicobacter pylori - leczenie. Jak się pozbyć bakterii H. pylori z organizmu?
@dżoasia dziękuję dobra kobieto.

Wiesz tez pytanie u kogo sie leczyli [emoji4] jakie wskazania itd itd.. ja jestem mega pod wrazeniem strony organizacyjnej, to co widzialam w klinice P w Krakowie to dopiero byla masowka [emoji23] i szefuncio ktory chcial nam robic inseminacje przy tak slabym nasieniu M.. dramat
Mi chcial robic 6 inseminacji przy jednym niedroznym jajowodzie i jednym droznym ale z bardzo duzymi.oporami-masakra. Jak robil mi drożność to myslalam ze mu do tyłka kopne bo mnie cholernie bolalo a ten se jeszcze zartowal

Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
W międzyczasie przyszła beta - w 14 dpt 475, dziś w 16 dpt 793. Czy to nie ciut za mało? Progesteron na prolutexie znacznie wzrósł - 46, 2 dni temu 26.
Leżę przez weekend, w niedzielę zrobia usg i betę
.
Dziękuję Wam za wsparcie!
Kochana wrzucilam Twoja bete w kalkulator i jest dobrze. Wierze ze wszystko bedzie dobrze. Byla tu dzuewczyna @Summer88, jechala na wizyte i dostala okropnego krwawienia a z,maluszkiem wszystko bylo ok

reklama
Kochane mowilam ze jestem ciemna co do tego wszystkiego.dzwonila moja pielegniarka okazalao sie ze mam 6 pecherzykow z ktorych maja byc jajeczka wiec to chyba lepiej.Ja to wogole nie pojmuje pecherzyki jajeczka zarodki chyba musze wiecej czytac o tym
frown.gif
Czytaj czytaj wiedzy nigdy za duzo
a więc pecherzyk to jest to co rośnie w trakcie stymulacji, ale nie każdy jest dojrzały i nie każdego można nazwać jajeczkiem. Zarodek to wiadomo, Twoje jajeczko+plemniczek i sex na szkiełku= zarodek który będzie podany do brzuszka

Do góry